8241
Beatos virtuvė

Pavasarinės salotos su grikiais, smidrais, ridikėliais, daigais bei parmezanu

(0)
Reikės:
  • 250 ml grikių kruopų
  • 500 ml vandens
  • 1 saujos petražolių
  • 1 ryšulėlio smidrų
  • 1 ryšulėlio ridikėlių
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų šaltai spausto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto medaus
  • liucernos daigų papuošti
  • druskos

Grikiai yra stebuklingos kruopos, maistingos ir skanios, tikras supermaistas, tad natūralu, kad jie puikiausiai dera su įvairiais kitais mums naudingais maisto produktais.  

Gaminame:

  1. Perplauname grikius ir supilame į puodą. Užpilame 500 ml vandens ir užverdame. Paverdame ant lėtos ugnies apie 7–10 minučių, įberiame druskos. Nukeliame nuo ugnies, uždengiame ir dar paliekame10 minučių brinkti. Jei grikiai nesugėrė viso vandens, juos nukošiame, suberiame į dubenį ir leidžiame atvėsti. 
  2. Susmulkiname petražoles. Į dubenį su grikiais suberiame petražoles, įpilame aliejaus, pusę citrinų sulčių, įdedame medaus (jei kietas, pašildome) ir viską išmaišome. Įberiame druskos pagal skonį.
  3. Įkaitiname grilio keptuvę (jei tokios neturite, išsiversite ir su paprasta). Smidrus dedame į keptuvę. Kepame apie kelias minutes ant kaitrios ugnies pavartydami, kol apskrus ir suminkštės.
  4. Pakeptus smidrus dar pasmulkiname ir apšlakstome likusios citrinos puselės sultimis bei aliejumi. 
  5. Griežinėliais supjaustome ridikėlius.
  6. Dedame grikius su petražolėmis į salotų lėkštę ar platų dubenį, ant viršaus – smidrus ir ridikėlius, pabarstome tarkuotu sūriu ir papuošiame daigais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 2,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.