Produktų nėra

Kuo „Beatos virtuvės” ledainės ledai išskirtiniai
0
0
Kuo "Beatos virtuvės" ledainės ledai išskirtiniai
Blogas
komentarai
0

 “Beatos virtuvės” ledainės ledai pagaminti tik iš aukščiausios kokybės ingredientų.

 Mažiau oro – daugiau skonio

Šių ledų ingredientai maišomi rankiniu būdu ir šaldomi specialiuose itališkose ledų mašinose, skirtose nedideliems produkcijos kiekiams. Tokiuose leduose daug mažiau oro nei pagamintuose pramoniniu būdu ir nėra begalės priedų (dėl to jų trumpesnis galiojimo terminas). Žinoma, yra tam tikrų priedų, kurie būtini ledams, bet aš savuosius kūriau su labia patyrusiais ir naujovėmis besidominčiais technologais, todėl pavyko atsisakyti kai kurių stabilizatorių, juos pakeitėme natūraliomis augalinių angliavandenių skaidulomis – inulinu.

Pienas ir grietinėlė

Pienas ir grietinėlė ledams atkeliauja iš “lėto maisto” sertifikatą turinčio ūkio, esančio visai netoli ledų gamybos cecho.Pagal lėto maisto filosofiją, viskas vyksta kaip gamtos numatyta – nei augalai auga greičiau, nei gyvuliai skatinami duoti daugiau pieno, rūpinamasi jų sveikata ir gerove.

Saldžiausių vasių tyrė

Šerbetai gaminami iš saldžiausių vaisių tyrės. Ne iš konteineriuose sunokusių vasių, o iš mangų, bananų, ananasų ir pasiflorų, sunokusių ten, kur jie užaugo – Brazilijos, Indijos. Tik visiškai sunokę vaisiai buvo nuskinti, sutrinti ir greitai užšaldyti. Taip šalčio užkonservuoti jie pateko į Europą, kur ir buvo paversti pačiu minkščiausiu, švelniausiu vaisių šerbetu, kokį esu valgiusi. Be lašo riebalų ar pieno, tad tiks veganams ar alergiškiems žmonėms.

Morkos vietinės, čia pat lupamos, pjaustomos ir tarkuojamos, išspaudžiamos sultys ir iš jų gaminamas šerbetas. Braškės ir spanguolės – iš Europos.

Cukrus yra svarbus gaminant ledus. Be pažįstamo paprasto baltojo arba sacharozės, būna ir kitokio. Fruktozė ar maltose taip pat cukrus, tačiau maltoze saldinti ledai lėčiau tirpsta ir ne taip kietai sušąla. Todėl neišsigąskite sudėtyje suradę ingredientą maltodekstriną. Taip, čia tas pats cukrus.

Šokoladas – nė nereikia sakyti, jis belgiškas ir labai geras.

Standiklis inulinas yra visiškai natūralus, nematomas plika akimi, tačiau randamas augaluose (pvz., cikorijose). Jis padeda išlaikyti ledų formą, ypač šerbetui svarbu, kad jis nebūtų kaip ledo luitas, kartu dar ir gerina virškinimą.

Dar vienas dalykas, kuris gali pasirodyti nesuprantamas “Beatos virtuvės” ledainės ledų sudėtyje, yra natrio alginatas. Iš tiesų, tai jūros dumbliai, augantys prie Indonezijos ir Filipinų pakrančių. Šie dumbliai gerai tirština, štai ir viskas.

 

 

Skaityti daugiau
Kam man ledų reikėjo arba Beatos ledainės istorija
0
0
Kam man ledų reikėjo arba Beatos ledainės istorija
Blogas
komentarai
1

Geri ledai yra mano mėgstamiausias vasaros desertas. Juk tobuli ledai gali apsukti galvą, išversti iš kojų, užmerkti akis iš malonumo. Tad nenuostabu, kad man galvoje visada kirbėjo klausimas, kur tokių ledų rasti, kaip juos pagaminti.

