Apelsinų ir migdolų pyragas

Pyragui reikės:
Glajui reikės:
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Neluptus apelsinus nuplauname, įdedame į nedidelį puodą, iki pusės užpilame vandeniu ir verdame ant mažos ugnies apie pusantros valandos.
Išvirtus apelsinus supjaustome riekelėmis, išimame sėklas, jei jų yra, ir sumalame iki tyrelės virtuviniu kombainu, mėsmale ar pertriname per sietelį.
Mušame kiaušinius į dubenį, suberiame 250 g cukraus ir išplakame mikseriu, kol masė pabąla ir suputoja.
Į išplaktą masę sukrečiame apelsinų tyrę ir išmaišome.
Migdolų miltus sumaišome su šaukšteliu kepimo miltelių ir suberiame į dubenį su kiaušinių ir apelsinų mase, gerai išsukame. Tešla išeina pakankamai kieta. Ją krečiame į sviestu išteptą formą ir pašauname į orkaitę. Kepame 45 minutes.
Pyragui baigiant kepti pasiruošiame glajų: išspaudžiame į dubenėlį vienos citrinos sultis, beriame 5-6 šaukštus cukraus pudros ir išmaišome iki vientisos tyrelės.
Dar ant šilto pyrago supilame paruoštą glajų. Jis įsigers į pyragą ir suteiks rūgštumo.
Su malonumu ( kai pataikau) žiūriu Beatos laidą. Paprasta, skanu ir , kas svarbu, vizualiai pamatai kas ir kaip…Šaunuolė ir ačiūkas. Būtinai iškepsiu apelsininį pyragą, o dar migdolai…Migdolų šiandieną neturiu-dar reiks pasižvalgyti-ne visur jų yra pirkti.
Gaminau prancūziškus (E. Montvydas rodė) blynelius su parmadžanu-super…
Kepiau obuolių kukulius-super. Linkėjimai visiems. 🙂
Aciu Beata uz si recepta ! Siuo metu sedziu sau kavos puodeliu ir gardziausio apelsinu pyrago gabaliuku. Paprasta bet ipatingas ir nuostabu <3 aciu :)Visiems rekomenduoju, tiesiog tipsta burnoje .
Sveiki, norėjau paklausti kas žinote, tai tie migdolų miltai taip ir vadinasi? Kokiam skyriuje juos pirkti? ;o pirmą kart apie tokius tik išgirdau. Ačiū
Žiūrėjau ir gėrėjaus… apelsinai jau puode, produktai paruošti, laukia savo eiles 🙂 Idomu koks bus rezultatas 🙂 Tik va, idomu, o kur galima rasti pirkti migdolų miltų??? dabar tai pačiupau migdolų ir bandysiu kavamale malti…
nuostabus pyragas, per vakara neliko 🙂