Mieli, ledų ragautojai, greičiausiai jau turite savo skonių favoritus, bet būkite mieli, priimkit ir šiųmetinius naujokus:
Senjorą Tiramisu, solidų itališką desertą užšalusi vasaros malonumams
Polėkio, romantikos ir skonio pilną Maskarponę su figomis
Sausainių pokštus, pieniškus ledys, į kuriuos sušoko seni pažįstami „Oreo” sausainiai…ojėj kaip nuodėminga
ir…Dangišką grietinę, mėlynąja spirulina, o dar lietuviškai vadinama vingrūne (!) spalvintus ledus iš pieno
Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad ledai – tai vos keli paprasti ir suprantami ingredientai: pienas, grietinėlė, vaisiai ir cukrus. Vis dėlto pagaminti puikius ledus be nepageidaujamų priedų nėra paprasta. „Beatos virtuvės” ledus kuria ir gamina maža šeimos įmonė Lenkijoje, kuri šia meistryste užsiima jau dvidešimt penkerius. Apsilankiusi jų ledų laboratorijoje ir gamybos ceche, įsitikinau, kad viskas atitinka mano supratimą apie kokybę ir meilę savo darbui, o paragavusi ten gaminamų ledų supratau, kad radome būtent tai, kas mums apsuko galvas, užmerkė akis ir tiesiog išvertė iš kojų. Tai TOOOOOKIE LEDAI, kuriuos drąsiai galiu pavadinti tobulais, tokie, kuriems norėjau suteikti “Beatos virtuvės” vardą.
Žinoma, gardžiausias sezono naujienas palydi gerą vardą užsitikrinę, jūsų mėgiami ir mylimi senbūviai:
PIENIŠKI LEDAI
Sūdytos saulėgrąžos
Pagriebi saujelę skrudintų saulėgrąžų ir vis negana. Taip ir su šiais ledais. Lyg valgytum chalvą, kuri širdies neužlieja saldumu. Gaivi ir su sūrumo nata.
Moliūgų sėklos
Mūsų platumų pistacijų ledai. Taip atrodo paragavus pirmą kartą. Sodrūs, gilūs, tiesiog fantastiškai skanūs. Privalote paragauti!
Šokoladainis
Tiems, kam šokolado negana. Sodraus, gilaus skonio ir dar su šokoladainio gabaliukais. Jei mėgautis, tai mėgautis dvigubai.
Avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais
Vaikystės nuotaika. Piene mirkyti avižiniai sausainiai ir šokolado gabaliukai virto nostalgiškais ledais.
Kokosai ir chia
Madingiausios ir sveikiausios chia sėklos atsikraustė pas kokosinius ledus ir šie iškart pralinksmėjo. Kaip ir sijonai – linksmiausi su taškučiais!
Jogurtiniai su avietėmis
Lyg močiutės sode raškytos avietės, užpiltos natūraliu jogurtu. Leduose puikiai sutaria gryna jogurto rūgštelė ir saldus aviečių potėpis. Šie ledai jau turi gerbėjų. Na ir kas, kad sėklytės kartais stringa tarp dantų.J
Jogurtiniai su braškėmis
Tikro skonio. Jogurtas, saldžios šviežios braškės ir šaltis. Užšaldyti vasaros pusryčiai ledų rutuliuke.
Morengai su avietėmis
Romantiški ir saldūs. Pieniški ledai su avietėmis ir morengų gabaliukais. Patinka ir vaikams, ir smagiems jų tėvams. Tik spėjo pasirodyt, jau turi gerbėjų.
Grietinė valdovė
Klasikiniai grietininiai ledai patinka visiems ir tinka prie visko. Jautiesi kaip katinas prie puodo grietinėlės – laimingas, kai juos valgai.
Vanilė iš Madagaskaro
Kvapūs skanūs ledai iš šviežio pieno, kuris šiems ledams atkeliauja iš netoliese įsikūrusio ūkio, turinčio lėto maisto sertifikatą, susirado tikrą draugę – vanilę iš Madagaskaro. Ji natūrali, tikra ir gryna (tai tos mažos juodos sėklytės). Skonio ir kokybės dermė.
