8241
Beatos virtuvė

Kalėdinis Žurnalas PAGALIAU MANO RANKOSE!!!

(40)

Kad būtumėte matę… Tiksliau, kad būtumėte žinoję, kaip jau man niežėjo nagai! Tai tik dėl to, kad turėjau reikalų vežioti vaikus, nepasišoviau nulėkti į spaustuvę pasiimti žurnalo kuo pirmiausiai. Ir dar dėl to, kad Laura nepasakė, nes sakė, nusiramink, leisk žmonėms supakuoti. Bet tai kaip susiturėti, kaip išsilaikyti, ir nenusisukti galvos iš susijaudinimo beigi nekantrumo, kai atrodo melejardas skruzdėlių vaikšto nugara. Tai ŠTAI ŠTAI ŠTAI AŠ JĮ TURIU LAIKAU RANKOSE, IR JIS NUOSTABUS, GALĖČIAU IŠSIVOLIOTI SNIEGE (gaila, kad jo tie mažai), galėčiau šokti valsą su mešką ir įsimylėti Kalėdų senį, beigi nusimegzti eglutę – štai jis mano rankose. Ir taip tai oficialu, ir tikriau nei tikra, ir akivaizdus pavyzdys, kaip pasiryžimas ir nenuilstamas darbas ir palaima iš aukščiau – turėti stebuklingas moteris, kartu dirbančias. Štai jis, jūsų Kalėdų pagalbininkas gyvas  ir sveikas! Tai aišku, kad neramumo buvo ar nepasiliko kokių klaidų beigi nesusipratimų? Ar nebus kokia silkė prie kūčiukų įsitaisiusi. Bet viskas taip kaip turi būti. Viskas tikra, mano virtuvėje pagaminta ir mūsų fotografių įamžinta …

Beatos zurnalas

Dabar žurnalas visas pasipuošęs, naujas, sugulęs ant specialiai parinkto popieriaus iškeliavo sunkvežimiais ir karučiais į prekybos vietas, kad jus pasiektų ir jau tikrai jis yra ir didelėse parduotuvėse, ir spaudos kioskuose.

Kvėpuojam kvėpuojam nebesprigstam. O dabar ramiai. Susikaupiam, ištiesinu nugarą, įkvėpt, iškvėpt – žurnalas. Koks jis?

Taigi esminė informacija yra tokia: kodinis žurnalo pavadinimas – KALĖDŲ pagalbininikas, jis yra tam, kad viskas būtų vienoje vietoje.  Todėl, aišku, pagrindinė tema – Kalėdos! Kalėdos ir žiema. Žurnalas dabar atstovauja žiemą. Žiemos pagrindinė šventė juk ir yra Kalėdos…Juk yra visokių šeimininkių, ir tokių, kurios pirmą kartą ruošia šventes savo namuose, ir tų, kurios nieko neruošia, nes važiuoja pas anytą, tik sakė pyragą nusiveš, yra ir tokių, kurios važiuoja pas sesę ar puseserę į Angliją ar net Gvatemalą – tai jos nusiveš dovanų, ir žinoma,  yra  jau aštuoniolika metų pas save Kūčias ir Kalėdas švenčiančių, tai čia ir toms, ir anoms, ir visoms.

 

Taigi, tikėkitės ten rasti: silkę, paukščius, desertus. Taip taip taip tikrai receptų yra ir bus, daug, nesuskaičiuoju kiek. Atsimenate buvau Italijoje mokytis gaminti ledus? Tai va, daugiausiai receptų surašiau ten. Kai visi eidavo į miestą po pamokų,aš prieš vakarienę sėdėjau ir rašiau, žiūrėjau į Viduržemio jūrą (kai ją mačiau – ryte) ir rašiau. Tikiuosi pajusite?  :))

Keptas kalakutas

Bus ne tik receptų. Tikrai gausybė patarimų kaip patiems pagaminti dovanas, kaip jas supakuoti, ką veikti su vaikais Kalėdas ir kaip puošti namus.

Vaikai imbierinis namelis

Marskineliai

Apimtis? Žurnalas bus apimus, tai yra apčiuopiamas, bet toks, kokį būtų galima patogiai vartyti! Viso – 112 puslapių.

Kaina. Ji man yra svarbi, nes norėjau, kad žurnalas būtų prieinamas ir pasiektų kuo daugiau skaitytojų. Todėl kainuos truputį daugiau, nei dažniausiai perkami savaitiniai žurnalai (pavyzdžiui, „Žmonės“), bet mažiau, nei storieji blizgieji moteriški – 5.99Lt.