Domėtis ledais pradėjau prieš trejus metus. Tuomet po daugiau nei savaitę trukusių ledų gamybos mokslų Pietų Kalabrijoje (Italijoje) suvokiau vieną dalyką – geri ledai gaminami be jokios išanksto paruoštos masės, tik iš natūralių kokybiškų produktų ir be visokių „e”, „b” ar „c”. Po šios kelionės mes visus metus restorane „Jurgis ir drakonas” iš bičiulių skolintų ledų aparatu patys kantriai ir kruopščiai gaminome tokius ledus. Tik mažu įrenginiu galėjome nedaug tų ledų paruošti, tad teko ieškoti, kur kokybiškai pagaminti jų daugiau.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad ledai – tai vos keli paprasti ir suprantami ingredientai: pienas, grietinėlė, vaisiai ir cukrus. Vis dėlto pagaminti puikius ledus be nepageidaujamų priedų nėra paprasta. Ieškodama, kas tokius pagamintų, susipažinau su lenkų šeima, kuri jau dvidešimt penkerius metus kuria ir gamina ledus. Apsilankiusi jų ledų laboratorijoje ir gamybos ceche, įsitikinau, kad viskas atitinka mano supratimą apie kokybę ir meilę savo darbui, o paragavusi ten gaminamų ledų supratau, kad radome būtent tai, kas mums apsuko galvas, užmerkė akis ir tiesiog išvertė iš kojų. Tai TOOOOOKIE LEDAI, kuriuos drąsiai galiu pavadinti tobulais, tokie, kuriems norėjau suteikti “Beatos virtuvės” vardą. Štai tokia „Beatos virtuvės” ledainės pradžia.

 

Skaityti daugiau
Kur paragauti „Beatos virtuvė” ledainės ledų
0
0
Kur paragauti "Beatos virtuvė" ledainės ledų
Blogas
komentarai
16

„Beatos virtuvės” ledainės ledų, kurie gali apsukti galvą, išversti iš kojų ir užmerkti akis iš malonumo kviečiu paragauti čia:

Vilniuje

Mūsų šeimos restoranuose:

JD PYLIMO, Pylimo g. 22 D

JD OGMIOS,  Šeimos a. 6, „Ogmios miestas”

JD AKROPOLIS, Ozo g. 25, PPC AKROPOLIS, 2-ame aukšte

JD PYLIMO, Pylimo g. 22D

Kaune

Mūsų šeimos restorane 

JD KAUNAS, Kurpių g. 26

Druskininkuose

Ledainėje „Beatos virtuvė“, biuvetė, Vilniaus al. 7A, Druskininkuose

Tauragėje

„Vero cafe”, Bažnyčių g. 11 A

 

Klaipėdoje:

Kavinėje – parduotuvėje „Namai be gliuteno”, H.Manto g. 10 / M.Mažvydo al. 3

Utenoje:

Kepyklėlėje „Vanilinis dangus”, Kauno g. 37

Molėtuose

Kepyklėlėje „Vanilinis dangus”, Vilniaus g.42

Birštone

Krautuvėlėje „Asmeniška krautuvėlė”, Basanavičiaus aikštė 16

Ukmergėje

„Ukmergės arbatinė”, Vienuolyno 4-1

[zemelapis]

 

Skaityti daugiau
Ledų metai ir skoniai 2020-aisiais
0
0
Ledų metai ir skoniai 2020-aisiais
Blogas
komentarai
13

Mieli, ledų ragautojai, greičiausiai jau turite savo skonių favoritus, bet būkite mieli, priimkit ir šiųmetinius naujokus:

Senjorą Tiramisu, solidų itališką desertą užšalusi vasaros malonumams

Polėkio, romantikos ir skonio pilną Maskarponę su figomis

Sausainių pokštus, pieniškus ledys, į kuriuos sušoko seni pažįstami „Oreo” sausainiai…ojėj kaip nuodėminga

ir…Dangišką grietinę, mėlynąja spirulina, o dar lietuviškai vadinama vingrūne (!) spalvintus ledus iš pieno

