Prieš savaitę aš Antakalnio turgelyje už vieną figą sugebėjau sumokėti 2,50 Lt. Kai tuo tarpu dabar didžiuosiuose prekybos centruose galima keletą kartų pigiau įsigyti.

Kas nors vieną kartą yra figą kokiuose šiltuose kraštuose ar Pietų Prancūzijoje, ar Graikijoje, ar Italijoje nuo medžio nuskynęs,  niekada nepamiršta pasiskųsti, kad tos, kur nuo medžio, tai jau nepakartojamos, o tos, kurios atvežtinės, tai niekam tikę.

Bet figa yra figa, ir dabar jau toks sezonas, tad imkime dabar šį subtilų vaisių ir valgykime. Ji ne tik visaip kaip naudinga, bet ir tokia mistifikuota ir paslaptinga. O jos skonis ir tekstūra nepanašūs į nieką kitą. Figos yra labai minkštos ir trapios, tad su jomis elgtis reikia atsargiai ir švelniai. O jau Bronė mūsų tai tikrai yra figų gerbėja – kaip viesulas įsisuko į loftą šiandien su figų maišeliu.

Tai, ką Bronė iš jų pagamino, būtinai bus vėliau, o dabar aš noriu parodyti ir paraginti jus paragauti figų nuostabiųjų. Net jei ir brangiai tenka jas pirkti, bet vienai porcijai ir vienos ar pusantros figos užteks. Taigi – karališkos salotos su figomis, ožkos sūrio rutuliukais ir pistacijomis.


Warning: Undefined array key "photo_gallery_content" in /home/beatosvirtuve/public_html/wp-content/themes/initializr/partials/sections/photo-gallery.php on line 9
Komentarai
  1. Labai skaniai, idomiai ir viliojanciai atrodo. As dar tik neseniai ju paragavau pirma karta. Tikrai nenusivyliau. Reikes isbandyti. Sekmes

Rašyti komentarą