8241
Beatos virtuvė

Mėsa ir ananasas – tikras old school

(0)

Tai jau taip, kiauliena ir ananasas – kažkada septyniasdešimtaisiais šitai sugalvojo ir nepasigailėjo. Pradėkime nuo Havajų picos su kumpiu ir ananasais, ir aišku visi matėt ar girdėjote – kiaulienos muštinis, ant viršaus ananasas, toks ganėtinai old school derinys, kurio šiais laikais nepamatysi niekur, nebent kokioje visai laike užstrigusioje vietoje.

Man asmeniškai vaisiai ir mėsa yra visai neprastas derinys, kiauliena mūsuose labiausiai vartojama ir derinama su obuoliu, bet va ananasas ir saldumo daugiau turi, yra savo struktūra patogesnis uždėti ant kažko.Kiauliena ananasas02_Beatos virtuve

Taigi štai prašom, pasiūlymas gardžiam kepiniui ant laužo: kiaulienos sprandinė ir ananasas. O prieskoniai šiuo atveju buvo ypatinga gruziniška prieskonių druska. Ją man padovanojo viena moteris, vardu Daina. Ji dažnai važinėja į Gruziją, bet va išmoko pati padaryti tą prieskoninę druską ir dabar visur ją naudoja. Sudėtis nėra paslaptis: druska, kalendra, ciberžolė ir česnakas. Kvapni ir ryški, tiesiog kaip delnas į delną tinka prie kiaulienos. Kitas prieskonis, kurį dėjau, yra sumac arba žagrenio uogos sutrupintos, rūgštelėjusios ir pikantiškos. Puikiai įsilieja prie rubuilės sprandinės. Sumac naudojau savo avokadų laiveliuose virėjų prisistatyme Druskininkuose. Ananaso vietoj padažo, jo praktiškai valgant šį vėrinuką daugiau nebereikia, ir ananasų mūsuose netrūksta, galite naudoti ir konservuotą ar iš viso atsisakyti. Sumac gausite Eastambul, ar atsivešite, ar dar kažkur rasite.

Prieskoninę druską galite pakeisti: druska, ciberžole, česnaku ir malta kalendra.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.