Kažkada buvau kepimo virimo kursuose čia, Londone, ir ten tarp namų šeimininkių, žurnalisčių ir atostogaujančių amerikiečių, susipažinau su labai miela ir visada besišypsančia Maurina – plačių klubų tikra karibietė, kuri tris dienas, kai vyko tie mokslai ateidavo vis su kitokiu galvos apdangalu arba peruku. Maurina gyvena Mustique saloje Karibuose ir dirba kažkieno – labai įžymaus ir turtingo – viloje virėja. ji neišdavė, kas yra jos bosas, aišku, žiauriai įdomu buvo sužinoti, pas ką jinai dirba ir visų mūsų tų kursų klausytojų akys išsipūtė ir ausys išsitiesė, ir net seilės pradėjo dribt iš smalsumo, bet Maurina neišdavė savo boso tapatybės…. (aišku, mes įtarėm, kad tai bus MickJaggeris, bo pastarasis turi namelį ten toje superekskliuzyvinėje privačioje saloje Karibuose, beje, gerb. Princas Williamas ir jo draugė ten ką tik atostogavo, tai visi laikraščiai buvo pilni Mustique paminėjimu).
Bet Maurina nebuvo tokia paslaptinga, kai kalba pakrypo į virtuvės pusę 🙂 tai va, ji pasakė tokį labai lengvą ir skanų vištytėskebabų (šašlykų, kepsniukų, kaip pavadinsi – nepagadinsi) receptuką. Aš jau keletą kartų bandžiau ir visada labai maloniai ir skaniai išeina. Skaniausiai taip marinuotą vištienos krūtinėlę mauti ant iešmelių kartu su paprika, ananasais ir cukinija, ir kepti ant barbekiu. Vištieną supjaustom gabaliukais, pasūdom, pridedam pipirų juodų tiek, kiek patinka, tada užpilam saldžių chili padažu (sweetchilisauce) ir kokoso pienu, viską gerai sumaišom, paliekam keletui valandų pasimarinuoti, suneriam ant iešmelių ir kepam.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
O kiek pilti saldziarugscio ir kiek kokoso pieno?