8241
Beatos virtuvė

Ryžių pudingas / Prisnigo

(1)

Juokinga šiandien diena buvo. Prisnigo. Ir viskas, šalyje – visuotinės atostogos. Mokyklos, darželiai uždaryti. Aš savo gatvėj nemačiau daugiau žmonių (vaikų) vienu metu. Kaimynai iš palėpių ar sklepų išsitraukė roges. Neįsivaizduoju, iš kur gavo, nes čia tiksliai deficitinė prekė yra. Kiti kaimynai dar vienam kaimynui padėjo išsikasti mašinai taką. Gerbiamo Londono juokingasis meras Borisas neleido autobusams važinėti ir paskui per žinias aiškinosi, purtydamas savo baltą galvą: too dangerous… Žodžiu, niekas neveikė – nei metro, nei traukiniai, nei autobusai, nei mokyklos, nei parduotuvės. Visi išėjo į parkus ir gatves žaisti su sniegu. Aš savo vietiniam parke, garbės žodis, gyvenime nemačiau daugiau žmonių…

Aš dariau ryžių pudingą. Pieno prisikaupė pilnas šaldytuvas – reikia kažką su juo daryt, negi išmesi? Iš tikrųjų, tai vadinti galima ir ryžių koše. Bet anglai vadina ryžių pudingu. Na, čia toks gi visai klasikinis, paprastutis saldus patiekalas. Parduotuvėje parduoda jau paruoštą indeliuose, kaip jogurtą. Man Muller Rice patinka. Lietuvoje gi irgi pilna visokių ten tų plastike įvyniotų košelių, bet tai kam pirkti, jei galima pasigaminti ir ramiu veidu šaldytuve laikyti??? UAB „Taupymas“, ne kitaip tada išeina… (Reikės pasiūlyti laidai „Kur dingsta PINIGAI?“ šį taupymo būdą puikų ;))

Literatūroje jį siūlo gaminti ir su grietinėle, ir sviesto ant viršaus dėti, ir t. t. Aš manau šitaip: kam dėti sviesto, jei ir be sviesto labai skanu??? Nes tie ryžiai, net ir išvirti pusriebiame piene, yra tokie – hmmm… creamy… (kaip gražiai lietuviškai pasakyt?)

Aš žinau ir gaminu dviem būdais. Ant viryklės, bet prieš tai mirkau juos piene karštam. Arba orkaitėje, bet tada reikia puodo, kuris, geriausia – sunkus, špižinis, metalinis, molinis, be jokių plastmasių. Na, žodžiu, kad orkaitėje išgyventų dvi valandas…

Kitas svarbus dalykas pudingo skanumui ir sėkmei yra ryžiai. Yra specialūs pudding rice, bet šiaip, jei tokių gauti nepavyksta, tai rinktis trumpus, bukus, apvalius, baltus ryžius ir jokiu būdu ne kokius ten basmati, jasmine ar šiaip kokius kitus ilgagrūdžius…

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Virginija parašė:

    Oi Beata, tu čia mano patį mylimiausią patiekalą aprašei!
    Aš ryžius tam reikalui naudoju kur būna skirti Risotto gaminti, po truputį jų ir Lietuvoje jau atsiranda, pavyksta visada laaabai puikiai!

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.