Kaip viskas buvo, ir kodėl Kėdainiai. Man smagiausia, kad ir mažuose miestuose atsidaro kavinukės, žmonės priima novatoriškus sprendimus, ir nėra taip, kad visi delikatesai tik didmiesčiuose nusėdę, o mažuose miestuose karaliauja tik dideli vardai ir parduotuvės.

Kėdainiai

Tad kai kartą viešėdama Kėdainiuose pamačiau senamiestyje modernią ir skoningą kepyklėlę „Marmalleta”, pagalvojau – wow, kaip puiku. Mes kaip tik galvojome apie kepinių laidą su savo komanda (prodiuserėmis Vilma ir Laura), tai visos ten ir užsukom. Mums iškart labai patiko. Ir aš tiesiog išsilydžiau ten pamačiusi savo vaikystės knygas. Tai kur gi kitur, jei ne Kėdainiuose, mano gimtajame mieste, filmuoti laidą, kuri man yra labai arti širdies – laidą apie kepinius?

Kepiniai, aišku, yra ypatingas dalykas, jiems reikia meilės, dėmesio ir atidumo, bet smagumas garantuotas.

Vieną šeštadienio rytą užsukom ten fabriką ir visą dieną filmavom. O visa šaunioji kepyklėlės auksarankių komanda mūsų nepaliko ir smagiai bei kantriai darbus stebėjo.

su kepyklėlės šeimininkėmis

Buvo labai sunku išsirinkti, tai kas gi bus tie skanėstai, kuriuos gaminsime??? Juk pasirinkimas –milžiniškas. Kaip visada, planas buvo penkiolikos aukštų, bet laikas truputį pastato į rėmus, tad išsirinkau keturis solidžius ir patikimus.

Kibinai. Jei nebandėt kepti namie, privalot pamėginti. Man patinka tokie, kuriuose daug įdaro ir ne tiek daug tešlos, o tešla turi būti tirpstanti burnoje ir ne kieta, kaip bato aulas.

Beatos kibinai

O pikantiški pyragai yra puikus pietų maistas ir vakarų užkandis – su salotomis pats tas! Išsirinkau pikantišką ir saldžiai rudenišką kišą su kriaušėmis ir moliūgais bei mėlynuoju pelėsiniu sūriu.

Beatos kišas su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu

Na ir žinoma… Kaip gi be šokoladainio?… Pabandysit ir pamatysit, gyvent be jo negalėsit – cha cha cha…. Tik šįkart jis neįprastas – su mano mylimiausiais burokėliais. Sakysit, tai kaip čia taip? Šokoladainis su burokėliais??? O taip taip, su burokėliais.

Beatos šokoladainis su burokėliais

Na, ir duona, duona kasdieninė. Šįkart kvietinė, su sėkomis ir grūdais. Gi ar ne pasakų rytas, kai ant šiltos namuose keptos duonos riekės dosniai tepam sviesto??

IMG_8768

Lai ši kepinių laida tebūna priminimas ir įkvėpimas jums, jūsų draugams, kolegoms ir mylimiesiems apie tradicine tampančia “Pyragų dieną”, kurią aš ir TV3 kviečiame švęsti jau lapkričio 6 dieną.

Surengti „Pyragų dieną“ – labai paprasta: tereikia iškepti pyragą ar pyragaičių, savo kepinį lapkričio 6 dieną atsinešti į darbą ir už sutartą kainą parduoti kolegoms. Visas surinktas lėšas TV3 kviečia paaukoti „Išsipildymo akcijai“. Apie Jūsų darbovietėje rengiamą „Pyragų dieną“ TV3 siūlo pasidalinti www.facebook.com/tv3.lt puslapyje.

Tad žiūrim kartu, užširašome receptus, pasiraitome rankoves ir prisijungiam prie tokios gardžios ir geranoriškos iniciatyvos.

Idėjų pyragams galite semte pasisemti ir iš praėjusio sezono mano laidos, taip pat skirtos šiai dienai.

Na o kas visiškai nekantraujate imti ir kepti dabar pat, tai siūlau pabandyti lašišos, porų pyragą su grastyčiomis ir krapais iš „Kepinių knygos” – netikiu, kad juo įmanoma nusivilti.

Beatos lasisos tartas

Arba išmėginkite grikių pyragą iš tos pačios knygos, kuriuo aš labai didžiuojuosi. Nepatikėsite, kaip naujai grikiai suskamba – tikrai valgė ir gyrė net tie, kurie deklaravo didžiulę nemeilę grikiams!

Beatos grikių pyragas

 

 

Komentarai
  1. Labas rytas, Beata. Noriu labai padekoti uz puikius receptus. Neseniai su drauge gaminau grikiu pyraga ir kukuruzinius serbiskus pyragelius is kepiniu knygos. Labai skaniai ir idomiai gavosi. Aciu, tu nuostabi.=)

  2. Labas miela Beata,

    Dekoju uz labai idomu sokoladainio recepta. Norejau ji siandien po laidos vyrui iskepti, nes jis dievina burokeliuis ir juoda sokalada, bet perziurejus laida pakartotinai, pasigedau info apie kiek reikia burokieliu ir riesutu???
    Gal galima butu suzinoti?
    Dekui isanksto!
    grazios dienos.

  3. Laba diena, Beata, o gal butu galima gauti recepta sokoladainio su burokeliais? Nespejau laidos metu jo uzsirasyti. Dekui labai 🙂

Rašyti komentarą