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad ledai – tai vos keli paprasti ir suprantami ingredientai: pienas, grietinėlė, vaisiai ir cukrus. Vis dėlto pagaminti puikius ledus be nepageidaujamų priedų nėra paprasta. „Beatos virtuvės” ledus kuria ir gamina maža šeimos įmonė Lenkijoje, kuri šia meistryste užsiima jau dvidešimt penkerius. Apsilankiusi jų ledų laboratorijoje ir gamybos ceche, įsitikinau, kad viskas atitinka mano supratimą apie kokybę ir meilę savo darbui, o paragavusi ten gaminamų ledų supratau, kad radome būtent tai, kas mums apsuko galvas, užmerkė akis ir tiesiog išvertė iš kojų. Tai TOOOOOKIE LEDAI, kuriuos drąsiai galiu pavadinti tobulais, tokie, kuriems norėjau suteikti “Beatos virtuvės” vardą.

Žinoma, gardžiausias sezono naujienas palydi gerą vardą užsitikrinę, jūsų mėgiami ir mylimi senbūviai:

PIENIŠKI LEDAI

Sūdytos saulėgrąžos

Pagriebi saujelę skrudintų saulėgrąžų ir vis negana. Taip ir su šiais ledais. Lyg valgytum chalvą, kuri širdies neužlieja saldumu. Gaivi ir su sūrumo nata.

 Moliūgų sėklos

 Mūsų platumų pistacijų ledai. Taip atrodo paragavus pirmą kartą. Sodrūs, gilūs, tiesiog fantastiškai skanūs. Privalote paragauti!

 Šokoladainis

Tiems, kam šokolado negana. Sodraus, gilaus skonio ir dar su šokoladainio gabaliukais. Jei mėgautis, tai mėgautis dvigubai.

Avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais

Vaikystės nuotaika. Piene mirkyti avižiniai sausainiai ir šokolado gabaliukai virto nostalgiškais ledais.

Kokosai ir chia

Madingiausios ir sveikiausios chia sėklos atsikraustė pas kokosinius ledus ir šie iškart pralinksmėjo. Kaip ir sijonai – linksmiausi su taškučiais!

Jogurtiniai su avietėmis

Lyg močiutės sode raškytos avietės, užpiltos natūraliu jogurtu. Leduose puikiai sutaria gryna jogurto rūgštelė ir saldus aviečių potėpis. Šie ledai jau turi gerbėjų. Na ir kas, kad sėklytės kartais stringa tarp dantų.J

Jogurtiniai su braškėmis

Tikro skonio. Jogurtas, saldžios šviežios braškės ir šaltis. Užšaldyti vasaros pusryčiai ledų rutuliuke.

Morengai su avietėmis

Romantiški ir saldūs. Pieniški ledai su avietėmis ir morengų gabaliukais. Patinka ir vaikams, ir smagiems jų tėvams. Tik spėjo pasirodyt, jau turi gerbėjų.

Grietinė valdovė

Klasikiniai grietininiai ledai patinka visiems ir tinka prie visko. Jautiesi kaip katinas prie puodo grietinėlės – laimingas, kai juos valgai.

Vanilė iš Madagaskaro

Kvapūs skanūs ledai iš šviežio pieno, kuris šiems ledams atkeliauja iš netoliese įsikūrusio ūkio, turinčio lėto maisto sertifikatą, susirado tikrą draugę – vanilę iš Madagaskaro. Ji natūrali, tikra ir gryna (tai tos mažos juodos sėklytės). Skonio ir kokybės dermė.

Karamelė ir riešutai
Subalansuota didžiausiems smaližiams – ir vyrams, ir vaikams… Druskos prislietimas visada reikalus pagerina, net saldumynuose, taip ir su ta sūdyta karamele. Skonis – tikras hitas.

 Šokoladiniai

Šokoladiškiausi ledai, kokius tik esu valgiusi – tiek daug to džiaugsmo, kad kartais reikia kartu kviestis kokius nors kitus ledus, kad visai neišverstų iš kojų tas šokoladiškumas. Jei mėgstate šokoladą – šie ledai jums. Nepamirštami.

Eskimo

Itini švelnūs pieniški ledai, bet ne tokie kaip vaniliniai ir ne plombyras, o su tikro šokolado gabaliukais. Norėjau pagaminti ledus, kurie primintų varškės sūrelį. Gaminome rikotos ledus su šokoladu ir atradom juos – tokius pat kaip vaikystės eskimo. Ragaukite – pajusite.

