8241
Beatos virtuvė

Linguini su parmos kumpiu ir smidrais/šparagais

(16)

Mielieji mano blog‘o skaitytojai, dabar – REKLAMA. Šiaip nieko nereklamavau čia, bet kadangi dabar reikalas šeimyninis, tai manau, galima… Žodžiu, reikalas toks: gal kas nors nori išsinuomoti butą Vilniuje? Galiu pasiūlyti du. Butas Nr. 1 yra Gedimino pr. Du kambariai – gražus, naujas ir labai labai labai mielas. Butas Nr. 2 yra Užupyje – naujas, stilingas, gražus ir jaukus (abu po du kambarius, apie 60-70 kv.m.). Jeigu susidomėjote, prašau rašyti man beatuskaAThotmailTASKAScom, na, dar nuomos agentūros Vilniuje neįsteigiau, bet niekada nežinai, jei su šia nuoma pasiseks, tai gal ir bandysim. Reklamos pabaiga:)

Dabar einame prie kitų reikalų. Šitas patiekalas taip lengvai pagaminamas ir skanus, kad per savaitę jau du kartus spėjau su juo apsisukti… Tiesa, vaikai šparagus išrenka – mama, kas čia??? Neskanu… (neišmanėliai, ne kitaip).

Man labai patinka rytinės televizijos. Kai esu LT, visada žiūriu „Labą rytą“, o UK, kai neturėjau vaikų, tai žiūrėjau „BBC Breakfast“. Dabar ryte teliko namie nejungiu, bet jei atsitinka toks stebuklas ir nueinu į sportą, tai būtinai žiūriu „Breakfast“. Jei nerodytų telikas ir neturėčiau ausinių, į sportą neičiau, tikrai… Šiandien mačiau ant treniruoklio nesmulkių gabaritų damą, ramiausiu tempu judančią ant dviračio ir skaitančią knygą… Tai aš, žinote, ką pagalvojau? Mink nemynęs, jei sporte skaitai knygas arba žiūri teliką, vis tiek liksi ne manekeniškų gabaritų visą gyvenimą. Priskyriau save šiai kategorijai (tingių storulių) sportininkų… Bet geriau taip (t. y., sportuoti skaitant knygas ir žiūrint TV), negu niekaip – yra mano moto… Taigi šiandien per „BBC Breakfast“ buvo kalba apie maisto sezoniškumą.

Dabar jau minėti mano šparagai yra visame gražume ir jau prie pabaigos, taigi būtinai įdedu šį receptą. Mes šparagų/smidrų atsivežėme iš kaimo. Su Tomo mama nuvažiavome tiesiai pas augintojus ir nusipirkome tris pundelius, trys pundeliai tą dieną skintų šviežutėlių šparagų/smidrų kainavo keturis svarus penkiasdešimt. Palyginimui – parduotuvėje menkesnis pundelis, nei mūsų pirktas, kainuoja, berods, kokius tris svarus… Taigi išeina beveik trigubai brangiau.

Šitą receptą ištraukiau iš vieno žurnalo. Akis užkliuvo, nes dabar visi skuba tuos šparaginius receptus skleisti… Tiesa, ten nurodyta smidrus virti kartu su pasta, bet aš juos tiesiog pakepiau keptuvėje, nes tokie švieži ir geri jie buvo, kad nesinorėjo mesti į puodą… Kitas įdomus dalykas – tai trynys su parmezanu naudojamas sutirštinimui/padažui/pagardinimui. Kiaušinį su parmezanu pilti, kai jau viskas nuimta nuo ugnies. Karštis nuo pastos iškeps kiaušinį ir viskas pasidengs tokiu įdomiu parmezano-kiaušinio reikalu… Ir sudarys iliuziją, kad sūrio yra gerokai daugiau nei dėjote…

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (16)
Komentarai
  1. Anonymous parašė:

    KIAULAITE MERGAITE IGNORANTE, ATVAZIUOK I PARMA TAI PAMOKINSIU BENT VIRTUVES ABC IR KAD BEEENT JAU KUMPIS BENDRAI(!!) NEKALBANT JAU APIE PARMOS K. N E K E P A M A S !!!! TOKIU SAVO SUPER 'ISMANUMU' NEJUOKINK GERIAU PASAULIO. IR NEVAIZDUOK CIA DIDZIOS KULINARES.. ARBA BENT JAU APSIRIBOK PRETENZIJOM – LIKTI ANGLIJOS AR LIETUVOS KAIMO VIRTUVES VIREJA. NEKARKSEDAMA IS SAVO KVAILO UZPECKIO APIE NEVA 'PASAULIO' CHIQUINES VIRTUVES… BUDAMA VISO LABO TIK KIAULIU SHEREJA.. 🙂
    ..JUK TRUPUTI ISMANANTIS ZMOGUS GALI NETYC NUMIRT IR IS JUOKO…
    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0

  2. Beata Nicholson parašė:

    Mielas Anonime, labai ačiū už informatyvų komentarą, kad nebūčiau kritikuojama dėl cenzūros – publikuoju visus komentarus…nes tikrai nėra čia ką slėpti, o Jūms norėčiau palinkėti drąsos parašyti savo vardą, jei norite galite man net parašyti laišką, galėtume padiskutuoti apie jūsų išmanymą ir mano NE-išmanyma…Galėtumėt pasidalinti savo žiniomis…Nelaikykite savyję žinių, dalinkitės…Geros dienos

  3. Beata Nicholson parašė:

    arba galite iš karto tiesiai ateiti pvz į Beatos virtuvė puslapį facebook ir ten aptartume visas pretenzijas dėl kumpio Ačiū!!

