8241
Beatos virtuvė

Ir šventinis, ir kasdieninis desertas – beveik pats pasidaro

(0)

Ar kas nors nori plūktis virtuvėje, kai galima švęsti? Bet jei šventei reikia greito, lengvo deserto – štai jis.

Lengvas, malonus ir labai skanus. Kas nemėgsta tiramisu? Visi mėgsta, ir kas atranda šito dalyko džiaugsmą, tai jau nebesidairo daugiau niekur… O štai čia noriu jums pristatyti panašiu principu sustyguotą receptą, aš jį ruošiau vienai savaitės vidurio vakarienei, kai nesinorėjo nieko per daug ypatingo, bet desertas buvo būtinas.

Apsižiūrėjau, kad dar turiu visai nemenkus šaldytų braškių ir aviečių maišelius. Tai, galvoju, kaip čia dabar leisi joms dar ilgiau gulėti – laikas sunaikinti, nes jei toliau lauksiu, tai ir naujas sezonas prasidės.

Laiko atsargos taip pat nebuvo didelės, tad reikėjo ko nors greito, bet nenorėjau padaryti nieko tokio pernelyg sunkaus, riebaus, saldaus ir kaloringo. Tai šis desertas labai sėkmingai tiko į tokių nenuodėmingų receptų kategoriją. Juolab, kad aš panaudojau patį prabangiausią ir brangiausią saldiklį, kuris labai palankiai vertinamas bei naudojamas visų žaliavalgių – kokosų žiedų nektaras. Jis gana sudėtingai padaromas, todėl yra visai nerafinuotas ir brangokas, bet skonis jo labai labai geras. Ir jei jums rūpi visokie lengvesnio maisto dalykai, tai kaip tik tiks.

Kokosu cukrus

Kitas dalykas – tokia „President“ varškė kepiniams, labai glotni. Ją suplakiau su plakta grietinėle ir trupučiu šio kokosinio cukraus, rezultatas – neįtikėtinai švelnus ir lengvas kremas. Ir jokių želatinų ar kiaušinių.

Dar vienas dalykas, kurį naudojau ir kuris yra būdingas tiramisu, yra „Savoiardi“ sausainiai, jie labai lengvi ir sugeria drėgmės perteklių iš uogų ir kremo, tada viskas pavirsta į vientisą visai neištižusį desertą taurėje.

Sudedamosios dalys

Jei neturite to kokosų cukraus, tai naudokite kitokį saldiklį, kad ir rudąjį cukrų. Uogas sutryniau ir taip pat pasaldinau tuo kokosų nektaru, bet vos vos, ne per daug, nes juk uogos ir pačios saldžios, ir norisi šiek tiek rūgštelės. Be to, sausainiai yra gana saldūs, taigi reikia išlaikyti pusiausvyrą, desertai neprivalo būti itin saldūs.

Uogu ir varskes desertas su sausainiais

Receptas – čia.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.