8241
Beatos virtuvė

Odetos Portugalija

(5)

Portugalija praėjusią savaitę praskriejo pro pirmus laikraščių puslapius ir žinių minutes visame pasaulyje. Vargšai atsidūrė ant bankroto ribos ir teko pasiprašyti TVF pagalbos. Žinot, kaip būna – prie cepelinų bliuzo susėda šeimos ir pradeda politikuoti: visos einamos temos iškedenamos. Štai ir apie portugalus ir jų dabar laukiančią vargingą ateitį, kai reikės klausyt ir vykdyt TVF griežtas sąlygas. Va, pasidžiaugėm, kad Lietuvai dar nėr taip blogai (savaime suprantama) ir palingavom galvom, kad va, matai, jiems šildytis žiemą beveik nereikia, o vis tiek pinigų nėra. O mes beveik septynis mėnesius turim kurentis ir vis tiek dar taip nenusigyvenom. Kas, jei pasikeistume su portugalais vietom? Mes, lietuviai, važiuojam į Portugaliją, o jie tegul čia atvažiuoja pagyventi, vieną žiemą pražiemoja.. Tai jei toks tautų kraustymasis kada nors vyktų, tai pirma egzodui vadovautų mano draugė Odeta – prisiekusi Portugalijos gerbėja. Ir aš Portugalijai, ir vinho verde neabejinga…

Portugalija tikrai turtinga – tokia pakrantė, toks oras ! Ir virtuvė jų spalvinga, bet  paprasta. O čia Odeta siūlo populiarų žuvišką patiekalą iš Portugalijos. Kas planuojate savo atostogas ten? Beata

Kadangi esu didelė Portugalijos mylėtoja, o taip pat skaniai paruoštų jūros gėrybių ir žuvies mėgėja,  tai ir patiekalas mano bus portugalų kulinarinis pasididžiavimas – caldeirada.

Portugalijoje galima rasti skirtingų šio patiekalo rūšių, pvz. jūros gėrybių caldeirada (caldeirada de marisco), labai populiarios Portugalijoje menkės caldeirada (caldeirada de bacalhao) arba kitokių žuvų caldeirada pagal savo skonį. Tiesa, reikėtų pažymėti, kad geriausiai šiam patiekalui tinka kietesnės žuvys, tokios kaip dorada, šamas, tunas, kardžuvė, menkė ar kt.

Portugalijoje įprasta šiam žuvies patiekalui naudot 4-6 rūšių žuvies. Kadangi Lietuvoje rasti skirtingų rūšių šviežių žuvų yra sudėtinga, tai šį patiekalą galima kuo puikiausiai adaptuoti ir naudoti 2-3 ar net 1 rūšies mėgstamą žuvį. Nuo to patiekalas tikrai nepraras gero skonio. Svarbiausia gaminant patiekalą gausiai panaudoti meilės ir geros nuotaikos 🙂

Odeta

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. Kristina parašė:

    Ir man patiko Portugalija, labai ten gražu plius nebrangu keliauti 🙂 Bandėm ir mes Bacalhao, ten panašiai kaip angliški fish&chips, tik bulvės kitokios 🙂 Man labai patiko Feijoada – pupelių ir kiaulienos arba jautienos troškinys 🙂

  2. Vilma parašė:

    Myliu Portugaliją:)

  3. Singaaa parašė:

    Tai svajonių šalis, kurią labai noriu pamatyti ne tik iš atvirukų, foto ar virtualių vaizdelių… 🙂

  4. Dalia parašė:

    Portugalija nuostabi šalis.Buvau pernai,kai visi irgi trimitavo,kad vaje vaje ,ji bankrutuoja.Tai turiu pasakyti,aplankius ją,nesuprantu kokioje stadijoje mūsų Lietuva.Aišku,gal ekonominiai rodikliai čia viską lemia,bet pats gyvenimas absolučiai skiriasi.Žmonės niekur neskuba,dirba,linksminasi,produktų kainos kaip Lietuvoje,dyzelis buvo kaip Lietuvoje.Švaru,gražu,o jau maistas-pasaka.O gamtos grožis-oi kaip noriu ten,atgal.

  5. ausra parašė:

    Laba diena,
    Taip, vyksiu Portugalijon. Pas draugus dviems savaitėms. Pirmą kartą. Ką turėčiau pamatyt? Kuo maitintis? Laukiu patarimų…

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.