8241
Beatos virtuvė

Obuolių obuolynai obuoliausi

(22)

Na tikrai, turbūt  nereikėjo daug spėlioti ir galvą laužyti, norint sugalvoti šią temą. Aš dar puikiausiai atsimenu iš vaikystės tokią ploną knygutę: „Viskas iš obuolių“ ir tikrai viską galima padaryti iš obuolių ir be jų gyventi negalima…. Anglai turi tokį posakį: apple a day keeps a doctor away (suvalgyk obuolį per dieną, pas daktarus nereikės vaikščiot)…. tai aš ir laikausi to priesako, bet kartais, pripažinsiu, daugiau nei vieną suvalgau.

Aišku, obuolys obuoliui nelygu, čia tokia ištrauka iš kasdienybės mūsų gyvenimo. Kartais tie obuoliai, kurie atkeliauja iš tolimų kraštų yra kieta oda, be galo sultingi ir beveik niekada nesupūva ir aptinkami didelėse parduotvėse – jie, aišku, yra skanūs, bet vistiek kitokie, nei tie, kurie užaugo jūsų močiutės obelyne…. Mes Londone neseniai buvome ūkininkų turguje, prisipirkome tokių tikrų šviežių obuolių….. Aš duodu savo vaikam ragauti, sakau, vaikai, valgykite – labai skanūs obuoliai…. Vaikai valgo, aha. sako, labai skanūs, ar  čia senelio obuoliai??? (Lietuvoje valgė obuolius nuo mūsų kėdainietiškų  obelų) Taip, deja, nesako apie pirktinius obuolius iš parduotuvės, nes tie obuoliai jau kitokie…

Taigi, kad visada būtų skanių obuolių, laida dedikuota vaisių karaliui – obuoliui…. Receptas obuolių ir burokėlių pagardo lengvai aptinkamas knygoje Metai Beatos virtuvėje – tiesa, laidoje šiek tiek daugiau obuolių ir dar garstyčių grūdelių pridėta… Trupininis pyragas jau buvo publikuotas senų senovėje ir aptinkamas lengvai pirmoje knygoje… Ir štai čia, šviežūs trys receptai: valdorfo salotos, skumbrės reikalas ir kiaulienos troškinys. Gero obuolingo savaitgalio!

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (22)
Komentarai
  1. Jurgita parašė:

    Labuka, pirmą kartą mačiau jūsų laidą, tai giriu giriu giriu, viskas ten puikiai ir skoningai ir gražiai!

  2. Jurate parašė:

    Sveiki,- viskas super duper! Idomu, grazu, sarminga ir paprasta. Uzzzkabina. Zodziu – lux lux lux, nesustokit, sekmes

  3. ilona parašė:

    sveiki, labai grazu, ir manau labai skanu, todel skubu ismeginti !

  4. ieva parašė:

    dekoju tau beta uz puikius receptus tavo laida stebiu kiekviena karta turiu tavo abi knygas ir gaminu nera to ko nebuciau pagaminusi tad sekmes tau ir puiki tavo laida dar karta aciu

  5. Vilma parašė:

    Ziurejom Jusu laidos pakartojima, ir su mama labai susidomejom burokeliu ir obuoliu pagardu.. Buvo mineta, kad reiks acto, bet kai ziurejome laida, buvo parodoma, kad pilamos tik obuoliu sultys.. Kaip ten su tuo actu? Kur galeciau gauti tikslesni receptuka 🙂

  6. Aiste parašė:

    laba:)
    norejau paklausti to paprasto obuoliu pyrago recepto, nes nepavyko pamatyti laidos savaitgali.. Buciau labai dekinga jei man ji parasytumete.Dekoju:)

  7. Aiste parašė:

    Jau susiradau:)

  8. BETA parašė:

    gerb,beta ,graudu ziureti jusu laida kaip 80 proc.lietuvos gyventoju gyvena zemiau skurdo ribos.Gal pamokykit kaip is tu europos paramos skirtu kruopu kazka pasigamint.

  9. Indre parašė:

    net mano vyras pakomentavo: „kaip ta Beata tokius paprastus dalykus taip patraukliai ir skaniai pateikia 🙂 ikvepia kartu gaminti 🙂 “
    Taigi komplimentai, Beata!

  10. margo parašė:

    Laba diena,Beata,žaviuosi Jūsų receptais,turiu pirmąją knygą.Gaila,kad ne visas laidas (dirbu)tenka pažiūrėti,o perskaityti ruoštus receptukus nėra kur.Labai sudomino(teko nugirsti) jūsų obuolių ir burokėlių pagardas(mėgstu tikslius receptų ruošimo būdus),bet išnaršiau visur,niekur nėra.Kur galėčiau rasti tikslų gamybos receptą,nes jau ir obuoliai ir burokėliai prie pabaigos…Ir dėl obuolių pyrago,kuris receptas,nes jie kažkaip skiriasi?Būčiau dėkinga,jei atsakytumėte,sėkmės jums!!!

  11. Edita parašė:

    Pirmą kartą pažiūrėjau laidą ir pataikiau apie obuolius 🙂 Iškart išbandžiau kiaulienos troškinuką, labai smagiai mėsytė išsitroškino sultyse – tiesiog burnoj tirpo 🙂 Sudomino ir obuolių-burokėlių pagardukas – bet recepto šiame tinklapyje neradau, o TV3 kažkaip neatidaro pakartojimo…liūdna…Kas bandėt – parašykit receptuką. Pamenu tik apytiksliai, bet norėtųsi tiksliau 🙂 Ačiū ir sėkmės Beatai 🙂

    • Edita parašė:

      Atsakau pati sau: tv.play radau laidą, pažiūrėjau 🙂 Bet visgi dėl to acto tai liko neaišku – ar reikia jo, ir kiek?

  12. deedee parašė:

    musu seimoj kiaulienos troskinys dabar – topas. genialumas slypi paprastume 😉

  13. vaida parašė:

    labai skanus pyragas, aciu uz receta

  14. vaida parašė:

    aciu, uz recepta….

  15. Egle parašė:

    Sveiki, man irgi del acto i burokeliu ir obuoliu pagarda , neaisku 🙂

  16. Arturas_Londonas parašė:

    Labas Beata nuostabi laida, kas labiause uzkabino tai ideja naturalume, nekisti jokios reklamos, ir galiu pasakyti nuostabiai atrodo tas maistas vyniojamas is popieriaus. Atrodo laida nuostabiai paprasta prikaustanti visai valandai prie ekrano, pats gaminu gana daug ir pastovei kazkada esu bandes gaminti lazanija bet kazkaip man ji nepatiko, bet beziurint si sestadieni laida taip grazei atrode kad sekmadieni nusprendziau pagaminti seimai ir ji gavosi begalo skani !! dar karta dekoju uz jaukia laida kuriu didelis trukumas sios komercines televizijos laikais 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.