Kaip jau buvau minėjusi, esu linkusi pastebėti abu Lietuvos gimtadienius. Žinau žmonių, kurie Vasario 16-ąją švenčia kaip kuo tikriausią gimtadienį – gamina trispalvės spalvų želė, gimtadienio tortą ir t. t.

Žinau, kad tokiomis dienomis ir vakarais kaip šis, valstybė pati prigalvoja visokių pilietinių akcijų ir atrakcijų, bet jei nenorėsite pasinaudoti nacionaliniais pasiūlymais, manau, Lietuvos gimtadienį galima pažymėti ir namuose – gardžiais pietumis, vakariene, pyragu ar šiaip kokiu gardėsiu.

Paprastai, bet ne kasdieniškai burnoje suskamba rūkytos lašišos ir bulvių apkepas – galima gaminti tik šeimai, galima ir kitiems, Lietuvą švenčiantiems. Jei nenorite kepinių, drąsiai galite griebtis troškinių – štai jums mano rekomendacija: kiaulienos troškinys su alumi ir obuolių sultimis.

Dar labai žieminis reikalas yra aštrus morkų pyragas – kaip tik jį buvau panorus iškepti prieš metus.

O jei jau visai tingėsite užsiimti baliaus ruošimu, greitai ir paprastai pasigaminkite bent tinginį – nusinešite rytoj į darbą prie kavos (jei liks) 🙂

 

 

Komentarai
  1. Laba diena, Beata,

    Miela Beata, labai aciu Jums uz skanius ir tokius naminius receptus:) Bet man labai liudna, kaip jau ne karta pastebejau pastaruoju metu beskaitydama Jusu bloga, kad visiskai nebepateikiate nauju receptu, o duodate nuorodas i senus receptus:( Juk mes ir patys skaityt mokame, ir kadangi esu Jusu nuolatine gerbeja, tikrai moku susirasti Jusu bloge anksciau publikuotus receptus ir niekaip nesuprantu, kodel vietoj to, kad pateiktumete nauju receptu tiesiog lengva ranka pakartojate senus ir leidziate isivaizduoti, kad Jusu blogas yra pildomas naujais receptais?:)

  2. kad ir kaip bebutu gaila, jusu tinklarastis issiseme, jame nebera pateikiama nauju maisto ruosimo receptu/ideju ir man labai labai liudna

  3. mane tikrai stebina darbo našumas: ir knyga, ir internetas, ir nauji, ir seni receptai – jūra visko.. man tikrai per daug.. tiesiog, užtenka žinoti, kad kažkas vyksta ir pateikti kokią vieną dienos sentenciją.. ar vieną receptą, nuotrauką.. tikrai neprivaloma rašyti ilgų strapsnių, – aš jų neturiu kantrybės perskaityti.. 🙂

  4. o aš tarkim labai laukiu naujos knygos, o kad bloge ir nėra naujų receptų tikrai labai nenusimenu, nes šitiek vienu metu darbu daryti ( tureti veiklos, plius seima ir t.t.) ir juos labai gerai atlikti-nera paprasta.
    laaaaaaukiu knygos, o kiek jos dar reikes laukti ir kankintis , miela Beata? 🙂

  5. kaip tik visas idomumas- nuotaika praskaidrinantys straipsniai! O receptu tai dar tikrai visu ir iš knygos ir iš tinklapio nespejau išbandyt…. Taigi puiku, kad pagal tema primena.

  6. o aš čia ateinu ne vien receptų, man smagu skaityt, o jeigu mažiau parašyta – vadinasi knyga bus greičiau:))) Ačiū Beata, kad randate dar laiko apskritai ir mielosios nebambėkite

    Su užgavėnėmis visus

  7. Miela Beata,
    O man tai patinka tas senu receptas iskelimas i pavirsiu:) As perskaitau viska, bet tikrai ne puses nesu pagaminusi…. Ir siaip ne visada sugriztu i archyva pasiknaisioti po senus receptus:) Man tai labai patinka tie priminimai, pasiulymai:) Nes kiekviena karta sukurpti kazhka naujo ir ypatingo tiesiog neimanoma, o nepamirsti ir is naujo atrasti senus gerus dalykas labai geras dalykas. Cia kaip is serijos: namuose nera ko valgyti, uzsisakom pica, bet… galima pasiknaisioti po lentyneles ir sukurpti dar ne tokiu kulinariniu sedevru. Man tai tie recept pakartojimai nekrito taip i aki, nes jie buvo ne pagrindinis dalykas, o tiesiog savaime isplaukiantis reiskinys is konteksto. Beata siunciu tau pacius didziausius sauletus uzgaveniskus linkejimus ir laukiu laukiu laukiu knygos!
    Su meile ir didele pagarba!

    Ieva

Rašyti komentarą