8241
Beatos virtuvė

Taip gimsta karoliai

(8)

Pirmiausia pagiriamasis žodis Bronelei, ji tikra literatė. Jei manote, kad tik prie prekystalio ji sėdėti temoka, ir pinigus skaičiuoti už prijuostes ir knygas gali, tai turiu pasakyt, kad Bronė turi dar visą puokštę talentų.

  1. Štai visai neseniai sukontroliavo ir į dienos šviesą išlydėjo elektroninę knygą, kuri beje – pirmoji lietuviška kulinarinė knyga. Antra vertus, koks skirtumas, kad ji pirmoji, svarbu, kad labai patogi ir oi kaip šauniai ten viskas padaryta, tas elektroninis patogumas vis tiek malonus.
  2. Bronė aplankė Italiją ir parašė tiesiog už visų vietų griebiantį rašinėlį. Aš taip pat ruošiuosi važiuot į Italiją, konkrečiai į Sardiniją. Jei yra tokių, kurie norėtų man rekomenduoti ir patarti, ką aplankyti ir kur nuvykti, tai būsiu labai dėkinga.
  3. Bronė aprašydama Italiją sugalvojo labai gerą terminą. Karoliai… Taigi Bronė suvėrė karolius iš viešnagės Italijoje, o aš suversiu savo įspūdžių karolius.

Šį kartą karoliai iš paskutinių dviejų savaičių.

Sarkozy

Mano kursiokas Mantas atidarė sidro ir kalvadoso ir visko, kas yra gero su obuoliais, nedidelę vietelę, kuri vadinasi Sarkozy, Vilniaus gatvėje. Jei norite praplėsti savo sidro horizontus ir šiaip tiesiog išgerti stiklą tikro prancūziško sidro, kuris, viešpatie apsaugok, ne toks be skonio saldus, kaip plačiai paplitę skardiniai variantai LT. Vilma Londono buvo atvykusi, tai ten kėlėm po taurę nedidukę. Aš sidro mėgėja, tik ne to kur saldus.

Panelės fotosesija

Štai tokią mane norėjo matyti smagiausias žurnalas jaunoms ir vyresnėms (kaip aš) panelėms Panelė… Nors aš gal jau ir nebe target auditorija, šitą žurnalą mėgstu LABAI ir džiaugiuos, kad buvau pakviesta sudalyvauti… Kas ir kur, pamatysime netrukus…

BonBon ant stalo

Štai fotkinomės visų blizgiausiame žurnale Žmonės su Bonbon. Aš va, žiūrėkite, su labai gražios spalvos suknele (nors ji ne mano, o parinkta Austėjos vyr. stilistės, bet galiu išduoti, kad iš Monton). Bonbon fotografavo Gedmis, jo nuotraukų gausiai yra visose mano knygose, tai jis Bonbon sugalvojo užkelti ant stalo…Tai va, Bonbon pirmą ir paskutinį kartą ant stalo pabuvo… nes aišku šiaip būna ant žemės ar sofos… bet žinote, ko tik nepadarysi dėl hmmm geros fotkės… Tai va, Bonbon žvaigždė – fotkinosi dar prieš kirpyklą, tai nuotraukoje atrodo solidesnis. Dabar apsikirpęs, tai labai jau kūdas.

Šparagų sezonas

Šparagai Lietuvoje, aš tikiuosi, kad dabar jau tikrai po truputį, po truputį įsivažiuosim ir smidrai liesis laisvai. Dabar tenka užsisakyti iš anksto, nes visi Vilniaus gourmet kaip mat išgraibsto Tyme, bet jei norite ir jūs gauti, skubėkite ten ketvirtadieniais. Smidrai, kaip ir braškės, sezoninis dalykas, kai jie pasibaigs, pradėsim braškiaut.

