Kaip visada, dalinuosi mintimis, kurias vakar rašiau delfi.lt skaitytojams.

Vienas iš geriausių dalykų, kai rašai tinklaraštį, tai bendrumo jausmas. Juk mes visi norime priklausyti kažkokiam būreliui – draugių ar klasės draugų, ar kaimo bendruomenei. Man visada patiko būti kolektyvo dalimi, dalintis ir sukurti kažką kartu.

Kai pradėjau rašyti tinklaraštį beatosvirtuve.lt, nuo visų slėpiau, nes drovėjausi, o vėliau įsidrąsinau ir pradėjau bendrauti savo skaitytojais. Dabar jaučiu, kad mes pasiekėme naują visiems mums naudingą lygį, nes kai parašau kokį aktualų rašinį, sulaukiu daug palaikymo ir daug labai vertingų komentarų.

Skelbiu sniego ir lašinių tirpdymo savaitę

Taigi šią savaitę paskelbiau lašinių ir sniego tirpdymo savaite, ir patikėkite, po šiuo rašiniu tiek daug gerų patarimų ir sėkmės istorijų, kaip tuos lašinius geriau ištirpdyti, bet bendra nuomonė buvo tokia: valgyti reikia, tik reikia žiūrėti, ką valgai. Tai laikydamasi šios temos norėčiau ir pristatyti šio savaitgalio receptą – sočią, labai maistingą ir sveiką (galima būtų pavadinti net daržovių koše) mišrainę. Prie jos dar galima žuvies gabaliuką pasiruošti arba tiesiog didelį dubenį salotų, ir prašau – puikūs, sotūs ir jūsų liemeniui draugiški pietūs ar vakarienė. Ir jokių bulvių, duonos, ryžių, ir ne šokoladinis pyragas, kurių paprastai tokiais periodais, kai tirpdom tą papildomą balansą ant liemens, vengiam.                                   

Super kruopa kynva

Šiek tiek apie kynvą. Ši bolivinė balanda per pastaruosius dešimt metų taip išpopuliarėjo, kad Pietų Amerikoje nespėja jos auginti. Pirmiausia su kynva susipažino tik super sveikuoliai, o dabar jau galima nusipirkti ir Lietuvoje. Tiesa, labiau specializuotose, ekologiškų maisto produktų parduotuvėse. Kynva šlovinama kaip pati maistingiausia ir turtingiausia kruopa. Ši bolivinės balandos sėkla turi labai daug baltymų, amino rūgščių, yra lengvai virškinama ir labai labai skani.

Man ji labai patinka, ją galima žaismingai vadinti šventąja, nes išvirus aplink pasidaro tokia aureolė.

Prieš gaminant salotas

Moliūgą visada galite pakeisti keptomis ar apvirtomis morkomis, cukinijomis, saldžiosiomis paprikomis. Nepamirškite ir žalumynų, bent jau agurką įpjaustykite šalia moliūgo ir razinų, jis bus traškus ir gaivus.

Gražaus aktyvaus ir laimingo savaitgalio.

Rašyti komentarą