Spausdinti

Greitai užmaišomas ir be galo skanus. Labai tinkamas pyragas tiems, kurie nevartoja miltų ar yra alergiški gliutenui. Receptas  – „viens, du, trys”, kuris sulaukia begalę klausimų:  kas? Kaip? kodėl? O esmė juk paprastume. Persikus galite keisti ir kitais rūgštesniais vaisiais (slyvomis, nektarinais, obuoliais) ar uogomis, tik nedėkite konservuotų! Geriausia dabar kepti su sezoniniais kaulavaisias. Voila!

Begliutenis pyragas su persikais

0
komentarai
5
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

4 kiaušinių
150 g rudo drėgnojo cukraus „Farinas”
50 ml saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštelio cinamono
2 šaukštų kokoso miltų
žiupsnelio druskos
2-3 persikų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Taigi, kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų. Į trynius supilame aliejų ir cukrų, ir gerai išplakame. Suberiame cinamoną, druską ir kokoso miltus. Išmaišome.

2

Išplakame baltymus iki beveik kietų putų, tik neplakite iki tokio visiško standumo, kaip morengams. Putos turi būti tokios, kad virš dubens pakėlus plakimo šluotelę, nuo jos baltymai dar tįsdami kristų atgal į dubenį. Dabar atsargiai įmaišome baltymus į masę. Supilame viską į kepimo popieriumi išklotą skardą.

3

Supjaustome persikus skiltelėmis ir išdėliojame ant masės viršaus. Kepame 180 C orkaitėje (viršus-apačia režimu) apie 30 min. Mediniu pagaliuku patikriname ar po 30 minučių jau iškepė.

 

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Pabandžiau ir patiko.Aišku cukrų pakeičiau 2 bananais ir vietoj persikų dėjau obuolius.Kai sumaišiau tai nelabai supratau kas gausis bet tikrai skanu!Rekomenduoju

  2. Nuostabus pyragas. Šiandien gaminau labai patiko!! Rekomenduoju. Daugiau tokių receptų! Angliavandenių taip pat nėra daug 🙂

  3. Kaip tik vakar gaminau 🙂 ko gero vienintelis mano minusiukas buvo reikėjo dar labiau plakti kaiušinių baltymą, tešla gavosi skystoka ir pradėjo persikai skęsti 🙂 Bet skonis fantastiškas!!!!

Rašyti komentarą