Karamelė ir riešutai
Subalansuota didžiausiems smaližiams – ir vyrams, ir vaikams… Druskos prislietimas visada reikalus pagerina, net saldumynuose, taip ir su ta sūdyta karamele. Skonis – tikras hitas.
Šokoladiniai
Šokoladiškiausi ledai, kokius tik esu valgiusi – tiek daug to džiaugsmo, kad kartais reikia kartu kviestis kokius nors kitus ledus, kad visai neišverstų iš kojų tas šokoladiškumas. Jei mėgstate šokoladą – šie ledai jums. Nepamirštami.
Eskimo
Itini švelnūs pieniški ledai, bet ne tokie kaip vaniliniai ir ne plombyras, o su tikro šokolado gabaliukais. Norėjau pagaminti ledus, kurie primintų varškės sūrelį. Gaminome rikotos ledus su šokoladu ir atradom juos – tokius pat kaip vaikystės eskimo. Ragaukite – pajusite.
Pistacijų žalumos
Visų mėgstami, nes neįmanoma šių ledų nepastebėti. Juos gaminame iš maltų sicilietiškų pistacijų, todėl jie tokio sodraus skonio ir kosminiai.
Lazdynų riešutai
Nėra skanesnių ledų! Kodėl tokie skanūs? Nes juose daug lazdynų riešutų. Italijoje tokie ledai vadinami “nociola” ir labai mėgstami. Mano ledai gaminami su maltų lazdynų riešutų pasta, kuri atkeliauja būtent iš Italijos.
VAISIŲ ŠERBETAS arba ledai be pieno (tinka veganams ir netoleruojantiems pieno produktų, laktozės, glitimo)
Didžiuojamės vis augančiu ledų be pridėtinio cukraus, o saldintų ksilitu (beržų cukrumi) gretomis.
Braškių lysvė be cukraus (su ksilitu)
Vasaros džiaugsmas nenorintiesiems pieno ir cukraus. Lyg namų virtuvėje sutrintos ir sušaldytos braškės, subtiliai pasaldintos ne cukrumi, o ksilitu, arba beržų cukrumi.
Juodasis šokoladas be cukraus (su ksilitu)
Cukrų šalin nuo podiumo. Pagaliau ir atidžiau besirenkantieji sulaukė progos pasimėgauti gryno juodojo šokolado ledais. Gilūs ir tikri.
Mangas vardu Becukris (su ksilitu)
Tie patys legendiniai saldumo pilni Alfonso mangai, tik dar grynesni. Nes saldinti beržų cukrumi arba ksilitu. Saulė, atostogos ir laimė viename šaukštelyje.
Laimas ir bazilikas
Itin gaivus derinys. Tiesiog vasara ir paplūdimys. Į žaliųjų citrinų sulčių šerbetą maišančią ledų mašiną šviežių bazilikų lapų saujos suberiamos paskutinę minutę prieš šaldant, todėl žaluma ir bazilikų gaivuma yra taip stipriai juntama.
Pasiflora karalienė
Išvertus iš anglų kalbos (angl. passion fruit), „pasiflora“ reiškia „aistros vaisius“, nes taip ir yra… Jos spalva ir skonis neprilygstami. Paslaptis ir malonumas.
Vaisių choras
Ėmėm ir sustatėm dainininkus – populiariausius vaisius bananus, apelsinus, obuolius, ananasus, žinoma, mylimiausias braškes su solistėmis morkomis. Išėjo nuostabaus skanumo šerbetas. Gal net uždainuosit jo ragaudami?
Spanguolė ir apelsinas
Nors iš skirtingų pasaulio kraštų, bet taip puikiai dera ir sutaria tarpusavy. Spalvingi, gaivūs, su malonia rūgštele ir gardūs.