Pistacijų žalumos

Visų mėgstami, nes neįmanoma šių ledų nepastebėti. Juos gaminame iš maltų sicilietiškų pistacijų, todėl jie tokio sodraus skonio ir kosminiai.

Lazdynų riešutai

Nėra skanesnių ledų! Kodėl tokie skanūs? Nes juose daug lazdynų riešutų. Italijoje tokie ledai vadinami “nociola” ir labai mėgstami. Mano ledai gaminami su maltų lazdynų riešutų pasta, kuri atkeliauja būtent iš Italijos.

VAISIŲ ŠERBETAS arba ledai be pieno  (tinka veganams ir netoleruojantiems  pieno produktų, laktozės, glitimo)

Didžiuojamės vis augančiu ledų be pridėtinio cukraus, o saldintų ksilitu (beržų cukrumi) gretomis.

Braškių lysvė be cukraus (su ksilitu)

Vasaros džiaugsmas nenorintiesiems pieno ir cukraus. Lyg namų virtuvėje sutrintos ir sušaldytos braškės, subtiliai pasaldintos ne cukrumi, o ksilitu, arba beržų cukrumi.

 

Juodasis šokoladas be cukraus (su ksilitu)

Cukrų šalin nuo podiumo. Pagaliau ir atidžiau besirenkantieji sulaukė progos pasimėgauti gryno juodojo šokolado ledais. Gilūs ir tikri.

Mangas vardu Becukris (su ksilitu)

Tie patys legendiniai saldumo pilni Alfonso mangai, tik dar grynesni. Nes saldinti beržų cukrumi arba ksilitu. Saulė, atostogos ir laimė viename šaukštelyje.

Laimas ir bazilikas

Itin gaivus derinys. Tiesiog vasara ir paplūdimys. Į žaliųjų citrinų sulčių šerbetą maišančią ledų mašiną šviežių bazilikų lapų saujos suberiamos paskutinę minutę prieš šaldant, todėl žaluma ir bazilikų gaivuma yra taip stipriai juntama.

Pasiflora karalienė

Išvertus iš anglų kalbos (angl. passion fruit), „pasiflora“ reiškia „aistros vaisius“, nes taip ir yra… Jos spalva ir skonis neprilygstami. Paslaptis ir malonumas.

Vaisių choras

Ėmėm ir sustatėm dainininkus – populiariausius vaisius bananus, apelsinus, obuolius, ananasus, žinoma, mylimiausias braškes su solistėmis morkomis. Išėjo nuostabaus skanumo šerbetas. Gal net uždainuosit jo ragaudami?

Spanguolė ir apelsinas

Nors iš skirtingų pasaulio kraštų, bet taip puikiai dera ir sutaria tarpusavy. Spalvingi, gaivūs, su malonia rūgštele ir gardūs.

Avietynas

Mano močiutė Barbora aplink visą savo didžiausią ūkį buvo prisodinusi aviečių krūmų, tad visą vasarą eidavom aviečiauti. Avietės yra tobulos uogos ir dėl spalvos, ir dėl malonaus kvapo. Šiuose leduose jų yra labai daug.

Braškių lysvė

Braškė yra vasaros princesė ir karalienė. Ji karaliauja ir savo vardo leduose. Daugybė braškių, visa jų lysvė ledų rutuliuke ir širdyje. Gyvenimas tampa rožinis, kvapus ir geras.

 Morkų dainos

TIK morkos! Iš pradžių jos švariai nuskutamos, po to išspaudžiamo jų sultys, tada jau gaminamas šerbetas. Tikras choras, nes morkų čia yra daug ir jos dainuoja garsiai.

 Mangas vardu Alfonsas

Ar žinojote, kad saldžiausi ir mėsingiausi pasaulio mangai yra Alfonso mangai? Jie tiesiog legendomis apipinti, jų skonis saldus ir ryškus. Šios veilės mangų nėra paprasta gauti, bet kai jau randi, tai turi jų laikytis ir jais džiaugtis. Saulė, vasara ir gyvenimo džiaugsmas viename šaukštelyje.

Skaityti daugiau