Spausdinti

O dabar apie žuvį. Praėjusią savaitę nusipirkau šviežios silkės ir užpyliau druska, tai eisiu tikrinti, ar pavyko man sūdyta silkė, ar ne… Žuvies pyragas namuose neretas svečias ir šiaip visur kur populiarus patiekalas. Bet ne visuomet norisi tų bulvių. Tai yra dar kitas variantas su džiūvėsėliais, tai išeina beveik taip pat, lyg žuvį keptumėte džiūvėsiuose pavoliotą… Tik viskas viename ir taukų mažiau. Šis žuvies apkepėlis man labai patiko… Viskas labai paprasta: žuvis, porai, grūdėta varškė ir ant viršaus – džiūvėsėlių pakrapnota. Aš džiūvėsius, tiesa, dar su pesto truputį sumaišiau, bet tik dėl to, kad buvo šiek tiek likę indelyje…Valgome su kokiomis nors daržovėmis – apvirtomis morkomis arba su orkaitėje kepta saldžia bulve… Skanumėlis.

 

 

Žuvies diena: žuvies – apkepas arba pyragas

0
komentarai
2
Porcijos
4 asm.

Reikės:

350-400 g žuvies (gabalėlio menkės filė ir gabalėlio lašišos filė)
Šiek tiek sviesto
2 nedidelių porų
Mažo indelio grūdėtos varškės
Poros saujų špinatų
4 šaukštų džiūvėsėlių
Čiobrelio
Raudonėlio
Druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Ištirpiname sviestą ir jame pakepiname porų žiedelius.

2

 Sudedame žuvį ir ją truputį apkepame.

3

Sumetame į keptuvę špinatus, varškę ir prieskonius. Truputį pašildome.

Reklama
41011
4

Sudedame masę iš keptuvės į indą, apibarstome džiūvėsėliais.

5

Pašauname į karštą orkaitę 15-20 min.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai patiko, net išrankus vaikai valgė su pakartotina porcija, tik patobulinau patiekala, ant apkepo dugno griežinėliais išklojau bulves, jas apskrudinau orkaitėje kol suminkštėjo,o paskiau sudėjau viska kaip priklauso gavosi fantastiškai 🙂

Rašyti komentarą