Štai. Kaip tarėm, taip padarėm, nuo metų tuščiai stovėjusi rubrika „Video“ startuoja. Startuoja ne šiaip sau, o su griausmingu projektu „Kepk nedelsiant“. Tikrai nedelsiant.

Iš tiesų, norėčiau ir stengiuosi, kad ne tik į kepinius pulčiau su nusistatymu „nedelsiant“. Chroniškas atidėliojimas yra daugelio liga (mano taip pat, retkarčiais prasiveržianti nervinančiais paūmėjimais). Taigi, „Nedelsiant“ ataidi, tegul lydi jus visą artėjančią vasarą. Jei nori, tai imi ir padarai…

Beatos video pamokos 3

Filmavimo buvau jau pasiilgusi, nes nuo Naujųjų daugiausia rašiau, gaminau ir fotografavome naujus dalykus. Buvo tikrai smagu, ir BonBon puikiai jautėsi. Nestatėme apšvietimų bokštų, visas video natūralus kaip gyvenimas. Štai tokia bus pirmoji pamoka.

Beatos video pamokos 4

Receptus video pamokoms rinkausi iš trečiosios savo knygos „Beatos virtuvė: kepinių knyga“. Jei atsimenate ne per seniausiai FB apklausoje jūsų klausiau – ką labiausiai norėtumėte išmokti kepti. Ir ką gi – daugiausiai jūsų įvardijo sveikuoliškus kepinius, naminę duoną ir pikantiškus pyragus/ tartus. To ir mokysimės artimiausiose trijose video pamokose kiekvieną gegužės pirmadienį.

Pirmoji pamoka -pikantiški kepiniai. Artėjant laukinių pasibuvimų sezonui, jei norite išmokti vieną dalyką, kuris praverstų visus metus ir, neperdedant, visą likusį gyvenimą, tai išmokite pasidaryti trapią sviestinę tešlą, kuri vėliau taps daugelio pyragų pagrindu – ir aukštais kraštais, ir plokščiu pagrindu, čia ir daržovės, ir vaisiai, ir šokoladas, ir varškė vienodai maloniai suguls.

Beatos lasisos tartas

Va štai todėl pirmas dalykas, kuris jums sako „Kepk nedelsiant“, yra lašišos, porų ir garstyčių tartas. Prieš jums pradedant žiūrėti iš karto žinau, kokie demonai jus kankins: aš neturiu tokios kepimo formos. Jei neturite, tai nereikia, sėkmingai tokį patį dalyką išsikepsite ir apvalioje torto formoje išimamu dugnu, tiesiog nebus kraštai garbanoti, ir aukštį pasiderinsite pagal savo  poreikius, bet nedarykite pernelyg aukštų kraštų, nes paskui įdaras ilgai keps. Daugiau viskas tik detalės…

Beatos video pamokos 5

Štai, prašom, pasižiūrėkite. Filmavo ir montavo laisvai samdomas Timūras. Deimantė, mano  pagalbininkė, uoliai fotografavo, o vėliau dar ir paragavo, bet iš tiesų, tai Deimantė jau anksčiau šį pyragą yra sėkmingai iškepusi, nes gi ne kas kitas, o ji ištestavo visą mano Kepinių knygą.

Skanaus, mielieji. Ir Kepkite Nedelsiant! Beje, siūlykite ir savo mėgstamus ir išbandytus derinius – vienam pasidalinusiam draugiškai padovanosiu knygą.

Komentarai
  1. Gera ta kepinių knyga ir rėmelį naudoju, pasidedu ant palangės, labai patogu, tik reikia daugiau ja naudotis man, kepiau iš jos gal 10 kartų obuolių pyragą, bet kol viską išbandysiu manau praeis dar laiko, nes su mažyliu bunant namuose nelabai išeina ilgam su tešlom dirbti..:)

  2. Italijoje tokio tipo kepinį teko ragauti su špinatais ir kiaušiniu, bei šiek tiek parmezano sūrio. Būtinai išsikepsiu jį pasinaudodama Jūsų receptu . 🙂 Geros dienos !

  3. Labai smagus video 🙂 o jay Bon Bon tai koks fainuolis 🙂
    As tai dazniausiai toki pyraga kepu su grietinele, suriu, sonine arba kumpiu, svogunais ir zaliaisiais zirneliais 🙂 bet jau seile tysta ziurint i krapus su lasisa 🙂

  4. Musu namuose mylimiausias tartas yra su Tunu, kepintais svogunais, gera sauja provanso zoleliu ir kiausiniu, taip pat supylus idara ant virsaus padedu kelias storesnes sviezio pomidoro riekeles, jos kepant siek tiek nusenka i idara ir tampa labai gaiviu akcentu. Skanus tik is orkaites, bet man mielesnis jau atsales, kai gali i ranka paimti ir valgyt kur nors ant pievos besededamas.
    Gal todel, kad pirma karta ji butent taip ir valgiau – nuostabiame Paryziaus parke, su pirmaisiais pavasario spinduliais. Et, einu issikepsiu 🙂

