Spausdinti

Mano spintelėje visada galima rasti konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse. Jie praverčia visur ir visada, ir jei pasibaigia atsargos, iš karto puolu jų papildyti. Man ypač patinka slyviniai itališki, nes jie – intensyviausios spalvos, ryškiausi ir skaniausi. Jie taip pat yra ekonomiški ir skanūs. Ir net jei koks snobas bandys jums kvaršinti galvą, kad kas čia dabar per konservų naudojimas, nekreipkite dėmesio – aš dar nesutikau virėjo, kuris nesidžiaugtų itališkais konservuotais pomidorais. Tik ten, kur šilta, jie sugeba pasiekti savo skonio maksimumą, ten pat vietoje yra nuskinami ir apdirbami, ir konservuojami. Aš šviežius pomidorus sriuboms ir padažams naudoju tik vasarą, kai galiu jų laisvai ir apsčiai gauti iš savo tėčio šiltnamio. Na o žiemą naudoju tik konservuotus ir nei kiek to nesigėdiju. Pomidorų sriuba  su vos keletu daržovių, pastiprinant pomidoriškumą saulėje džiovintais pomidorais ir pomidorų pasta, yra tikras vasariškas apkabinimas jums. Pomidorų sriuba gali būti ir greitas vakarienės patiekalas, ir sėkminga šventinės vakarienės pradžia, ypač jei pagardinsite bazilikų grietinėle ir patys iškepsite įdarytos alyvuogėmis duonos.

 

Greita pomidorų sriuba

0
komentarai
21
Porcijos
3 asm.

Sriubai:

1 svogūno
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 saliero lapkočio
Poros skiltelių česnako
1 nedidelės cukinijos
Poros šaukštelių pomidorų pastos
1 indelio savo sultyse konservuotų pomidorų (400 ml)
Poros saulėje džiovintų pomidorų
400 ml daržovių sultinio
1 šaukštelio baziliko
1 šaukšteli0 raudonėlio
1 šaukšto balzamiko acto
Druskos, pipirų ir žiupsnelio cukraus, jei prireiks

Bazilikų grietinėlei:

100 ml grietinėlės (gali būti liesesnė, 12 proc., nebūtinai plakamoji)
Saujelės šviežio baziliko
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pradedame kaip visada: aliejuje pakepinam smulkiai supjaustytą svogūną.

2

Kai šis suminkštės, dedame susmulkintą česnaką ir salierą. Pakepinam, kad pakviptų ir viską jau galima dėti į puodą.

3

Kartu sudėti supjaustytą cukiniją, užpilti pomidorus, įdėti šaukštą pomidorų pastos, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, džiovintą baziliką ir raudonėlį, užpilti daržovių sultinio ir dabar jau viską galima virti apie 15 minučių, kol suminkštės cukinija ir viskas susidraugaus.

Reklama
41011
4

Tada belieka tik sutrinti sriubą rankiniu maisto smulkintuvu ir sriuba paruošta.

5

Bazilikų grietinėlė: į maisto smulkintuvą dėkite nuplautus baziliko lapelius ir grietinėlę.  Viską susmulkinkite. Grietinėlė taps šiek tiek žalsva, o bazilikai susmulkės. Tokią žalią grietinėlę dėkite jau į lėkštę, į sriubą.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. o as visai sugalvojau kad i ta sriubyte idet jautienos farso, ir nedejau balzaminko acto bei pomidoru tyres, pridejau dar ziupsneli ryziu, ir atsivalgyt negalejau 🙂

  2. Mano sūnus taip pamėgo šią pomidorų sriubą, kad net man keista. Naudoju išvirtus makaronus vietoje cukinijos. Vienoje greitų patiekalų knygelėje taip siūlė pati Beata.

  3. O as ka tik pagaminau vasarine pomidoru sriuba su svieziais pomidorais. Labai skani ir tos „terliones”, anot Beatos, tikrai nera labai daug…:) Tikrai rekomenduoju, labai skani sriubyte;)

  4. labai mėgstu viską su pomidorais, esu daug virusi pomidorinių sriubų, bet ši tapo mano pačių pačiausia 🙂

  5. Ziauriai skani sriuba ir taip lengvai/ greitai pagaminama. As priklausiau tai kategorijai, kuriai atrode, jog pomidoru sriuba is konservuotu pomidoru yra labai zemas lygis. Kokia kvaila buvau ! Darysiu labai daaaaaug kartu!

  6. Tobulas receptas. Per dvi savaites gaminu trečiąkart:) Tik vasarą aš pjaustytus šviežius pomidorus į puodą metu.

  7. Nesu gera seiminke, todel nesijuokite, kad paklausiu labai paprastu klausimu. O kaip ten supilti tuos konservuotus pomidorus-su visu skysciu, ar tik pomidorus? Ar ju odele reikia nulupti? O kiek deti svieziu pomidoru reiketu-400g? Ir dar noreciau paklausti, ar jei neturiu balzaminio acto-paprastas obuoliu actas tiks, ar geriau is vis nedeti jokio? 🙂

  8. Labai skanu su kietai virtu ir atšaldytu kiaušyniu, perpjovus pusiau ar ketvirčiais dėti tiesiai i sriubos lėkšte. Gerai dera tekstūros, bei skoniai

Rašyti komentarą