“Beatos virtuvės” ledainės ledai pagaminti tik iš aukščiausios kokybės ingredientų.

 Mažiau oro – daugiau skonio

Šių ledų ingredientai maišomi rankiniu būdu ir šaldomi specialiuose itališkose ledų mašinose, skirtose nedideliems produkcijos kiekiams. Tokiuose leduose daug mažiau oro nei pagamintuose pramoniniu būdu ir nėra begalės priedų (dėl to jų trumpesnis galiojimo terminas). Žinoma, yra tam tikrų priedų, kurie būtini ledams, bet aš savuosius kūriau su labia patyrusiais ir naujovėmis besidominčiais technologais, todėl pavyko atsisakyti kai kurių stabilizatorių, juos pakeitėme natūraliomis augalinių angliavandenių skaidulomis – inulinu.

Pienas ir grietinėlė

Pienas ir grietinėlė ledams atkeliauja iš “lėto maisto” sertifikatą turinčio ūkio, esančio visai netoli ledų gamybos cecho.Pagal lėto maisto filosofiją, viskas vyksta kaip gamtos numatyta – nei augalai auga greičiau, nei gyvuliai skatinami duoti daugiau pieno, rūpinamasi jų sveikata ir gerove.

Saldžiausių vasių tyrė

Šerbetai gaminami iš saldžiausių vaisių tyrės. Ne iš konteineriuose sunokusių vasių, o iš mangų, bananų, ananasų ir pasiflorų, sunokusių ten, kur jie užaugo – Brazilijos, Indijos. Tik visiškai sunokę vaisiai buvo nuskinti, sutrinti ir greitai užšaldyti. Taip šalčio užkonservuoti jie pateko į Europą, kur ir buvo paversti pačiu minkščiausiu, švelniausiu vaisių šerbetu, kokį esu valgiusi. Be lašo riebalų ar pieno, tad tiks veganams ar alergiškiems žmonėms.

Morkos vietinės, čia pat lupamos, pjaustomos ir tarkuojamos, išspaudžiamos sultys ir iš jų gaminamas šerbetas. Braškės ir spanguolės – iš Europos.

Cukrus yra svarbus gaminant ledus. Be pažįstamo paprasto baltojo arba sacharozės, būna ir kitokio. Fruktozė ar maltose taip pat cukrus, tačiau maltoze saldinti ledai lėčiau tirpsta ir ne taip kietai sušąla. Todėl neišsigąskite sudėtyje suradę ingredientą maltodekstriną. Taip, čia tas pats cukrus.

Šokoladas – nė nereikia sakyti, jis belgiškas ir labai geras.

Standiklis inulinas yra visiškai natūralus, nematomas plika akimi, tačiau randamas augaluose (pvz., cikorijose). Jis padeda išlaikyti ledų formą, ypač šerbetui svarbu, kad jis nebūtų kaip ledo luitas, kartu dar ir gerina virškinimą.

Dar vienas dalykas, kuris gali pasirodyti nesuprantamas “Beatos virtuvės” ledainės ledų sudėtyje, yra natrio alginatas. Iš tiesų, tai jūros dumbliai, augantys prie Indonezijos ir Filipinų pakrančių. Šie dumbliai gerai tirština, štai ir viskas.

 

 

Rašyti komentarą