8241
Beatos virtuvė

Savaitgalį repetuokime blynus ir Užgavėnes

(0)

Kaip visada, dalinuosi tuo, ką rašiau Delfi skaitytojams.

Kaip gerai, kad mes visi dar mokame išsikepti blynų. Masinis blynų kepimas ir Užgavėnių šventimas yra labais smagus dalykas. Nebūtina laužo užkurti ir per jį šokinėti (nors… oi kaip smagu), galbūt ne visi pasiruošę ir vykti į Rumšiškes, bet keliems draugams ar vien tik šeimai blynų iškepti galima. Ir tikrai niekas per nagus netrenks, jei mini Užgavėnes švęsime jau savaitgalį. Patikėkite, blyne iškąsti akis ir burną yra smagus užsiėmimas ne tik vaikams.

Universalūs lietiniai ir mieliniai blynai

Norėčiau pasidalinti užtikrintu lietinių blynų receptu, kuris vadinasi „Du kart du“, nes du kiaušiniai, du šaukštai vieno ar kito. O kitas vertas dėmesio receptas – mielinių blynų. Žinau, kad mielinius puls gaminti tik labai patyrusios šeimininkės, bet nesibaiminkite ir pradedančios. Šiuos pasipūtėlius kartą aš iškepiau tik su kondensuotu pienu! Taip taip, negirdėta neregėta, bet veikia. Tiesa, nesitikėkite, kad blynai bus labai saldūs. Salsvoki, bet ne per saldūs, nes mielės didžiąją dalį cukraus „suvalgys“, tad geriau saldumus pasilikti pabaigai, o šiai porcijai tikrai prireiks hektaro uogienės.

Net jei jūsų namuose blynai retas svečias, pasikvieskite juos į namus šį savaitgalį. Man atrodo, jei visi sutartinai iškepsime daug blynų, žiema pamatys ir greičiau dės į kojas.

Žinau, kad jau atsibodo, bet leiskite pasikartoti: Žiema žiema, bėk iš kiemo!

O dabar atlikite asmenybės testą: tie, kurie keps lietinius, yra kanapiniai, o kurie mielinius – lašinininai. O tie, kurie ir tuos, ir anuos – lietuviai 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.