Tai va, daugiau nenoriu nieko anonsuoti. Tik pasakysiu, kad tai mano seniausia svajonė, kuri pagaliau išsipildė…

Mano merginų komanda (kaip keista, nė vieno vyro nepriėmėme į komandą…) viską, praktiškai, rankomis padarė ir todėl, kad buvo tiek daug to rankų darbo ir gero jausmo, net neabejoju, kad pajusite tą gerumą, kurį siunčiame jums šio žurnalo puslapiais.

Kaledu stalas

Šis žurnalas buvo kuriamas man, mano sesei, mano draugėms ir jums – mano mylimiausioms, geriausios skaitytojoms. Imkite ir skaitykite!

Print Friendly, PDF & Email
Komentarai
  1. Lina M. parašė:

    Tobula! Geriausi linkėjimai! Kantrybės ir užsispyrimo darbuose!

  2. Gintarė parašė:

    Didžiausi sveikinimai žurnalo gimimo proga :):):), reiks po darbo bėgti ieškoti žurnalo į parduotuvę.
    Vajej kaip smagu, kad tokį žurnalą išleidote. Manau visiems džiugu, kad jūsų svajonės tokios „fainos“ 🙂

  3. Mažena parašė:

    Jau nupirkau 🙂 Iš pirmo ispudžio labai patiko, popierius, nuotraukos, receptų įvairove… Dabar lauksiu vakaro, kai užmigs vaikai, kad galečiau ramiai paskaityti…

  4. Mingailė parašė:

    Aš irgi labai laukiau, būtinai reikės įsigyti. O kaip dėl tolimesnių numerių? Šio žurnalo prenumerata būtų puiki kalėdinė dovana draugei ar mamai….

  5. Ingrida M. parašė:

    Valio bėgu pirkti. Džiaugiuosi, kad Jūsų svajonės pildosi…

  6. Medeja parašė:

    Sveikinu sveikinu sveikinu!!!!!!!!!! Pagaliau jis yra !!!!! 🙂 butinai reiks begt isigiti !!!! 🙂 nuosirdziausi linkejimai jums Ir toliau taip uzsispyrus pyldikite savo svajones!!!!! 🙂
    🙂

  7. Sandra parašė:

    Turiu!!!!! SUPPER IR JAU RADAU PUIKIŲ IDĖJŲŲŲŲŲŲŲŲŲŲŲŲ 🙂

  8. Skaitytoja parašė:

    Aciu. Labai zavi nuotrauka ta, kur Beata nesa didziule lekste su kepta zasim(?) ir obuoliais, zalia suknele ir taip nuosirdziai kvatoja… labai geraas tas jos kvatojimas……. man patiko. Ach, Beata, aciu, kad esi.

  9. Liucija parašė:

    Sveikinimai.Jau nupirkome labai patiko.

  10. Margo parašė:

    Tris kartus VALIO visai darbščiai komandai!!!

  11. Viktorija parašė:

    Pas mane rankose. Šį šaltą vakarą nepatingėjau pėdinti bene dešimt minučių iki Maximos. 🙂 Kokia Jūs graži Beata! Lekiu skaityt.

  12. Vaida parašė:

    Nusipirkau žurnalą – nustebino kaina!!! Aukso viduriukas – tikrai ne per brangu. Paėmiau į rankas ir pagalvojau: Mūsų lietuviškoji Marta St. Labai patiko žurnaliukas – toks jaukus ir šiltas…

  13. dalia parašė:

    o kur žurnalais prekiaujama? mūsų miestelio Pegaso knygyne nėra, maximoje t.p. nėra…. nusivyliau stipriai, nes šiaip esu ištikima Beatos gerbėja, o į kitus miestus važiuot ieškot t.p neturiu laiko, nes leliukas 2mėnesių namuose, o taip noriu to žurnaliuko kuo greičiau…. tikrai nusivyliau, kad knygyne nėra, labai tikėjausi.

    • dalia parašė:

      valiooooo pagaliau ir į mūsų Maximą atkeliavo Beatos žurnalas, ačiū labai…jis kaip ir tikėjausi nuostabus. Ačiū Beatą už kalėdinę dovaną, sėkmės Jums.

  14. Justina parašė:

    Sveikinimai 🙂 nors dar nenusipirkau, bet jau iš nuotraukų kvepia nuoširdžiu darbu ir Kalėdų dvasia…
    Ačiū, kad niekada nenuviliate.

