8241
Beatos virtuvė

Penktadienio karoliai iš Jurginių

(3)

Kada Jurginės? Buvo balandžio 23-ią. Ar pasveikinote visas Jurgas, Jurgitas ir Jurgius. Mes pasveikinom. Man visokių idėjų netrūksta, tai kadangi jau padėjau Tomui pavadinti jo neapolietiškos picos tikriems herojams pizza pop up start up reikalą „Jurgis ir Drakonas“, tai iš karto įsimylėjau iš naujo viską, kas susiję su Jurgiais.

Aš atsimenu tą minutę, kai mano pilvui tarsi balionas nusileido vardas – Jurgis. Taip ir dabar, kai jau Jurgiui bus visi šeši, ir „Jurgis ir Drakonas“ startavo, supratau – reikia Jurgines paminėti. Ir paminėjom, o dabar truputį apie Jurgius ir Jurgines.

Informacijos daug visokios prisiskaičiau, bet jums trumpa santrauka būtų tokia: tai žemdirbių šventė, nes praktiškai tikrai būtent po balandžio 23 viskas auga pašėlusiai, ir prasideda tikras, be jokių apsimetinėjimų, pavasaris, žalias ir skaistus. St. George, arba Švento Jurgio kultas Didžiojoje Britanijoje yra nepalyginamai didesnis nei Lietuvoje. Bet Jurgis mano gyvenime buvo visada: būdama vaikas lankiau Šv. Jurgio bažnyčią ant kalno ir žiūrėdavau į jo paveikslą, kur jis nukauna drakoną. Jurgis ir Lietuvos globėjas, taigi sąsajos man aiškios ir brangios.

Šventė buvo su mielais žmonėmis Didžiosios Britanijos ambasados kiemelyje, kuris maloniai mus priėmė su šia iniciatyva. Picos rūko, dūmų nebuvo, Elle G dainavo ir visur sklandė geras jausmas. Galima sakyti, tai buvo Tomo „Jurgio ir Drakono“ truputį krikštynos ir prisistatymas. Trumpai, jei kas nežinote, tai „Jurgis ir Drakonas“ yra mano vyro reikalas – jie kepa autentiškiausias neapolietiško stiliaus picas iš geriausių ingredientų, krosnyse kūrenamose malkomis, ir jos važiuoja kur nori… Ai, dabar dar ir maži du automobiliai, kuriems renkamas vardas, jas vežios…

Ai ką čia kalbėt, štai jums foto reportažas – nuotraukų autorė Dovilė Jakštaitė. Ačiū Elle G už dainas ir mūsų svečiams už šypsenas ir smagumą. O „Jurgis ir Drakonas“ komandai už tas pačias šypsenas ir skanumą.

Jurgines01_Beatos virtuve

Jurgines02_Beatos virtuve

Jurgines03_Beatos virtuve

Jurgines04_Beatos virtuve

Jurgines05_Beatos virtuve

Jurgines06_Beatos virtuve

Jurgines07_Beatos virtuve

Jurgines08_Beatos virtuve

Jurgines09_Beatos virtuve

Jurgines10_Beatos virtuve

Jurgines11_Beatos virtuve

Jurgines12_Beatos virtuve

Jurgines13_Beatos virtuve

Jurgines14_Beatos virtuve

Jurgines15_Beatos virtuve

Jurgines16_Beatos virtuve

Jurgines17_Beatos virtuve

Jurgines18_Beatos virtuve

Jurgines19_Beatos virtuve

Na o kalbant apie receptus, tai aš esu ne kartą sakiusi, kad savaitgalis pelnytai gali būti pasitiktas su sočiais ir lėtais pusryčiais, kepamų blynų kvapu. Tai šiai vizijai įgyvendinti siūlau išmėginti sočius grikių blynus su kumpiu ir žalumynais. Įvairių žolelių, na bent jau šviežių svogūnų laiškų tikrai rasite „ant kiekvieno kampo“.

Šis receptas yra iš mano Šeimos kalendoriaus.

Grikiu blynai su kumpeliu ir zalumynais_Beatos virtuve

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. dalia parašė:

    sveiki, labas rytas….
    kiekvieną rytą sąžiningai atsidarau blogą ir laukiu laukiu su dideliausiu nekantrumu bet kokios info apie naująją knygą, kad ji jau jau išvydo pasaulį, kad jau keliauja į knygynus. Miela, Beata, ar dar daug liko laukti? Aš matyt pati nekantriausia, užuot tyliai laukus, rėkauju iš ryto…. esu ištikima gerbėja ir mano virtuvės lentynoje, padaryta vieta ( kurios turiu patikėk minimaliai) tavo 5- tai knygai. Nekantri iki kaulų smegenų Tavo gerbėja 🙂

  2. rasa parašė:

    ir as laukiu knygos.:) gal jau aisku, ar ji pasirodys iki Motinos dienos?:)

Palikite komentarą


Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.