Mano vaikai, kadangi auginti be grikių košės, jos ir nevalgo, bet su malonumu kerta brokolius. Kitų vaikų skoniai visai gurmaniški – štai neseniai pas mus viešėjusi keturmetė pasiprašė: ar turite alyvuogių?

Iš tiesų… vieni yra valgesni už kitus, ir nieko čia nepadarysi. Bet vaikų maitinimasis yra įdomus ir suaugusiems, nes kaip ten bebūtų, į mūsų pojūčius ir įpročius pirmieji skoniai įsirėžia giliai ir nepajudinamai. Bet nesiplakite rykštėmis, jei jūsų vaikas purtosi, paragavęs brokolio, čia taip jau gamtos surėdyta, vieni darniai miega nuo dvejų mėnesių visą naktį ir nei krepšt, kiti iki trejų metų kas dvi valandas tėvelius šokdina.

Tai vaikų maisto laida bus kokia? Ją filmavome ne vaikų darželyje, bet mokslo ir šviesos įstaigoje Lietuvos Dailės Akademijoje, Dizaino katedroje, kur visi stilingi, madingi ir labai išmoningi, pasieniai išstatyti naujoviško dizaino modeliais, kuriuos mūsų svečiai mažamečiai kėsinosi nusiaubti… Tai va, toje katedroje įrengta Electrolux  maisto ir dizaino laboratorija. Viena geresnių virtuvių Vilniuje su puikiu vaizdu į Maironio gatvę ir pašonėje esančia terasa. Mes ten ir apsigyvenome.

TV laida Titanike

Kaip visada, planai buvo ambicingi: ne tik filmuosim ir gaminsim su vaikais, bet dar ir vakare visus draugių vaikus į vaikų balių pakviesim… Cha, cha, cha, balius buvo, tik mažesnių apsukų. Gaminti su vaikais skanu ir smagu, tik va greitį tenka sumažinti. Bet patys pamatysite.

Lavašas vaikams

Dar vienas smagumynas, kai tiek moliūgų ir aidas helloweeno, airių Amerikon atvežtos šventės, pasiekia ir Baltijos pakrantes – moliūgo pjaustymas. Tiesą sakant, būtų man kas leidę, tai aš dar 15 būčiau išpjausčius. O šiaip tai pasakyti turiu tikrai žinoma dalyką: pjaustyti moliūgus yra super smagumas ir suaugusiems, ir vaikams. Tai laidoje aš vieną išpjaustysiu.

Beatos moliūgas

O štai čia, bloge, skelbiu konkursą. Ar jūs pjaustote moliūgus? Kodėl reikia tai daryti? Aš net prie „Akropolio“ mačiau juos išdėliotus. Tiesa, iš jų baidyklės, aka moliūgagalviai padaryti buvo. Nesakau, pulkime dabar adaptuoti amerikietiškas tradicijas, bet moliūgą paversti kūrybinga žvakide tikrai smagu ir vaikams, ir suaugusiems. Nes dabar jau patys matėt, vakarai ilgesingi, tai papildoma žvakė moliūge tikrai smagu.

Tai taisyklės tokios: jų nėra. Pjaustykite, fotografuokite, ką padarėt iš savo moliūgo, siuskite man beata@beatosvirtuve.lt ir visą savaitę galėsim dairytis vieni į kitų moliūgus… O paskui išrinksim bendrom jėgom mėgstamiausius ir apdovanosim, kaip ir prideda konkurse – naujais Šeimos kalendoriais (kokie jie  šiais metais jis bus, papasakosiu jau greitai…).

O laidoje sekmadienį bus sausainių be cukraus, vaikystę man primenančių varškės sausainių, daržovingų kukulių, kitokios bulvių košės, daug klegančių pagalbininkų.

Beatos kukuliai vaikamsPo laidos galėsim pasitarti, ką mėgsta jūsų atžalos.

Sausainiai be cukraus

Kviečiu pažiūrėti trumpą laidos anonsą – oi triauška morkelės vaikų burnelėse!

O štai čia dar vienas receptas iš praėjusio sekmadienio TV laidos apie kinų maistą – kiniški koldūnai.

Beatos kiniški koldūnai

Negana to, panašia tema koldūnai jau buvo nuskambėję šiame bloge – koldūnai iš Rytų štai čia.

Beatos Jiaodzi / Gyoza koldūnai iš Rytų

O kam Rytų visai nereikia, tai štai primenu, kad puikiai su ponia Vida gaminome mūsiškus Viduklės koldūnus.

Beatos Viduklės koldūnai

Pasimatome sekmadienį, 10 val.!

 

Komentarai
  1. Laba diena, gerb. Beata,

    žinau, kad rašau Jums ne vietoje, ne laiku ir ne į temą, bet gal galėsite man atsakyti… Tiesiog dievinu Jūsų publikuotus quiche lorraine receptus receptus Jūsų knygose (turiu visas 4) ir jau ne kartą kepiau šiuos pyragus, tiesa atsegamose torto formose 24 cm. skersmens, nes specialios formos banguotais kraštais tiesiog neturėjau… Ir, eureka, vakar tikrą quiche pyrago formą, netgi su išimamu dugnu, radau „Žana” indų parduotuvėje:) Nusipirkau nedelsiant, ir, namuose apsižiūrėjau, kad mano pirktoji forma yra 28 cm. skersmens… o praktiškai visi Jūsų publikuotų quiche receptai yra nurodyti 24 cm. skersmens formai… Kvailas klausimėlis, jei aš nuo šiol kepsiu quiche 28 cm. formoje, ar man visų produktų kiekius pyragui (įskaitant tešlą) reikės dvigubinti? Ar pvz., užteks imti produktus 1.5 santykiu? Žinau, kad tikrai kvailas klausimėlis… Bet vis tike būčiau dėkinga, jei atsakytumėte…. 🙂

Rašyti komentarą