  15. Jurgita parašė:

    Jau spėjau ne tik nusipirkti, bet ir perskaityti visą žurnalą. Jis toks viliojantis ir užburiantis, kad perskaičiau vienu prisėdimu. Gausu praktinių patarimų, žavingas ( Beatiškas ) stilius ir kaina labai prieinama. 🙂

  16. Rūta parašė:

    Ir aš, ir aš, specialiai su vaikais keliavom į tolimesnę (dėl pasivaikščiojimo) parduotuvę pirkti žurnalo:) oj koks jis fainas, nuoširdus, kaip ir viskas pas Beatą:) Ir dar patiko, kad Buble per Kalėdas klausot:))) geras:)

  17. Gitana parašė:

    Nuostabu!! ne tik įsigijau žurnalą, bet ir jau gaminausi/bandžiau visą eilę receptų. Negalėjau patikėti, kad taip paprastai ištrinus vištą prieskoniais (muskatas, cinamonas ir druska) – gausis toks nuostabus skonis , laižėm pirštukus ir atsivalgyti negalėjom. Pabandykit – nepasigailėsit, super. Taip pat jau pasidariau Morkų ir abrikosų pagardą. Jau viriau ir Burokėlių pagardą su karamelizuotais svogūnais. FANTASTIŠKAS skonis, o receptas toks tikslus, kad išvirus ir paragavus – nieko nieko nieko netrūksta… ir galiausiai Aguonų pyragas taip pat jau išbandytas, labai skanus, kažkiek skoniu primena skruzdėlyno įdarą, puikus, būtinai Kūčioms gaminsiu dar kartą. Eilėje dar laukia silkė, kurią labai mėgstu… ačiū Beata, žurnalas perfect!

  18. just_in parašė:

    Sveiki. Gaminau griliaza ir man bebandant isversti nase (jau su riesutais) ant kepimo popieriaus, griliazas pradejo „snypsti“ ir beregint sukietejo, apie joki paskirstyma ant pavirsiaus nefalejo buti net kalbos. Gal zinot kas ne taip?

    • Beata Nicholson parašė:

      Oj tai čia jau labai suvirė ir kaip reikiant išvirė taip sakant…per ilgai manau pavirėt, ir gal nesumažinot ugnies, kai jau buvo kaip tik griliažas..tai reikia labai daug dėmesio ir atidumo šitam gėriui skirti.

    • Siga parašė:

      Ir man gavosi tas pats… turėjo būti dovanos, bet gavosi karamelinis, baltas, riešutinis gumulas… Ale vyras sudorojo ir taip… :))) Aš galvojau, gal problema tame, kad riešutus blenderiavau ir dalis jų pavirto į miltus… Maniau, čia tie miltai koją pakišo… Žodžiu, kaip ir priklauso – pirmas blynas prisvilęs…gerokai… bet nenuleidžiu rankų ir bandysiu vėl… 🙂
      Ačiū, Beata, už tavo receptus ir už tai, kad, esi, kaip rusai sako, žizneradasna 🙂
      Gražių artėjančių švenčių!

  19. Indrė parašė:

    Žurnalas pasaka!!! Priplanavau Kalėdom tiek patiekalų, kad nežinau, ar ant stalo tilps!
    Šiandien bandau Itališką vaisių duoną Panetonne, ir man čia toks klausimas dėl jos iškilo, gal kažkas išbandęs ir pakomentuos. Darau tą kombaininį variantą ir man pasirodė pieno kiekis kažkoks labai jau mažytis. Iš tiesų tai pasirodė todėl, kad sumaišius su 100 g miltų, išeina toks kietokas gabaliukas tešlos. Kaip mieliu pakedenimui man pasirodė kažkaip per kieta, tai savo blondiniškos smegeninės vedina aišku pieno kiekį padidinau. Kaip suprantu sprendimas buvo ne koks , nes dabar kepa viena didelė Panetonnė su keturiais mažais panetoniukais :)) nes tešla gavosi tokia gerokai minkšta, jos tikrai ne mažai, miltų kiekį ne daug bet irgi didinau.. tešlos skonis liuks ir panašu, kad galutinis variantas bus skanus (gal tik ne panetonne 🙂 bet kokiu atveju, ateičiai būtų įdomu žinoti, ar tikrai iš to pradinio kieto gabalėlio reikia viską maišyti?

  20. Migle parašė:

    Kaip galima nusipirkti uzsienyje?

  21. Justina parašė:

    Sveiki 🙂 žurnalas nuostabus. nusipirkau vakar, o siandien jau skubu viską pabandyti. Tik turiu klausimėlį. Noriu kepti šokoladinį pyraga stiklainyje, tik nesuprantu. ar susluoksniavius sliuoksnius juos uzpilti kiausiniais. ar iskepus, viską tik tada sudėti i stiklainį? labai lauksiu atsakymo 🙂

  22. Jurgita parašė:

    vartau žurnalą ir atrodo, kad būčiau pasiskolinusi geros draugės užrašus – toks jaukus ir artimas. Ačiū Jums ir Jūsų komandai, Beata 🙂

  23. Jana parašė:

    Miela Beata,
    nusipirkau žurnalą ir man labai patiko. Nuo jo tiesiog sklinda geros emocijos ir švenčių kvapas, šiemet per šventes lepinsiu artimuosius būtent pagal šio žurnalo receptus. Ačiū už idėjas ir švenčių kvapą namuose.