Avietynas
Mano močiutė Barbora aplink visą savo didžiausią ūkį buvo prisodinusi aviečių krūmų, tad visą vasarą eidavom aviečiauti. Avietės yra tobulos uogos ir dėl spalvos, ir dėl malonaus kvapo. Šiuose leduose jų yra labai daug.
Braškių lysvė
Braškė yra vasaros princesė ir karalienė. Ji karaliauja ir savo vardo leduose. Daugybė braškių, visa jų lysvė ledų rutuliuke ir širdyje. Gyvenimas tampa rožinis, kvapus ir geras.
Morkų dainos
TIK morkos! Iš pradžių jos švariai nuskutamos, po to išspaudžiamo jų sultys, tada jau gaminamas šerbetas. Tikras choras, nes morkų čia yra daug ir jos dainuoja garsiai.
Mangas vardu Alfonsas
Ar žinojote, kad saldžiausi ir mėsingiausi pasaulio mangai yra Alfonso mangai? Jie tiesiog legendomis apipinti, jų skonis saldus ir ryškus. Šios veilės mangų nėra paprasta gauti, bet kai jau randi, tai turi jų laikytis ir jais džiaugtis. Saulė, vasara ir gyvenimo džiaugsmas viename šaukštelyje.
Labai skaniai atrodo! Yummy! Atrodo taip, lyg butu lengvi italiski Gelatto
Beata, tu tikra verslininke! Vaikstantis ideju Varikliukas! Nuosirdziausiai – Sekmes Tau! x
Kodėl nėra Klaipėdoje Jūsų ledų?
O kaip zinoti kur siu ledu ieskoti Alytuje?
Teko išragauti beveik visus – jie tobuli. Net tie, kurių pagal pamėgtą savo skonį nepirkčiau, nes retai lepinuosi saldumynais 🙂
Dar turiu keletą idėjų jums dėl ledų, gal gims dar koks tobulas derinys.
-Netikėtai prieš keletą metų, Anykščiuose mažoje šeimos kavinukėje teko paragauti naminių ledų, o jie buvo su lietuvišku sūriu karaliumi – džiugo sūriu ir saldžiarūgčia, matyt, juodųjų serbentų uogiene. Skonis – kažkas nenusakomo, netikėtas, bet tobulas derinys, kurio deja neberandu.
-Taip pat labai skanūs ir ganėtinai sveiki būtų varškės ledai su vanile, medumi ar cinamonu 🙂
Beata, be galo žaviuosi Jumis kaip Moterimi (ir tik iš didžiosios raidės), kuri nenustygsta vietoje ir jos nesustabdo nei baby H, nei verslai, nei televizija, visur ji spėja, visur stilinga, pasitempusi, nuoširdi… Tiesiog super moteris, ne kitaip! Laukiam visokių naujovių ir receptų, ypač subalansuotų kiek sveikuoliškam ar sporuojančių racionui :).
Šilčiausi linkėjimai!
Birstone teko ragauti Jūsų vardu ledų. Ledai skanūs, bet… Į popierinį indelį buvo įdėtas orinis rutuliukas t.y tuščiaviduris. Šaukštelis medinis, net ne ledų. Paklausus kodėl tiek mažai, atsakymas: toks nurodymas. 1,20eu už orą, kitą kartą jau nebemokėsime. Įdomu ar jums reikalingi klientai.
Labas, mano beatos ledu taskas uzsidare po vasaros sezono. Kur gauti nuo rudens Beatos ledu Vilniuje?
Jūsų ledai dieviški.Nevalgydavau jokių kitų ledų tik vaisinius, kol neparagavau Jūsų ledų.Nors retai apsilankydavome Vilniuje, bet visada paragaudavome šių ledų.Jau antra vasara, kai ledai atkeliavo į Ukmergę.Dabar išragaujam visus.Nuostabūs ir kartais, netikėti skoniai.Tačiau nostalgijos patiems skaniausiems rabarbarų ledams, niekas negali nustelbti…Vis dar tikiuosi pasimėgauti… Ačiū Jums už nuostabius ledus.