  5. Užsimaniau – net žarna žarną baigia praryti!!! Būtinai pabandysiu.

    Mano prašymas – gal ir kitoms tai bus aktualu 🙂 Rašyti )paminėti) skardos (kepimo formos) skersmenį, nes iš pradžių galvojau, kad normali kepimo forma, bet kai paėmei į rankas jau iškeptą pyragą – oi kokia nedidukė forma. Pagal mano kepimo formas, manyčiau, reikėtų dvigubai daugiau tešlos ir viso įdaro.

  6. As,gyvendama skandinavijoje,susipazinau su labai miela mergina vardu Hilde. Dideles virtuves sefe. Ji turejo toki issireiskima reste fest,kas reikstu likuciu balius:) Tai stai tokiam likuciu baliui,daznai savaites pabaigoje,kai jau saldytuvas pustustis, ji iskepdavo nedidukes tartas, kur puikiai sueidavo saldytuvo likuciai – galiukas cukinijos,keli pomidorai,permezanas, pievagrybiai,brokoliai,kumpis,sonine ir siaip,kas uzsiliko saldytuve.Kaskart naujas tartas iseidavo ir nei kiek neprastesnis uz praejusi:))) Tad as iki siol tartus taip ir kepu – pagal saldytuvo turini ir pagal tai,kokie produktai,pagal mane, tarpusavyje dera:) Be jokiu tiksliu proporciju ir ingridientu idarui:)

  7. Sveika Beata,

    Kiek jau knygu kulinariniu stovi lentynoje, bet stovi sau visos tokios grazios ir dulketos… Nes dazhnai nepavyko receptai, aprasymai buvo lyg ir paprasti, bet pradejus gaminti kilo daugybe klausimu… O va stai prasom trys knygos stovi lentynoje virtuves link ir nespeja dulketi! Ir nors jos dideles ir storos, taciau jau simta karta verstos, liestos, is ranku kritusios, net… sokoladinias kremais aptaskytos… Bet taip jau buna, kai jos dazhnai naudojamos Jau atspejote apie kokias knygas rasau Noriu padekoti, kad isigijus tavo knygas dingo baime imtis nauju dalyku. Nenoriu sakyti, kad viskas gaunasi, bet tekstai tokie ikvepiantys ir dazhnai kai nezinau, kiek cia laiko virti ar maisyti: randu trumpai ir aiskiai aprasyta As savimi labai didziuojuosi , kad jau kokius 10 kartu kepiau duona, kad nebebijau kepti tortu seimynai gimtadieniams ir galiu drasiai patvirtinti, kad tikrai kepimas sukelia teigiamu emociju. Vakar iskepiau 24 keksiukus ir nors iskepus panorejau dar mandriau pasirodyti ir bandziau padaryti ganasa is paskutines knygos, jis nelabai gavosi…. Bet mano sunus, kuris keksiukus ryte nesesi i mokykla buvo toks laimingas ir paklause: mama, tu viska pati padarei?:)
    As anksciau gamindavau tik pagal patikrintus senus receptus. O dabar dazhnai imu ir padarau kazhka naujo Ir jau keletas patiekalu is tavo knygu tapo “ senais ir isbadytais”. Su malonumu perziuresiu video apie pikantiska pyraga. Dar vis nesiryzau imtis siu pyragu

    Aciu tau Beata, kad tavo deka imuosi vis nauju dalyku. Net pagalvojau, kad jei kitoj srity kazhkas taip moketu sudominti, tuomet ir imciausi ir kitos naujos veiklos! Sekmes!

    P.S. visgi keksiukus su grietineles-sokolado kremu noreciau ismokti. Gal prie progos smulkiau paaiskintum to kremo gamyba. Nenutaikiau koncistencijos matyt. Palaikiusi saldytuve susaldziau krema. Isemiau ji ir palaikiau kambario temperaturoje dar, bet kremas toks nestabilus buvo…. Ne kaip nuotraukose Aciu!