  4. Ieva parašė:

    Dar pasiūlyčiau tam anonimui išmokti rašybos. Nes kartais baisoka darosi, kaip tokie žinovai pasisakinėja.

  5. Dovilė Bartusevičienė parašė:

    O man pikta ant to anonimiško komentatoriaus, kadangi Beata niekada nepretendavo į aukščiausio lygio profesionalias virėjas, ji gamina naminį šeimai skirta maistą, o ne restoraninius patiekalus, į kuriuos dauguma vyrų ir vaikų žiūri kreivai 🙂 Man asmeniškai šimtąkart priimtinesni Beatos receptai, negu daugumos populiarių ir labai išgirtų virėjų. Daug pasako ir tai, kad galvodama, ką išvirti vakarienei dažniausiai vartau Beatos knygą, o ne kurią nors kitą. Sėkmės Tau Beata ir ačiū už puikias kulinarines idėjas!
    P.S. kažkodėl kai Oliveris į kiaušinius pila citriną niekam neužkliūna, o kai Beata kepina kumpį, tai jau neišmanymas. Be bandymų nebūtų ir įdomių receptų.

  6. Giedrė parašė:

    O Dieve kooks slykstus senis ar boba tas ANONIMAS…fu net supykino kava begeriant, siauuuubas, as vis pamastau sau viena – nu ir is kur tokiu BUKAPROCIU gyvenimas istraukia, is kokio rusio ar mėslo kruvos….GĖDA uz tokius pasisakymus, cia juk tokia taiki svetainė, bt matomai toki kenkėjai kaip bakterijos bujoja, visur spėja nosi savo snarglina įkisti.

  7. Neringa parašė:

    Labai kool receptas, butinai reikes isbandyti. Aciu uz geras idejas, ir beje, reject kritika, kam bereikalo gaisti savo brangu laika nebrandzioms asmenybems..??

  8. Anonymous parašė:

    Beata, trink toki posta lauk. Tai nepagarba ne tik tau, bet ir visoms kitoms / -iems skaitytojams, kurie skaito ir domisi tavo blogu.

  9. Monika parašė:

    Anonimas tikras kiaulius – ir dar del to bijo pasiviesinti!!! O virtuve yra improvizacija begaline, ir nekreipk demesio Beata i karsanti iksa, todel kad tu unikali, zaisminga, isradinga ir nepakartojama!!! 🙂

  10. Aurelija parašė:

    Trink Beata tą "komentarą"(ižeidimą)…manau kiekviena mūsų įsižeistų pavadinta kiaulaite…tokios nesamonės neturėtų būti paliktos

  11. Beata Nicholson parašė:

    mielieji, netrinsiu dar kol kas, tegul pabuna:))as uzgrudinta esu …neisizeidziau visai, tik nustebau labai!

  12. jurgita lankiene parašė:

    Beatute, nėra čia ko stebėtis tokiomis nesamonėmis ir užgauliojimais.Geriau užsimerk ir nematyk tokių… Esi šauni!!!

  13. Jolita parašė:

    Buvo tikrai skanu! Aciux! Beata, as uz tave! Man nesvarbu, kaip ten turi buti su tuo kumpiu pagal kazkokias teorijas, nes man skanu keptas siame patiekale. Esu valgius ir nekepto – irgi skanu. Tas bjaurus komentaras kvepia netolerancija ir niekuo daugiau… Skaitau tavo bloga ir myliu uz nuosirduma!

  14. vytauras parašė:

    apie tai ar kepti ar nekepti prosciutto di parma, San Daniel arba Jamon Serano etc. galima butu labai ilgai gincytis…kulinarijoj yra tam tikros taisykles….bet kuonmt ju nesilaikoma….arba per padaromas klaidas atrandama patys geriasusi ir rezultatyviausi recepti ir skoniai…svieziai atpjautas Prosciutto labai skanus tik su duona ir pomindorasi…bet ir labai gerai zemoj tempertruroj sudziovinti ..tada sutrinti ir ant salotu pabarstyti…arba vienoj zuviees puse padaryti " crust " bekepant… taciau ir italijoj prosciutto yra kepma..PVZ Veal Saltimboca ala Romana… mes restorane ish Prosciuto galu verdame sriubas, bulijonus, sumalam ir dedam i Meatballs arba troshkiname su ivairiom darzovem …Virtuveje Taisykliu Nera…jos yra nustatomos ….taciau tarp chefs yra viena taisykle , kuria mes vartojame… To minimize other peoples work makes you little …

  15. Traleliushke parašė:

    Tik trumpa informacija del smidru – Borough market'e nemaza pundeli uz 1.5 svaro gaut galima, jei ateiciai prireiktu ;))

  16. Anonymous parašė:

    skamba labai labai skaniai. del tryniu – as taip darau carbonara su sonine, tik vietoj vandens kartais pilu biski grietineles arba pieno. Tiesa, ten kadangi tik sonine ir sis padazas,tai dviem zmonem – 4 tryniai 🙂 o baltymai – visokiems beatos morenginiams geriams sueina tada 🙂

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.