8241
Beatos virtuvė

Pilno grūdo spaghetti su žemės riešutų – salierų padažu

(7)

Salierai ir žemės riešutai - ne pats dažniausias, bet labai geras derinys, o šis receptas - sotus ir išraiškingas. Daugiau daržovių!

Reikės:
  • 5 šaukštų kepintų sezamų aliejaus
  • 5 šaukštų sojos padažo
  • 5 šaukštų žemės riešutų sviesto
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • 1 saliero stiebo
  • 1 morkos
  • geros saujos saliero lapelių
  • pilno grūdo spaghetti
  • aliejaus kepimui

Taigi, pasigaminkite padažą: sumaišykite sezamo aliejų, sojos padažą, žemės riešutų sviestą, citrinos sultis, rudąjį cukrų šluotele ar blenderiu, kol pasidarys vientisa masė. Tai bus jūsų padažas makaronams, salotoms…nes padažo tikrai užteks ir liks dar ir kitiems kartas. Supilkite į stiklinį indelį ir galite laikyti sandariai šaldytuve.

Užkaiskite vandenį ir virkite pilno grūdo spagečius pagal nurodytą instrukciją ant etiketės. O kiek jų, taip pat nuspręskite pagal tai, kiek bus valgytojų. Viena sauja – vienam asmeniui.

Supjaustykite salierą mažomis skiltelėmis. Morką nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais-medalionais. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir pakepinkite salierą ir morkas kartu, kol apskrus ir suminkštės truputį. Saliero lapelius susmulkinkite. Dalį sudėkite į keptuvę ir sumaišykite su morkomis bei saliero lapkočiais. O atidėti lapeliai bus papuošimui.

Kai makaronai išvirs, nusunkite juos ir sukrėskite juos į keptuvę, kur kepėte daržoves. Užpilkite pusę padažo ir sumaiškite, kad spagečiai apsiveltų padažu. Ir tada jau serviruokite, papuoškite saliero lapeliais.

Skanaus!

 

 

 

peanut spaghetti

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. Diana parašė:

    Ką tik pavalgėme, buvo labai skanu! Dar vienas puikus receptas, kuri tikrai gaminsiu ne kartą. Ačiū už receptą!

  2. Ieva parašė:

    Ir aš išbandžiau, labai netikėtas ir skanus derinys 🙂 Ačiū! Niekad nesugalvočiau dėti riešutų sviesto. Beata, o kur dar šį padažiuką galima panaudoti, be makaronų? Pati kažkaip nesugalvoju…

  3. Dovilė parašė:

    Puikus padažas! Jis toks turtingas ir komfortiškas. Kai atradom, visur jį dėti pradėjom. Pvz., su daržoviniu kuskusu labai gardu.

  4. rasa parašė:

    Kuo galima keisti sezamų aliejų?

  5. […] sviestas viskam prideda šiokio tokio prašmatnumo. :3 Šitam patiekalui mus pirmiausia įkvėpė Beata. Skambėjo keistokai, bet ingredientų sąrašas trumpas ir kaip tik visko namie turėjom, tai […]

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.