Spausdinti

Grikiai yra stebuklingos kruopos, maistingos ir skanios, tikras supermaistas, tad natūralu, kad jie puikiausiai dera su įvairiais kitais mums naudingais maisto produktais.  

 

Pavasarinės salotos su grikiais, smidrais ir ridikėliais

1
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

250 ml grikių kruopų
500 ml vandens
1 saujos petražolių
1 ryšulėlio smidrų
1 ryšulėlio ridikėlių
50 g tarkuoto kietojo sūrio
1 citrinos sulčių
2 šaukštų šaltai spausto alyvuogių aliejaus
1 šaukšto medaus
liucernos daigų papuošti
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Perplauname grikius ir supilame į puodą. Užpilame 500 ml vandens ir užverdame. Paverdame ant lėtos ugnies apie 7–10 minučių, įberiame druskos. Nukeliame nuo ugnies, uždengiame ir dar paliekame10 minučių brinkti. Jei grikiai nesugėrė viso vandens, juos nukošiame, suberiame į dubenį ir leidžiame atvėsti.

2

Susmulkiname petražoles. Į dubenį su grikiais suberiame petražoles, įpilame aliejaus, pusę citrinų sulčių, įdedame medaus (jei kietas, pašildome) ir viską išmaišome. Įberiame druskos pagal skonį.

3

Įkaitiname grilio keptuvę (jei tokios neturite, išsiversite ir su paprasta). Smidrus dedame į keptuvę. Kepame apie kelias minutes ant kaitrios ugnies pavartydami, kol apskrus ir suminkštės.

4

Pakeptus smidrus dar pasmulkiname ir apšlakstome likusios citrinos puselės sultimis bei aliejumi.

5

Griežinėliais supjaustome ridikėlius.

6

Dedame grikius su petražolėmis į salotų lėkštę ar platų dubenį, ant viršaus – smidrus ir ridikėlius, pabarstome tarkuotu sūriu ir papuošiame daigais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą