Žinote, man neseniai parašė Aivaras iš Lietuvos aštriųjų paprikų augintojų mėgėjų asociacijos. Ar jūs tik  galite pagalvoti? Ne koks nors ten agurkų ir pomidorų augintojų būrelis ar sąjunga (aš jai priklausau nuo vaikystės :)), tai kaip tai nuostabu… Ir visokiausių ten jie rūšių augina – entuziastai. Kas dar kartą pasakys, kad lietuviai tik bulvėmis ir grybais gyvi, tuoj gaus paprikų puokštės užkrimsti… Ir iš tiesų, dabar Lietuvoje galima gauti visų įmanomų prieskonių… Kartais net ir per daug ieškoti nebūtina. Šiandien laidoje gaminau šiek tiek aštriau nei įprastai ir tikiuosi, kad jums išdygo įkvėpimas pabandyti ką nors naujo. Štai čia du receptai iš laidos: indiški daržovių blyneliai, kurie labai norėjo, bet taip ir nepateko į antrąją knygą; aštri moliūgų ir kokoso sriuba, kurią su malonumu valgo ir mano tėtis…

O kai jau užauginsite vežimą tų aitriųjų pipirų, būtinai pasidarykite harissos, ji tikrai stebuklinga – labai tinka visokiems mėsos dalykams gardinti…

Bet jei labai nedrįstate, pabandykite aštrios kopūstų sriubos pasigaminti, pamatysite, kaip įprastiniai kopūstai naujai suskambės.

Karšto savaitgalio.

Komentarai
  1. Miela Beata,

    nezinau, kazin, mums, jusu prisiekusiems gerbejams, reiketu juoktis, ar verkti.. keleta laidu atgal kazkur dingo per TV3 anonsa zadetu pagaminti ledu receptas, o si karta isgaravo kiniska vistiena, palikusi verkti keptas darzoves su ryziais… Ledu recepta zadejote patalpinti siame tinklalapyje arba Facebook puslapyje.. Matyt esu ziopla, kadangi niekaip nerandu Jusu zadeto patalpinti ledu recepto… Turbut nerasiu ir kinietiskos vistienos recepto, kuris „atsiklausus jusu boso leidimo.. nes 🙂 mano pasiulymas: kitu kulinariniu laidu anonsuose paskelbkite, kad gaminsite plova, cepelinus, pyraga ir t.t, taciau negaminkite NIEKO:) Manau, jau nieko nebenustebinsite…:) Pirma karta gyvenime matau tokia kulinarine laida, kurioje kazkodel negaminami per TV anonsuoti receptai. Nemandagu ir prastas tonas. Ir nesiteisinkite, kad receptas „netilpo” i laida. Pries filmuojant laidas, reiketu racionaliai ivertinti, ar spesite per nustatyta laika pagaminti viska, ka esate uzsibrezusi pagaminti. Butu juokinga, bet, kad graudu…

  2. pritariu rasytam komentarui, kad musu miela Beata pasisiukslino… Matyt ir vel sakys, kad nemoka ikelti recepto ir prasys kad jos virsininkai ikeltu. Mieli Beatos fanai, pasiruoskite puodus ir keptuves, nes Beata tikrai patalpins ir vistienos, ir ledu recepta artimiausiu metu Fb arba siame bloge:) Ispejimas: gali tekti ir 100 metu palaukti…:)

  3. oi, kaip grazu.Nerasykit, mieli zmones jokiuu komentaru siame bloge! Nes viskas yra pracenzuruojama. Nors nevartojau jokiu necenzuriniu zodziu. Matyt, teisiybe akis bado?

  4. Sveika, Beata!

    Kaip gerai, kad yra tv3 play ta svetainė, nes, kad ir kaip nuoširdžiai mėgčiau Jūsų laidą, būna – pražiopsau:) Ir nežinau gal išties yra kažkas aukščiau, koks dievukas ar kas, bet kad ir apie ką pagalvočiau, visada kitoje Jūsų laidoje apie tai parodot:))Paskui žiūriu reklamą ir nustembu, todėl dar labiau laukiu laidos. Nerealiai mėgstu aštrų maistą, taip pat kaip ir visokias mielas užkepėles, pagardukus, sumuštinukus, sriubytes ir pan. Ohoho, ką jau kalbėti apie sparnelius!! Jūsų gaminimo stilius visiškai atitinka manąjį ir galiu garantuoti, kad daug kam patinka būtent toks paprastas, įdomus ir skanus maistas:) Dabar žiuriu Jūsų laidos pakartojimą, mane užkrečiate nuostabia nuotaika, kuria tiesiog spinduliuojate, tokiu geriu ir smagiu valiūkiškumu gaminant, tiesiog esate nuostabi moteris ir linkiu Jums kuo daugiau gerų laidų ir nepailstančių idėjų kurti patiekalus, varijuoti ir linksmintis virtuvėje!!
    P.S. Per mylimojo gimtadienį dariau tart’us, su lašiša ir prieskoniukais, pagal Jus, su pomidorais ir sūriu, nuostabu, taip paprasta. Dėkui už idėjas:) Taip pat gaminau aštrius sparnelius, kurias gaminote anksčiau, tai kažkoks apsivalgymas buvo. O jau mėlynojo sūrio padažas tiesiog užbūrė ir agurkas nuo šiol visiem sakau – geriausias to sūrio draugas. Amen:) Taigi trumpai tariant – dėkui, kad Esate!!

  5. Labai, miela ponia, gražiai atrodėte 🙂 Ir plaukus susikėlusi ir be nagų lako – nebežinau, kas dar kam galėtų užkliūti 😀 O man viskas tinka, tiesiog žiūriu ir mėgaujuos viskuo. Ačiū!

  6. Aciu,uz idomius receptus!!!
    Beje,ar nebutu galima vienos laidos skirti vien desertu gaminimui? 🙂

  7. Aštri moliūgų ir kokoso sriuba verta didelio dėmesio. Labai skani, aktuali šiuo metų laiku, galima pridurti, kad pagal aplinkybes tinka ir su paprastu pienu . Visada virdavau švelnią moliūgienę, bet ši aštri – kitas reikalas 🙂 super.

  8. Labas,Beata.Turiu klausimą ”ne į temą”:per tv3play žiūrėjau laidą kurioje ruošei maistą piknikui.Man labai patiko sumuštinis su lašiša tik nesuprantu kokį grietinėlės sūrį tepei ant sumuštinių duonos?Čia tas kur su kumpiu,lašiša būna ar klystu?

  9. Miela Beata,
    viskas sitoj svetainej labai gerai, man atrodo, kad daugelis pamirsta, jog tai privati svetaine, kuria pildo mama, zmona, laidu vedeja, drauge ir matyt dar simtus titulu turinti moteriske:) As pati esu tavo amziaus, turiu du vaikucius ir dirbu tik puse dienos, bet niekaip neisivaizduoju, kaip reiketu gyventi tarp dvieju saliu ir taip reguliariai pildyti bloga:) Lenkiu galva pries tave:) Tikrai!
    Mielieji nuskriaustieji, ledu negave zmones, nu bukit jus siek tiek ramesni su sitais ledais…. Juk simtai receptu yra internete… Ir Beata jau tiek daug virtuves paslapciu ir imantrybiu atskleide mums. Ar verta burbeti del kazhkokiu ledu, juolab, kad ir salta jau. Issivirkit kokios sriubos, susilsit ir bus gal nebe taip pikta…. As Beatos vietoj jau visai tu ledu nebedeciau:) Gal cia net reklaminis triukas, ar visi atidziai viska stebi:)

    Beata, dar viena ideja tau turiu. Nerodo ir pas mane tavo laidu per tv3.lt.. Rodo su trukdziais arba sustoja viduryje… Taigi as tikrai nusipirkciau knyga, kuri butu tiesiog tavo laidu uzrasai. Skyriai galetu buti laidos pavadinimai. Garantuoju, kad sita knyga butu labai perkama!

    Sekmes ir tik nekreipk demesio i burbanciuosius, nes aplink tiek daug tave palaikanciu ir besizavinciu!

  10. Ieva, man patiko Tavo mintis, kad Beata galėtų išleisti savo TV maisto laidų knygą, na tokią tarsi užrašų ar dienoraščio pavidalo, bet būtinai su kietais viršeliais, su spalvingomis nuotraukomis, pajuokavimais, kiekvienas skyrius galbūt galėtų būti sydarytas iš keturių mėnesio šeštadienių apjungtų kokia nors viena bendra tema… na tokia tarsi 12 mano kulinarinių mėnesių tarp Londono ir Vilniaus… 🙂
    Tada vienoje šitoje puikioje knygoje, nes gražiajai ir žaviajai mūsų Beatai išmonės tikrai netrūksta, būtų visi visi receptukai…
    Miela Beata, na ir iš tikro nekreipk dėmesio į paburbančius, manau, kad jie ne iš piktos valios, naaaa… tiesiog tokie mes jau lietuviai esame, kad mėgstame paniurnėti…
    Ačiū Beata, už puikias laidas, už šypseną, už tai, kad esi… 🙂