  24. jadvyga parašė:

    Ok, geras zurnalas, tik pilnas reklamos, tokia reakcija automatiskai viduj suveikia, jei jau reklamuoja, tai tikrai nepirksiu. Isplesiau visus puslapius su reklama, nes jie blasko demesi koncentruotis i receptus. Tai kokia gi tikroji Kaledu prasme, taip ne zodeliu ir neuzsiminta. Tiek ruosimosi, ir visa tai del ko. Jei tai krikscioniska svente – tai sveikinkit gimusi Kristu su dovanom, o jei pasaulietine, tai ka cia jus svenciat.

  25. Vilija parašė:

    Laba diena,
    norėjau paklausti, ar yra galimybė šį žurnalą užsiprenumeruoti? 🙂

  26. […] 2011 metai, – pristatomas šeimos kalendorius, mano rankose gražuolė Nida Agota, mano krikšto dukra, kuri, beje, dabar ilgakasė blondinė… (ją, beje, galite pamatyti ir ant šių metų šeimos kalendoriaus ir mano žiemos žurnalo viršelio) […]

  27. Simona parašė:

    jau kalėdos prabėgo, o aš tik dabar pamačiau apie kalėdinį Beatos žurnalą…
    Ar dar galima jį įsigyti kur nors? Kitiem metams pasaugosiu;D

  28. ieva parašė:

    as irgi noreciau zurnalo, kad kitiems metams tureciau. labai noriu. ka daryti, Beata?

  29. Inesa parašė:

    Sveika Beata. Rašau vienu klausimu/prašymu – turėjau nusipirkusi šį žurnalą, ir kalėdinių idėjų iš jo pasiskolinau, labai patiko draugam pyragas stiklainyje (su šokoladu ir riešutais) paprašė recepto (kadangi to, kas buvo sudėta stiklainyje neužrašiau), o dabar nors užsimušk niekur neberandu pas save šito žurnalo su receptu. Gal nebūtų sunku juo pasidalinti? Būčiau laaabai dėkinga ir aš, ir draugai 😉

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Inesa, reikėjo gerai pasiknaisioti tarp visų failų, kol radau, tai kopijuoju:
      Į stiklainį suberti reikės:
      230 g cukraus pudros
      150 g juodojo šokolado
      100 g lazdynų riešutų
      110 g miltų
      40 g kakavos
      1 šaukštelio kepimo miltelių
      žiupsnelio druskos

      Pyragui užbaigti ir prie indelio prirašyti:
      6 kiaušinių
      6 šaukštų rapsų aliejaus

      Gaminame:
      1. Pasiruošiame švarų, sausą 0,75 l talpos stiklainį.
      2. Miltus dubenėlyje sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
      3. Pasveriame kakavą, cukrų ir juodąjį šokoladą. Juodąjį šokoladą peiliu, daržovių skustuku ar tarka susmulkiname drožlėmis.
      4. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Į skardą suberiame riešutus ir šauname į orkaitę 10 minučių arba kol suskilinės jų luobelės, o namai pakvips skrudintais riešutais.
      5. Atvėsusius riešutus pirštais ar virtuviniu rankšluosčiu patriname ir nulupame luobeles.
      6. Riešutus peiliu arba kočėlu šiek tiek pasmulkiname.
      7. Tada šaukštu stiklainyje sluoksniuojame produktus: kakava, miltai, riešutai, cukraus pudra. Sluoksnius galima daryti plonesnius ir viską pakartoti du ar net tris kartus, bet ruošinį užbaigiame šokolado drožlėmis. Niekas liniuote nematuos, tad galite kūrybiškai ir pasimėgaudami kloti sluoksnius, kaip jums gražu.
      Kepame pyragą iš paruošto mišinio:
      1. Dubenyje labai gerai išplakame kiaušinius. Plakame bent 5 minutes, kol kiaušinių masė pašviesės, o tūris padidės.
      2. Vis įpildami po du šaukštus aliejaus, įplakame jį į kiaušinių masę.
      3. Į plakinį suberiame paruoštą mišinį. Išmaišome ir sukrečiame į nedidelę kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
      4. Kepame iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

  30. Gabriele parašė:

    Beatos virtuvė. Žurnalas. Žiemos numeris

    gal kas parduodate?

  31. irta parašė:

    paskolinau Jusu Kaledini zurnala ir atgal jis nebegrizo…
    labai noreciau pasidaryti sudetinga, bet labia skanu Kaledini pyraga su daug dziovintu vaisiu, riesutu ir t.t. ilgai brandinta bet super skanu….
    gal galetumete nuoroda kokia su receptu siuo atsiusti
    labia buciau dekinga!

    is anksto dekoju
    pagarbiai nuolatine klausytoja, skaitytoja, darytoja
    Irta

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.