Šį savaitgalį galų gale atėjo ruduo… Jau penktadienį Naglis Šulija sakė –  sekmadienį prasidės ruduo ir kaip visada jis buvo teisus. Taip pat šį savaitgalį Gedimino prospekte šurmuliavo Tautų mugė, tai aš pagalvojau sau – na Vilnius ir kantrus bei ištvermingas miestas, praktiškai hiperaktyvus, kaip ir priklauso sostinei kiekvieną savaitgalį vis po šventę… Aišku, aš čia užsukau. Ir dar užsukau į BBQ čempionatą.

Beatos virtuve_BBQ cempionatas_3

Atsimenate mano pirmąją laidą, kur Donatas išmokė mane ir visą Lietuvą, kaip naudotis įvairiais BBQ prietaisais? Tai va Donatas pakvietė mane į BBQ čempionatą ir aš, aišku, nuo pačio šeštadienio ryto, net be pusryčių, išlėkiau į BBQ čempionatą, Čempionatas buvo labai rimtas ir svarbus, ir įdomus. Grilio profesionalai varžėsi penkiose rungtyse:  žuvis, višta, šonkauliai, jautiena, desertas. Viskas pilnu rimtumu.

Beatos virtuve_BBQ cempionatas_2

Kaip nerealu yra toks entuziazmas ir tiek dūmų, ha ha ha  Tiesa, dabar jau bbq sezonas kaip ir baigiasi, bet tikrai su žarijomis galima prigaminti kiek tik nori visko – ir minkščiausią mėsą, ir šokoladinius sufle paruošti… Į Vilnių atvažiavęs buvo, įsivaizduokite, net ir pasaulio BBQ asociacijos prezidentas iš Airijos.

Ką sužinojau? Kantriesiems dangus ir mažiau yra daugiau. Žuvį ragavau paruoštą komandos „Trys vyrai” (keptas salieras – jėga). Vištą vertinau pas „Portabelo” komandą (vienas šios komandos narys, Visvaldas, yra buvęs mano blogo svečias ir yra aprašęs savo aistros BBQ vištienos receptą). O ir šį kartą vištytė buvo nuostabi, kepta ant skardinės alaus. Gal čia apie tą metodą daugiau reikėtų pakalbėti, bet kas smalsesni patys pasiieškos, o kas vyresni, kaip aš, atsimins, kaip mamos kepdavo vištą ant stiklinio kefyro butelio ha ha ha…  Šonkaulius ragavau pas smagiausią plačiausiai besišypsančią Kauno regiono komandą (reikia oi reikia važiuoti į Kauną, į kulinarinį turne). Jautieną su baklažanais ir saldžiom bulvėm ragavau pas „Meat Lovers pub”, o desertui, nesistebėkite, buvo patiekti ledai, bet iškepti krepšelyje ant griliaus, pagardinta slyvų uogiene,kuri taip pat buvo pagaminta ant griliaus. O paskui dar porą desertų ragavau. Tai tikrai mane praktiškai reikėjo išnešti ha ha ha…

Šeštadienio vakarą  atvažiavo mano tėtis, ir sese su šeima, ir draugė Vita.

Beatos virtuve_Beata Odeta Vita

Tėtis pakeitė namuose perdegusias lemputes, valgėm keptas bulves, ėriuką, doradą ir obuolių crumble su avietėmis…Ir nepraleidau progos paprašyti pinigų ir taip prisidėti prie „Kviečiu į svečius”. Ne sumos dydis svarbu, jūs tai jau žinote taip – bet kokia suma yra valio. Jei tik dar turite laiko, dar liko savaitė – prašom dalyvauti!

O šeštadienį gi buvo laida… Negalime pamiršti. Aš dar kartą pasigirsiu – nerealus chili con carne arba aštrus meksikietiškas troškinys. Aš galiu apsakyti ir prisiekti, kad šioje laidoje pagaminau skaniausią čilį, kokį esu kada nors pagaminusi.

Beatos virtuve_troskinys

Nes lyg man kažkokios dvasios pašnibždėjo, kaip padaryti šį troškinį dar skanesnį, dar gilesnį, dar gražesnį. Tikrai kartais gaminti padeda kokie tai virtuvės angelai…

O kad mūsų su Vakariu pagaminti suktinukai iš karto pataikė į jūsų virtuves, pamačiau iš jūsų nuotraukų, nes jau kai kurie spėjote pasigaminti.

Duonos suktinukai_Beatos virtuve

Galiu apsakyti, kad sutikau pamainą – Vakaris drąsiai,  jei aš kada susirgsiu, galės mane pavaduoti virtuvėje, jis tikrai užaugs į TV ir kalbos žmogų.

Dar buvo smagūs kokteiliai su imbieru, kuriuos lengvai galima transformuoti ir į citrusinių vaisių limonadą…

Vytauto kokteiliai_Beatos virtuve

Na o jei savaitgalį dar nematėte laidos „Beatos virtuvė” ir pašnekesio su Andriumi Mamontovu, šeštadieninę laidą galite pažiūrėti čia.

 

 

Komentarai
  1. Sveika Beata, tu ir tavo laida yra kazhkas nuostabaus ir nepakartojamo! Tu sugebi ikvepti ir uzdegti. Bet si karta uzkliuvo man vienas dalykas… Jeigu i svecius ateina sese ir tetis, ir viena geriausiu draugiu, man asmeniskai neapsiverstu liezuvis pinigu paprasyti… Aisku, kad tai yra nuostabi akcija ir saunu, kad kvieciame zmones i svecius, renkame pinigus tiems, kuriems ju reikia, bet kartais gal nereikia perlenkti lazdos. Tik mano pastebejimas. Sekmes ir toliau Beata!

  2. Sveiki,
    kiek naudojote čili troškiniui jautienos?
    Kokiam būriui žmonių sotesnių/alkanų pakaktų šio troškinio?

  3. Vaikas tai nerealus, tikrai būsimas laidų vedėjas 🙂
    reikia eit bandyt sumuštinukus daryt, manu dukrytei patiks kaip morkų megėjai 🙂

Rašyti komentarą