Spausdinti

Čia reikės geriausia kokio tvirto puodo ar keptuvės su geru dangčiu, nes visos daržovės išsitroškina savo garuose be papildomo skysčio, tik su trupučiu aliejaus. Taigi viename puode daržoves paruošti, o keptuvėje iškepti lašišą – labai greita, sveika ir spalvota vakarienė.Tinka pirmadieniams po smagių savaitgalių.

Lašiša su morkom, porais, špinatais ir džiovintais pomidorais

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

500-600 g lašišos filė (trys, keturi gabaliukai)
4 didokų morkų
2 porų
250 g špinatų (vietoj jų galima kokį kitą žalią dalyką įdėti)
saujos saulėje džiovintų, aliejuje laikytų pomidorų
šviežių bazilikų kuokštelio
raudonėlio
druskos, pipirų
aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Morkas nuskutame ir supjaustome ar sutarkuojame šiaudeliais, porus supjaustome žiedais.

2

Į puodą, kuriame ruošime daržoves, įpilame šaukštą aliejaus, sudedame ten morkas ir porus.

3

Daržoves troškiname ant nedidelės ugnies kokia 10 minučių uždengę dangčiu, retkarčiais pamaišydami.

4

Saulėje džiovintus pomidorus smulkiai supjaustome ir sudedame į puodą ir leidžiame viskam pasitroškinti keletą minučių.

5

Įdedame druskos, pipirų, džiovintų raudonėlių.

6

Nuplauname špinatus ir, nukratę nuo jų vandenį, sudedame į puodą ir uždengiame. Po minutės išjungiame viryklę ir paliekame dar pasitroškinti.

7

Lašišą pabarstome druska, pipirais, raudonėliu ir sudedame į įkaitintą keptuvę.

8

Kepame apie 8-10 min., pradėdami kepti nuo tos žuvies pusės, kuri yra su oda.

9

Į lėkštę dedame kalną daržovių, ant jų lašišos bei galima skiltelę citrinos.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą