Mielieji, buvau vakar Tymo turguje, tai man tikrai atėmė kvapą ir širdis pradėjo greičiau plakti. Sutikau ten tiek mielų veidų! Aišku, vilniečiai ir vilnietės, kurios ten sau vaikštinėja su brangiomis rankinėmis ir lengvomis suknelėmis, ogi į vietą atvyksta  su savo visureigiais, tik pasijuoks iš manęs: „Kokia kaimietė – Tymo nežino!”. Taigi va nuėjau smidrų/ šparagų pasiimti ir visko daug radau: daug daug žalumos ir gerumos. Kadangi ridikėliais, svogūnų laiškais, krapais ir rūgštynėmis esu aprūpinama tiesioginiu tiekimu iš Kėdainių,  tai šitų dalykų nebepirkau (meluoju, nusipirkau rūgštynių). Bet visokios ten žalios patvorių gerybės kaip dilgynės ir garšvos, žinote,  net ir man buvo didžiausias siurprizas. Štai visai dar neseniai su Maisto banko Vaidotu susitikę, kalbėjomės apie maistą su dilgėlėmis, ir kaip sveika skanu bei idomu, ir netgi kažkaip tokią mintelę paleidom į orą mintį, kad galėtume šia kryptimi kartu ką nors nuveikti. O Maisto Banko žmonės – nesėdi rankų sudėję ir Lietuvos dilgėles puola paversti parama skurstantiems. Tikrai taip, Maisto bankas kartu su Sriubos namais vedami labai visai nedidelės mano konsultacijos ir vienu kitu receptu, kviečia jus paragauti dilgėlių ir rūgštynių sriubos, kuri, oi patikėktie, bus LABAI skani.

Šį savaitgalį oras nusimato nuostabiausiai fantastiškas, kaip užsakytas visiems tiems renginiams,  kurie vyks šį šeštadienį, o tie renginiai –  Vilniuje vyksianti gatvės muzikos diena https://www.facebook.com/gatvesmuzikosdiena ir pasaulinė restoranų diena. Net neabjoju kad bus daug restoranų visur. Aš jums pašnibžėsiu apie suomišką pop up restoraną, kuris įsikurs Užupyje, Užupio 1. Ten, pro langelį turėtumet gauti suomiškų skanėstų, o aš taip pat žadėjau užlėkti. Ir svarbiausia, tikrai tikrai užsukti į Maisto Banko palapinę, kuri atsidarys šeštadieni 11 val. Gedimino pr. 27 prie buvusios Fluxus ministerijos, po stogeliu. Labai jūsų prašau, nevalgykite pusryčių, eikite alkani ir nors aišku bus karšta, ir turbūt labiau norėsite šalto dušo bei ledų, būtinai paremkite Maisto banko iniciatyvą ir paragaukite dilgėlių ir rūgštynių sriubos, prie kurios recepto ir aš šiek tiek prisidėjau. Vaidotas pats išbandė ir išgrynino receptą didžiausiam katilui sriubos, rūgštynes ir dilgėles  atveš jo mama iš Vidutynės kaimo. Taigi viskas tikra pačių rankom surinkta, ekologiška ir pilna gerų intencijų. Taigi kviečiu jus užsukti ir būtinai ragauti gerosios sriubos. Aš ten taip pat ketinu būti 11 valandą.

O šiaip, jei norite išsivirti patiekalų su dilgėlėmis, žinokite – jos maistingos ir geros, ir žalios, ir į sriubas, ir visur. Aš skaičiau fantasišką maisto rašytojos Annos Del Conde memuarų knygą Risotto with nettles…

Tai pasimatysime rytoj ????

 

 

Komentarai
  1. Sveiki Beata,nerandu Jūsų tinklalapyje dilgėlių sriubos,gal jos net nėra?Prisirinkom šiandien gražių mažų dillgėlaičių,ir ieškau sriubos recepto

    Pagarbiai Ramunė

Rašyti komentarą