Spausdinti

Morkos turbūt yra daugelio dažniausiai vartojama daržovė. Nuostabu tai, kad morką ir vaikai graužia per daug nesiraukydami. Ir man morka visur patinka, ji net paprasčiausiai sutarkuota žaidžia kaip puikiausias traškus priedas. O kas nėra valgęs morkų su obuoliais ir česnakais? Morkų salotų yra įvairiausių, o čia mano vadinamos supermorkų salotos: morkelės, brokoliai ir traškios, saldžios kriaušės bei su prieskoniais kepintos moliūgų sėklos skonio pusiausvyrai. Skonių įvairove žavinti ir labai maistinga mišrainė.

Malonumas kramtyti – džiaugsmas gyventi.

Morkų, kriaušių ir brokolių salotos su sėklomis

0
komentarai
9
Porcijos
4 asm.

Salotoms:

2–3 morkų
1 nedidelio brokolio
2 kietokų kriaušių
saujos migdolų riešutų
4 šaukštų gliaudytų moliūgų sėklų
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
½ šaukštelio kario miltelių
½ šaukštelio saldžiųjų arba aitriųjų paprikų miltelių
žiupsnelio cinamono
druskos

Užpilui:

3 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų obuolių acto arba citrinų sulčių
1 šaukštelio medaus
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Morkas ir kriaušes sutarkuokite arba supjaustykite pjaustykle šiaudeliais. Kriaušes tarkuokite su odele, o jei ji nepatinka, nulupkite, bet su odele jos išlieka tvirtesnės.

2

Brokolį smulkiai supjaustykite, kotą galite sutarkuoti šiaudeliais, kaip ir morkas, arba dėti į sriubą.

3

Migdolų riešutus sukapokite, kad būtų smulkesni.

Reklama
41011
4

Visas sudedamąsias dalis verskite į didelį dubenį.

5

Užpilui sumaišykite visus ingredientus, užpilkite ant daržovių ir išmaišykite.

6

Paskutinis etapas – paruošti sėklas. Į nedidelę keptuvę įpilkite šaukštelį aliejaus ir suberkite moliūgų sėklas, taip pat suberkite kario ir paprikų miltelius, cinamoną ir, viską maišydami, kaitinkite. Kai moliūgų sėklos pradės po truputį pokšėti, užberkite druskos, sėklos nuo karščio šiek tiek išsipūs. Beliko moliūgų sėklomis pabarstyti salotas, ir viskas paruošta.

Ingredientai
Patarimas

Didžiausia skonio paslaptis čia yra su prieskoniais pakepintos moliūgų sėklos. Prieskonius galima rinktis vis kitus, pavyzdžiui, pakepinti tik su paprika ir kuminų milteliais arba aitriųjų paprikų milteliais. Galite ir visai jų nekaitinti, o valgyti tiesiog taip. O jei norite dar daugiau skonio mišrainėje, į užpilą visada galite įtarkuoti imbiero. Arba užpilą gaminkite šitaip: pilkite į keptuvę porą šaukštų aliejaus, berkite sutarkuotų imbierų šaukštelį, tada kario prieskonių mišinį, leiskite viskam sušilti, tada pilkite keptuvės turinį į dubenėlį, sumaišykite su citrinų sultimis ir medumi bei trupučiu druskos ir likusiu aliejumi – prieskoningas užpilas paruoštas.

Alternatyva

Prie morkų visada galima pakviesti burokėlį arba salierą ar pastarnoką. Morka ir brokolis taip pat ne priešai žiediniam kopūstui, be to, vietoj kriaušės galite imti obuolį ar įberti saujelę razinų, smulkintų datulių.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Mmmm kaip skanu! Labai laiku šį receptą užmačiau, nes jau buvo pabodę tos pačios salotos su pomidorais,salota ir pan… O čia taip paprasta bet dieviškai skanu. Prašom daugiau panašių receptukų 🙂

Rašyti komentarą