8241
Beatos virtuvė

Dėkinga pradingėlė

(0)

Pirmiausia, turiu nuoširdžiai padėkoti visiems už gerus žodžius ir visokias liaupses, pagyras man, kai pasidalinau naujiena. Tikrai meluočiau, jei sakyčiau, kad nemalonu skaityti, tikrai labai smagu, bet man smagiausia, kad kitiems smagu. Kad jums patinka paskaityti, pagaminti ką nors, kad kam nors atsiranda įkvėpimo pabarškinti puodais ir pasidalinti savo virtuviniais rezultatais su artimaisiais…

Kitas dalykas – ačiū visiems, kurie nevengia ir paburnoti, ypač tie, kurie burnoja apie mano rašybos klaidas ir visa kita. Tikrai labai gerai, kad randasi neigiamų nuomonių, nes nesąmonė, jei visiems viskas patinka.

O šiaip, kaip pastebėjote, paplepėti man patinka, todėl artimiausiu metu, jei išeis, užveisiu čia, šitame blog‘e, pasikalbėjimų kambariuką, tokį, kokį Aistis įsikūrė savo blog‘e. Nes tada galima bus pasikalbėti ir aptarti visokius prisvilusių blynų, neiškepusių pyragų, mėgstamiausių serialų, skaitinių ir kitus svarbius klausimus.

Dabar truputėlis informacijos apie knygą. Aš pati kol kas jos nemačiau. Ji kepa spaustuvėje. Prekyboje turėtų pasirodyti gruodžio pradžioje, tikrai. Nežinau, ar kas nors pardavinės internetu, ir nežinau, kas pardavinės Londone. Bet manau, tikrai bus įmanoma rasti, juk Londone yra knygnešys…

Bet dabar, kai mes jau grįžome po atostogų ir išpakavau visą kontrabandą… Na, iš tikro, ne kontrabanda, o tik šiaip vienas kitas buteliukas romo. Juo žadu laistyti viską, kas pasitaikys mano kelyje :), t. y. visokias razinas ir kitus džiovintus vaisius kalėdiniams pudingams, pyragams ir pyragėliams.

Žinote, ką pirmiausia pasidariau grįžusi? Taip taip, – burokėlių sriubos… Šeima, ypač vaikai, sutiko labai entuziastingai – su aplodismentais ir susižavėjimo šūksniais. Nežinau, ar pastebėjote, bet jei nori nusipenėti, tai reikia tiesiog neišsimiegoti. Nes kai esi pavargęs, t. y. mažai miegojęs, kažkaip reikia degimą palaikyti kitais būdais – tai tada pradedi valgyti tokius dalykus, kaip keptos bulvės. Taigi dar ir keptų bulvių elementarių keptuvėje, plonai pjaustytų. Bet pagerinimas mano buvo – daug kario prieskonių mišinio pribarstyti. Bulvės ir karis sutaria beveik taip pat darniai, kaip ir bulvės su kefyru…

Na, o vakar šeimai, tiksliau – Tomui, padariau tagliatele su boursin ir šonine, ir špinatais. Vaikai jau buvo privalgę burokėlių sriubos.

Dabar keletas švelnių žodelių apie boursin sūrelį. Kiek pamenu, tai Martynukas kažkada yra vežęsis iš Londono į Vilnių. Nors gal jau boursin yra ir LT? Jis super skanus, riebus ir visaip kaip nuostabus – užsitepti ant šviežios duonos. Paprasčiausias ir geriausias panaudojimas. Aš to sūrelio vis nusiperku, jis – ilgai grojantis. Bet neretai gerbiamą boursiną (mano mėgstamiausias – su česnakais ir žolėmis) panaudoju patiekaluose, ypač jis puikiai dirba kaip makaronų padažas.

Likę švelnūs žodeliai – tagliatele makaronams. Šie – mano mėgstamiausi, o ypač, jei švieži. Bet nieko tokio, jei džiovinti, kaip bebūtų gaila, bet taip jau yra – brangesni, geltonesni itališki makaronai būna daug skanesni už vietinės gamybos makaronų gaminius…

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.