  11. Sveika, Beata,
    man labai labai patinka Tavo receptai (turiu abi Tavo knygas), su dideliu malonumu ziuriu ir kulinarine laida. Jei nesupyksi, noreciau parasyti viena man nepatinkanti dalyka laidoje. Bet cia tik patarimas-pasiulymas-prasymas:)
    Nepatinka, kad kai gamini, gan daznai nepasakai tiksliai kiek ingredinentu deti. Man, pradedanciai virejai, butu labai pravartu zinoti tiksliai kiek reikia det, pvz. tarkuoto imbiero ar kiek ipuilt sojos padazo.. Aisku, galima bandyti improvizuoti, bet, kazkaip, kai zinai tiksliai kiek ko deti, yra drasiau gaminti nauja ir neragauta patiekala.. Pasiulymas: galbut butu imanoma kiekvienos laidos pabaigoje parodyti lentele, kurioje butu pateikiama kiekvienam receptui pagaminti reikalingas produktu sarasas ir kiekis. Na, o kitkas labai labai patinka:) Na, ir dar manbo trumpas atsakymas i priekaistus del ledu ir kt receptu. Aisku, buna visko, negali gi visko suspeti.. Bet butu labai smagu ,jei idetom tu ledu recepta. Nebutinai video, uztektu, jei bloge bruksteltum trumpai:) Zinoma, internete pilna ivairiausiu ledu receptu, bet juk zinai, kad kai gamini pagal Tavo pateikta recepta, visada viska spuikiai pavyksta! Ir dar: su nekantrumu laukiu treciosios Tavo knygos. Gal numanai, kada ji pasirodys?

  12. Mielos mergaitės, na kiek gi galima zyzti ledų… ledų… ledų… na tarsi maži pilni kaprizų vaikai… na argi maža ledų… ir parduotuvėse gatavų, ir internete receptų sočiai į valias… tik valgykite, tik gaminkite ir… jie turi daug kalorijų 🙂 nepamirškit 😛

  13. Labai laukiau greitai pagaminamos vištienos kinų stiliumi, bet beliko tik daržovės. Dabar apskritai laida pasibaigė, labai gaila, o taip norėjau sužinoti kaip jie tą padažą tokį skanų pagamina. Apskritai labai norėjau kinų patiekalų laidos, manau daug kas mėgsta kinų maistą ir bando namuose pasigaminti 🙂 Bet žinoma iki kinų skonio toli gražu.

  14. pradžioje labai jau gražiai aprašytos paprikos.lt … bet Lietuvos aštriųjų paprikų augintojų mėgėjų asociacija neegzistuoja, o ponas Aivaras labai nemalonus žmogus, nesugalvojantis nieko naujo ir viską nukopijavęs nuo http://www.aštriai.lt , netgi senąjį jų svetainės dizainą… Sėkmės gaminant su ugnele!

  15. Pritariu to kiniski patiekalai, būtume labai dėkingi jei būtų kiniškų patiekalų laida, please, please 🙂 Nusipirkau keptų sezamų aliejaus, bet iškepus mėsą dingsta jo skonis ir kvapas, gal jo reikia užpilti jau ant pagaminto patiekalo?

  16. Sveiki,man laaabai patinka beatos patiekalai,ir pati beata esate labai siltas zmogus ,tiesiog negalejau neparasyti,nors nedaug dar isbandziau receptu,tikiuosi ju isbandyti kuo daugiau,nes mano vyras,ziuredamas jusu laida seile varvina.laukiu vis jusu nauju laidu,aciu:)

  17. Sveiki,man laaabai patinka beatos patiekalai,ir pati beata esate labai siltas zmogus ,tiesiog negalejau neparasyti,nors nedaug dar isbandziau receptu,tikiuosi ju isbandyti kuo daugiau,nes mano vyras,ziuredamas jusu laida seile varvina.laukiu vis jusu nauju laidu,aciu:)P.S.pirma kart rasau aplamai komentara cia,nznau kodel nepatalpina man jo

  18. Miela Beata, pagal Jusu recepta esu darius keptus sonkauliukus su medum ir soja, nerealiai skanus… boriu vel juos daryt, tik va recepta pamirsau… nerasiu tos ir laidos 🙂 tad gal galetumet cia surasyti… izsirasysiu visiems laikams :)))

Rašyti komentarą