Dėl pavadinimo vėl yra problema – tą patį daiktą užsienietiškai vadina arba molten šokoladinis pudingas, arba fondant šokoladinis pudingas… Iš tikrųjų, tai baisiai mandras dalykas. Aš atsimenu kažkada seniai seniai, dar tūkstantis devynišimtai… (ko čia meluoti, jau dutūkstantieji kažkelinti buvo)…. ėjom mes į tokį bagotą restoraną, o ten jau mano būsimas vyras gyrėsi visaip: „vaje, koks skanus bus desertas, jau super duper ypatingas ir reikės laukti dvidešimt minučių“… Tai va, ir buvo tas besiliejantis (aš pavadinu jį šitaip) šokoladinis pudingas, dar ten kažkaip jis buvo kažkokiuose lapuose iškeptas… Bet, aišku, labai labai skanus…

Va čia paskutinį kartą, kai dariau svečiams, vyras tas mano nesusilaikė ir svečiams išsižiojo – ir dar jūsų laukia „killer pudding“, tai kaip po tokių pažadų gali padaryti viską normaliai???? Aišku, kad pirmas, kurį ištraukiau lauk, ėmė ir susivarė veidu į lėkštę (ištižo, kitaip tariant), tai reiškia, kad nebuvo dar tinkamai iškepęs… Štai čia ir yra didžioji paslaptis bei problema viso šito deserto – tinkamas laikas kepimo… Nes padaryti tešlą, tai itin paprasta ir lengva, ir labai patogu, nes gali, pvz., padaryt iš ryto, sudėt į šaldytuvą ir, kai ateina eilė desertui, lengvu rankos judesiu – šast į orkaitę. Ir toliau eini su svečiais kalbėtis… O paskui priimi aplodismentus ir ovacijas, ir visi galvoja – „oho, kaip tu moki“… O iš tikrųjų, tai čia visai paprasta, bet svarbiausia yra turėti tinkamus indelius (aš naudoju tokius metalinius, nedidelius), tada labai svarbu šokoladas ir svarbių svarbiausia yra kepimo laikas… Kuris man kažkaip visada išeina kitoks… Be to, nereikia pamiršti, kad visų orkaitės turi savotišką charakterį ir kepa skirtingai… Mano orkaitė 190 C karštyje kepa apie 15 minučių, bet aš juos kažkaip visada darau iš anksto paruoštus, t. y., jau pastovėjusius šaldytuve, nes taip jiems sunkiau iškepti viduje… Štai receptas

Komentarai
  1. Vien perskaičius seilės tįsta… O kokio maždaug dydžio indeliai kepimui turėtų būt? Kiek ml? Juk nuo dydžio ir kepimo laikas priklauso.

  2. Aš darbe šituos šokoladinius „sufliukus” kepu Dariole formose. Bet kadangi nėra laiko dažniausiai užstatyt laikmačių ir pan, tai kartais būna, kad bandant išimti į delną visas įdaras tėkšt padaro… Bet niekada nedarau jų šviežiai, t.y. su ką tik padaryta mase. Visada sušaldau formelėse ir kai reikia kepu.

  3. o kur tu Dariole formeliu galima nusipirkti ? as radau tik 75 ml formeles, bet jos isivaizduoju bus mazokos, jei Beata naudoja 150 ml.. 🙁
    taip ir uzstrigau

  4. Desertas,aisku,cia superinis. As ji labai mesgtu. Bet. Na, kaip jus isimate juos is formeliu? Man niekaip nesigauna. Jau imu galvoti gal formeles keisti reikia ar ka. Nuo sonu kuo puikiausiai atsoka, as ramiausiu veidu perverciu, ir visas grozis isbega ant lekstes. Del tos priezasties as netieku sito deserto sveciams. Beje,o ka duoda uzsaldymas?

Rašyti komentarą