  8. sveiki,labai saunus video beata,smagiai taip ziurejau.
    as manau butu skanus idaras tartai su tofu.pamarinuoti tofu soju padazu ir kokiu vietnamietisku ar kitokiu astriu padaziuku.tada dar reiktu pievagrybiu,paprikos,cesnako smulkinto, viska deti i forma,suriu gerai besilydanciu apibarstyti gausiai. del prieskoniu tik va nelabai zinau,gal baziliko,ar petruskos 🙂
    tai va taip 🙂

  9. Super video. Užsiprenumeravau youtube kanalą, dabar seksim ir lauksim naujų vaizdelių 🙂

    Kas dėl pyrago, tai aš kepiau savaitgalį su šparagais, varškės sūriu, ir džiovintais pomidorais. Gavosi tikrai neprastai, labai tinka į gamtą, piknikus neštis. 🙂

  10. Skaniausias pyragas man yra su varške, sūriu, krapais ir pomidorais. Labai paprastas, bet pikantiško skonio. Jūsų pateiktas variantas irgi turėtų būti skanus, reikės pamėginti. (kai sugalvosiu, kuo pakeisti pieno produktus.. 🙁 )

  11. Ikvepta video siandien issikepiau tarta is saldytuvo likuciu: pakepinti melynieji svogunai su artisokais, kiausinis suplaktas su varske, grietinele, parmezanu ir svieziom zolelem (salavijas, raudonelis ir petrazoles) ir pakepinta sonine. Liuks!

  12. Mano receptas butu pyragui su spinatais. Pyrago pagrinda kepame toki pati,kaip ir Beatos arba perkame gatava parduotuveje.Idarui reikes spinatu, raudonos ,geltonos arba oranzines paprikos,svoguno ir 2-3 kiausiniu.Pirmiausiai keptuveje pakepinu susmulkinta svoguna,tada dedu susmulkinta spalvota paprika,pakepinu truputi,tada dedu truputi pasmulkintus spinatus ir viska truputi dar pakepinu.Tada dubenyje isplaku kiausinius(galima pilti pieno arba deti daugiau kiausiniu.Tada i truputi pakaitinta ir suformuota tesla dedu pakepintas darzoves,supilu isplaktus kiausinius,dar galima ideti truputi tarkuoto fermentinio surio,kas sutvirtins pyrago turini.Kepti apie 180C orkaiteje, kol iskeps kiausiniai.Tai irgi labai skanu.Toki pyraga as kepu Kuciu vakarui,nes mano sunus nieko nevalgo,kas yra su silke arba zuvimi.Pabandykite,tikrai turetu patikti.

  13. Skanus gavosi, nors dariau su sviezia lasisa.
    O sivakar ka tik sukirtom su virtomis morkomis padaryta toki pyraga. „Surisau” 3 kiausinias ir grietine bei tarkuotu suriu. Dviese su vyru ir 2 metu vaikinuku beveik viska ir uzbaigem ! Jei norisi sociau, galima ir tuno arba vistienos krutineles, ar net lasinuku ideti.

  14. Sveika, Beata,
    Ismeginau si recepta vakar. Teko siek tiek improvizuoti, nes neturejau krapu, tad vietoje ju dejau saldytu spinatu ir siek tiek petrazoliu. Negalejau nepadekoti uz fantastiska recepta. Gavosi neitiketinai skanus, tesla tirpo burnoje, niekada daugiau nebepirksiu parduotuveje. Pasigaminti labai paprasta, net su aplink besisukanciais dviem mazais vaikais, o erdves improvizacijai – marios:) Siandien meginsiu issikepti saldu su varske ir razinomis. Dar karta dekoju ir linkiu Jums sekmes dalinantis paprastais, suprantamais ir laaaabai skaniais receptais.
    Laura

  15. Na jooo, stai mano idea…
    1. Virti kiaušiniai, ferment. sūris, česnakas, majonezas
    1.A) viskas tas pats, tik dar įdedu žuvies -dažniausiai trintus šprotus ar šiaip rūkytą žuvį ar konservus…
    2. Sūris, tarkuotos morkos, kiaušiniai, česnakas, majonezas-čia morkos praeina taupesnėm šeimininkėm, kai reik daug duonos užtepti, o turi mažai sūrio 😉 ;D
    3. Kombaine sutrinta masė: varškė, rūkytas(šaltai) kumpis, česnakas, šiek tiek grietinės-skystumui reguliuotis ir jei visi valgo-krapų… 😉
    Skanaus…

  16. +
    60 g sviesto
    175 g cukraus pudros (persijotos)
    5 šaukštai apelsinų sulčių (vienas šaukštas 15 ml)
    2 šaukštai tarkuotos apelsinų žievelės
    1. Ištirpinti sviestą ant vidutinės ugnies, įmaišyti cukrų, sultis ir žievelę.
    2. Pavirti maišant
    Megaukites!!!

  17. Niekada padazu negana…
    Reikia sutrinti avokada, ideti druskos, citrinos sulciu, svoguno galima patarkuoti ar cesnako, kas kaip megsta. Gal ir prie keptos duonos tiktu??

    Dar turbut visu zinomas padaziukas is majonezo ir kecupo, bet as dar idedu adzikos (bet ne tos, kur l. astri padazo konsistencijos, o atrodo Eidros pirkdavau, su daug darzoviu).
    Tai tas padaziukas prie zuvies tesloj, mesytes skanu.

Rašyti komentarą