Visada sakiau, kad svarbiausia gyvenime yra gerai jaustis. Bet gerai jaustis ne ta prasme kad būti geros sportinės formos ir sugebėti per pusvalandį įveikti 5,5 km.

Svarbiausia gyvenime yra jausti teigiamus jausmus. Pats svarbiausias ir daugiausiai impulso naujiems darbams suteikiantis jausmas, be abejonės, yra meilė. Ir kai ta meilė poroje yra palaikanti, auginanti, stipri, ji reiškia sėkmę abiems pusėms. Nes tik tokia meilė, kuri kaip toje dainoje suteikia sparnus, gali ne tik užauginti vaikus, bet ir sukurti nuostabią aplinką, gėlių darželius, derlingiausius šiltnamius ir prieskoninių augalų lysves, kokių galėtų pavydėti kiekvienas pasaulio virėjas.

Būtent tokią gausą, kurią išaugino ne kas kitas, o begalinė meilė radau šio šeštadienio laidoje svečiuodamasi Editos Mildažytės sodyboje. Tiesą sakant, buvau sujaudinta iki širdies gelmių, kai Edita užtikrintai, kaip ji viena tik gali, patikino, kad visas tas sodybos grožis, sodų ir daržų turtas, svečių gausa ir pilnatvė yra jos ir vyro Ginto meilės rezultatas. Taigi šioje laidoje ir pokalbiai apie tai, kam įkvepia meilė…

Man Edita visada buvo mano TV moters idealas. Dar mokyklos laikais žiūrėdama jos laidas ir sugalvojau, kad noriu dirbti televizijoje. Todėl kai ji sutiko įsileisti mane ir mano laidos komandą į savo sodybą, man tai prilygo mano svajonių išsipildymui.

Tiesą sakant, šįkart laida bus kitokia, nes joje bus pilna ne tik skanių saldžiarūgsčiame marinate konservuotų mišrainių, pikantiškų paprikų ar vanile kvepiančių uogienių receptų. Ši laida bus pilna mano svečiavimosi pas Editą sodyboje įspūdžių – pakviesiu jus kartu apsilankyti kruopščiai restauruotoje senovinės trobos virtuvėje su krištoliniai sietynais, apeiti išpuoselėtus daržus ir šiltnamius, užlipti į Editos sūnų surestą namelį medyje ir įkišti nosį į dar vieną profesionalia virtuvės technika aprūpintą Editos virtuvę, kur ši moteris sugeba paruošti vaišes net 80 svečių!

Beatos virtuve_konservavimo laida4

Beatos virtuve_namelis medyje

Bet labiausiai tai kviečiu šios laidos nepraleisti dėl įkvepiančių pokalbių su Edita Mildažyte.

Tuo tarpu jauniausias Editos Mildažytės sūnus Mykolas mane nustebino, koks jis savarankiškas, suaugęs, koks geras jo humoro jausmas. Mano laidos rubrikoje „Šiandien aš virtuvės šefas“ šis penkiolikmetis parodys savo mėgstamą obuolių konservavimo būdą.

Beatos virtuve_Editos Mykolas

Beatos virtuve_konservavimo laida3

Nepamirškite, kad iki rugsėjo pabaigos ir jūsų 10-15 metų amžiaus vaikai gali siųsti man laiškus ir galbūt jie bus mano pagalbininkai šioje rubrikoje kitose laidose.

Kadangi su Edita abi esame viena už kitą labiau mėgstančios ne tik pakalbėt, bet ir gamint nevengiančios moterys, tai tiek prigaminom, kad net į valandos trukmės laidą visko nesutalpinom… Tad jau dabar su jumis dalinuosi Editos mėgiamu senoviniu raugintų burokėlių rceptu, kuriam ne gėda būtų pasirodyt ir prašmatniausiuose pasaulio restoranuose.

Beatos virtuve_rauginti burokai

Nes būtent rauginti maisto produktai yra paskutinis mados klyksmas. Na bent jau taip man pasakojo geriausio pasaulio restorano Noma šefas Rene Rendzepi, kurio paskaitos apie maisto rauginimą, fermentavimą klausiausi Londone šiais metais.

Editos raugintų burokėlių video receptą surasite čia.

O aš dar kartą kviečiu šį šeštadienį 10.30 per TV3 žiūrėti laidą „Beatos virtuvė“ ir mesti iš galvos visus stereotipus, kad konservavimas, rauginimas, marinavimas yra alinantis triūsas, kuriuo gali užsiimti tik močiutės… Tikrai ne! Su šiuolaikinėmis priemonėmis, tai viena kūrybiškiausių virtuvės sričių, kur rezultatai priverčia ilgai aikčioti ne vieną….

Beatos virtuve_konservavimo laida

 

Komentarai
  1. Sveiki, ar bus publikuojamas tikslus receptas Editos svieziu darzoviu salotu? Kiek kokiu darzoviu reikia noreciau suzinoti. Aciu

  2. Labas Beata,
    Gal butu galimybe, kad kiekvienas receptas is laidos butu patalpintas internete arba, galbut, kaip pernai, pagaminate ir receptas (pacioje laidoje). Nes taip sugunde Editos maisraine ir norisi pasigaminti 🙂
    Aciu 😉

  3. labas Beata, labai noreciau Editos Mildazytes receptuko,kaip gamino salotas ziemai is kopusto, morku, cukinijos, jei galite ikelkite si receptuka

Rašyti komentarą