8241
Beatos virtuvė

Lėtai kepta lašiša su alyvuogių aliejumi, traškiomis salotomis ir saldžiarūgščiu padažu

(13)

Tiks bet kuriai šventei...

Reikės:
  • Lašišai reikės:
  • Apie 1 kg lašišos filė
  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų
  • Padažui reikės:
  • 4 šaukštų cukraus
  • 4 šaukštų baltojo vyno acto
  • 4 šaukštų vandens
  • Salotoms reikės:
  • 2 morkų
  • 2 agurkų
  • 2 salotinių svogūnų
  • Gabalėlio imbiero šaknies
  • 1 žaliosios citrinos
  • Gabalėlio aitriosios paprikos
  • Ryšulėlio kalendrų
  • Ryšulėlio krapų

Gaminame lašišą:

  1. Iš lašišos filė išimame likusius kaulus, dedame ją į kepimo indą, apipilame alyvuogių aliejumi ir tolygiai jį paskirstome.
  2. Pabarstome druska, pipirais ir šauname į iki 130 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepsime apie 45 minutes.

 

Gaminame salotas ir ruošiame padažą:

  1. Kol lašiša kepa, gaminame traškias salotas su saldžiarūgščiu padažu. Į nedidelį puodelį ant viryklės pilame 4 šaukštus baltojo vyno acto, 4 šaukštus vandens ir suberiame 4 šaukštus cukraus. Šiek tiek pamaišome ir verdame trumpai,  kol skystis užvirs bei ištirps cukrus.
  2. Pasiruošiame salotų dubenį. Nulupame ir labai smulkiai supjaustome svogūną, beriame į salotų dubenį.
  3. Nuskutame imbierą ir, supjaustę plonomis juostelėmis, taip pat suberiame į dubenį.
  4. Ilgomis siauromis juostelėmis supjaustome pusę aitriosios paprikos.
  5. Šiaudeliais supjaustome agurkus ir morkas, viską taip pat dedame į salotų dubenį.
  6. Kai daržovės paruoštos, sukapojame žoleles: krapus ir kalendrą, beriame į salotų dubenį.
  7. Užpilame išvirtu marinatu, gerai išmaišome ir paliekame pasimarinuoti kol lašiša baigs kepti.

Į lėkštes dedame salotų, o ant viršaus šaukštu uždedame po gabalėlį lašišos, pašlakstome žaliosios citrinos sultimis.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 2.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. Benas parašė:

    SU Sventem! Gaminau per Kucias, zinokite, Beata, nerealu! Dekui jums!

  2. ramune parašė:

    Si patiekala gaminau Naujiesiems metams.Labai patiko visai seimai 🙂 Aciu tau Beata, tu nuostabi 🙂

  3. bonvojaz parašė:

    kas tas „salotinis“ svogūnas?
    bandžiau įmesti į google, ir pažiūrėti paveikslėliuose, bet ir google’as nlb supranta …
    labai ačiū už atsakymą

  4. bonvojaz parašė:

    o gal čia turit omenyje šalotus?

  5. Giedre parašė:

    O kur ir kaip panaudoti zaliaja citrina? Recepte nieko neparasyta…

  6. Inga parašė:

    Nerealiausias lasisos paurosimo budas, didelis dekui uz pasidalinta recepta!!

  7. mackinukas parašė:

    vietoj acto gal citrinos sultys tinka?

  8. Lina parašė:

    Kepiau vakar per Velykas,labai skanu!Tik i salotas imbiero ir kalendros nedejau,nes zinojau,kad ne visiems patiks,gavosi tokios tradiciskesnes,bet vistiek labai skanios salotos.

  9. Loreta parašė:

    Laba vakara.
    Noreciau uzsiprenumeruoti-receptus

    Dabar norejau recepto-lasisos(1kq)file

    Ir garnyro tinkancio ivairiems-skoniams… :)))

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Loreta, mano receptai neprenumeruojami, kviečiu tiesiog dažniau užsukti į mano blog’ą. ar bandėte naudotis receptų paieška? Tada lengvai rasite receptų su žuvimi. Skanaus!

  10. Aušrinė parašė:

    Kur naudoti žaliąją citriną? Recepte nepaminėta.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.