 

Ridikėliai avokadai

Kartais tereikia sumuštinio. Mes su vaikais ir močiute Paddy –Tomo mama, kuri mus lankė beveik savaitę – susiorganizavome greitą pikniką lauke. Štai kokį sau garduolį paruošiau. Juoda ruginė duona su vaisiais (nuostabi ir tyra, prekiauja Jūratė taip pat Tymo turguje).

Avokadas (perku iš karto maišą, tada jie kažkaip geriau noksta ir ilgiau laikosi) ir ridikėlis, kuris iš mano Montės (tetos Narcizos daržo-šiltnamio), o užtepas – kastinys iš parduotuvės pirktinis, puikiausiai skaniausiai ant sumuštinio įsitaiso.

RC keksiukai

RC keksiukai iš arti

Praėjusią savaitę pati sau surengiau Kepk Nedelsiant, nes visą dieną lanksčiau ten ir ten, ir paskui dar per tris minutes iškepiau keksiukų Simui ir Giedrei iš Radiocentro po ketvirtos… Bet pavyko viskas labai greitai ir be skausmo, o kiek džiaugsmo buvo RC. Aš pagalvojau, visada einu į laidą, nieko neatsinešu, tai va ir pasidalinau. Kepiniai visada džiugina, nebūtina jų vienam suvalgyti 🙂

Keksiukai Jurgio gimtadieniui

Dar vieną Kepk Nedelsiant akciją susiorganizavau prieš savaitę, nes Jurgiui kepiau keksiukų gadynę į mokyklą. Pageidavimas buvo – šokoladas ir braškės. Tai ir buvo šokoladiniai keksiukai su riešutais ir šokoladiniu kremu, su braške ant viršaus. Iškepiau gal 40 jų.

Dovana

Štai kokią gražią servetėlę gavau iš Sonatos. Ji nuraizgyta frivolito, kilpinėlių technika, kuri populiari Pietų Europoje – Graikijoje, Italijoje. Tikrai labai elegantiška ir graži servetėlė, kaip iš kokios Italijos močiutės, o atsiuntė Sonata, kuri išmoko technikos ir dabar, kaip pati sako, “neria, kaip voras įsipainiojus savo tinkluose”. Gražu ar ne??? Čia tūkstančiai kilpelių tokių, o ne su vąšeliu. Va kiek gražumo ir gerumo man ateina atgal. Dar kartą ačiū Sonatai.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (8)
Komentarai
  1. kristina parašė:

    Nepaprastai grazi melyna suknele! Ir kaip tinka Beatai! Labai smagios nuotraukos, jau seniai keksiukus bekepiau, reikes si vakara issikepti 🙂

  2. Inga parašė:

    Kaip iškept keksiukus per 3min? Kai vien kol tešla sumaišai…aš niekad nesuprantu ar čia aš tokia lėtapėdė, ar kažka gamindama įdedu labai gausiai meilės, nes man net salotas pagaminti užtrunka 🙂

    • Violeta parašė:

      Ingute nepriimk visko už gryną pinigą:)))) pajuokavo Beta- bet žinant jos apsukas tai per 30 min manau buvo iškepta:)))

  3. Sonata parašė:

    Karoliai man primena žemuoges veriamas ant smilgos, vienos raudonos, prisirpę, kitos dar tik vos vos paraudę ir rūgštokos, pasitaiko ir visai žalia, arba pernokusi, kuri net sutežta veriama…panašiai kaip gyvenime įvairūs įspūdžiai …. Už prisirpusias žemuoges, Beata 🙂

  4. Ieva parašė:

    Gal būtų galima šokoladinių keksiukų receptą 🙂

  5. Agni parašė:

    smagu tureti vaikui tureti mama, kuri viens du toookiu keksiuku iskepa 🙂

  6. Lina U. parašė:

    Smidru galima gauti Užupio krautuvėje penktadieniais iki Joninių (Užupyje ir priesais Filharmoniją). Bet reikia paskambinti ir užsisakyti. Linkėjimai!

  7. Eligija parašė:

    na Beata tik gražėja ir gražėja, smagu net žiūrėti į laimingą moterį 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.