Nesitikėjau, bet, tiesą sakant, po dviejų dienų „Litexpo“ jaučiausi tiesiog išskalbta. Tikrai. Bet negalvokite, kad kokia nors blogąja prasme, iš tiesų, tai didelės žmonių sankaupos ir susitikimai man apsuka galvą, apsvaigina ir įkvepia energijos, tačau, o, vaikel, reikia tam sveikatos. Ne tik man vienai, bet ir visam būriui žmonių, dirbusiems ir organizavusiems visus konkursus, kurie per dvi dienas įvyko kasmetinėje Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF bei sveikatingumo verslui skirtoje parodoje ketvirtadienį ir penktadienį.
Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVK), kurios nare jau esu ir net turiu vardinį švarką, jie yra būrelis nuosekliai ir atkakliai dirbančių žmonių. Jie dirba be biudžetų ir beveik tik iš pašaukimo.
Aš labai palankiai vertinu konkursus, kaip sportininkams – varžybos, kaip pianistams – koncertai, taip šefams ir virtuvės žmonėms – tokie konkursai. Aišku, kiekviena vakarienė jų restorane yra naujas pasirodymas, bet vis tiek, konkursai yra gerai ir reikalingi, ir ypač -jaunimui. Taigi, trumpai – nes ilgai visus maistus apžiūrėti galite LRVVK feisbuko puslapyje, kur fotografas nesustodamas fotografavo, o Jūratė viską nuosekliai tas nuotraukas dėjo ir aprašinėjo.
Aš konkursą vedžiau su Stanislavu, jis nerealus, patyręs šefas ir linksmas labai, ir dar su ūsais! Pats sako esąs kuklus virėjas. Dabar dirba Kijeve.
BAF’ e eksponuojasi maisto, o labiausiai tai restoranams skirta industrija, kitaip tariant, visokie apratai ir įranga restoranams. Pavyzdžiui, „Jurgis ir Drakonas“ kepė pizzą, nes demonstravo ne tik miltus, bet ir pečius, kurie labai jau gerai įkaista ir juos pardavinėja MBR įmonė.
Daug gerų dalykų ir naujienų: pavyzdžiui, „Lemon Bar“ – ar girdėjote? Va, toks Laimonas turi įdomų barą, kuris atvažiuoja į jūsų šventę ir daro kokteilius, visokius sau. Va taip. Labai man patiko kokteilis, kai darysiu šventę – kviesiu.
Moliūgų uogienės ? Yra!
Ir naminiai ledinukai. Na, naminiai tai šiuo atveju, ta prasme, kad žmogaus rankų darbo gamybos, o ne iš fabriko, NICE
Ievos skanumynai! Man tiesiog atradimas, taip gražu ir skanu, ir dar linija kepinių be glitimo. Iš Gargždų Ievos skanėstai. Gargžduose geriausia vieta pirkti pyragus ir skanumynus.
Arba dar, naujiena. Mūsų draugai – „ProBioSanus“. Dabar dar ir šampūną šunims pristatė!
O dabar prie Šefų. Ketvirtadienį triumfavo Klaipėda. Visi laimėjo iš Klaipėdos. Geriausia jaunųjų virėjų komanda iš Klaipėdos Turizmo mokyklos. Ir pirma vieta jų buvo ir geriausias Kalėdinis tortas – taip pat jų, tiksliau, visos trys prizinės vietos. Štai taip varo Klaipėda. Bravo!
Penktadienį kova dėl geriausio Lietuvos virėjo titulo. Net du virėjai gynė savo titulus. Justinas Misius iš „Sweet Root“. Ir Deivydas Praspaliauskas iš „1 Dublis”. Jau žinote, laimėjo Deivydas.
Na, neslėpsiu, aš taip ir galvojau. Tiesiog, jis šiuo metu yra geriausias. Ir viskas. Taip kad greitai greitai rezervuokitės staliukus, gal dar spėsite šiais metais pakliūti, o gal ir ne, pas jį į „1 Dublį“. Desertas jo atrodė taip.
O Deivydo mokinys Evaldas, kuris yra iš Klaipėdos, jis laimėjo antrą vietą, antrą kartą iš eilės. Evaldas greitai, žinokite, bus mano laidoje ir pamokys ir mane, ir jus, kaip išrūkyti morkas ir išsivirti gerą vištienos sultinį, bei pasidaryti suktinuką. Tai čia viskas ateityje.
Abi dienas konkursantus vertino patyrusi, bet smagi komisija. Šefai iš Prancūzijos, Rumunijos, Austrijos ir Latvijos. Ir tik negalvokite, kad kas nori, tas ten ir vertina – turi teisėjai žinoti taisykles ir būti dalyvavę tarptautiniuose konkursuose.
Ir dar buvo atėjęs Deividas – atradimas iš mano laidos Mažųjų virtuvės šefų rubrikos. Tai aš puoliau ir greitai supažindinau mažąjį Deividą su didžiuoju Deivydu.
Konkurse buvo tik viena moteris – Dovilė. Gaila, neturiu nuotraukos su ja. Ji iš restorano „Sole Respublika“. Reikės ten nueiti. Oi, tiek daug tų restoranų ir naujų vietų, kaip čia spėti? Kaip visur pabūti?