Spausdinti

 

 

Obuolių pyragas su trupinių viršumi

0
komentarai
31
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Tešlai reikės:

120 g sviesto
200 g miltų
1 kiaušinio
1 šaukšto cukraus
kelių šaukštelių cinamono

Įdarui reikės:

apie 800 g obuolių

Trupiniams reikės:

50 g šalto sviesto
80 g miltų
poros šaukštų cukraus
šaukštelio cinamono
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Šaltą sviestą virtuviniu kombainu ar pirštais sutrupiname su miltais. Įberiame žiupsnelį druskos ir šaukštą cukraus.

2

Kitame dubenėlyje lengvai paplakame kiaušinį, supilame jį į sviestą su miltais ir lengvai tešlą paminkome rankomis.

3

Paruoštą tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 15 minučių.

Reklama
41011
4

Kai tešla atvėsta pabarstome ją miltais, iškočiojame ir įtiesiame į kepimo indą. Ant ištiesto tešlos lakšto tiesiame kepimo popierių, ant jo beriame žirnių ar perlinių kruopų, kad gerai prislėgtų tešlą, ir pašauname į 180 laipsnių orkaitę 15 minučių.

5

Kol pyrago pagrindas kepa, pasiruošiame obuolių įdarą ir trupinius.

6

Obuolius galime nulupti arba neluptus supjaustome plonomis riekelėmis.

7

Gaminame tešlą trupiniams: į dubenėlį sudedame visus ingredientus ir pirštų galiukais sutriname.

8

Traukiame iš orkaitės pyrago pagrindą, kruopas su popieriumi išimame, o ant dugno klojame obuolių riekeles iki pat pyrago viršaus. Obuolius ant viršaus galima pabarstyti cukrumi. Ant viršaus paberiame trupinių tešlą ir šauname į 180 laipsnių orkaitę pusvalandžiui.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. kazkodel nesigavo, nors sviestas buvo is saldymo kameros, trupinius dariau kombaino pagalba, tad sviestas tikrai nespejo istirpti..Teslos trupiniai (t,y, cukrus, sviestas ir miltai) niekaip nelipo i gumula ir veliau visiskai nesikociojo, o palaikius trupinius pusvalandi saldytuve ir siaip ne taip aplipinus, tesla vistiek tiesiog plyso gabalais. Iskocioti jos nebuvo nei menkiausios galimybes, nors ir stalvirsi miltais barsciau, ir kociojau palengva, kaip ir quiche tesla. Zodziu, turejau gabalais ja ilipdyti i kepimo forma. O galiausiai, kai pyraga (jau padengta obuoliu sluoksniu), pagal Beatos rekomendacijas kepiau pusvalandi, tesla gavosi beveik visiskai zalia ir sausa,o obuoliai ne kiek nesukepe/nesuminkstejo.. Ir tai tikrai nebuvo esme, kad pvz, 10 min. per trumpai kepiau. Gal jei valanda ji buciau kepusi, situacija ir butu buvusi geresne, bet juk recepte nurodyta kepti pusvalandi… Isvada – gavosi sausas, sprangus pyragas ir net neisivaizduoju, ka padariau ne taip, o taip norejosi sekmadieni pasilepint gardesiu..Gal nereikejo sviesto imti is saldymo kameros, o butu pakake imti ji tiesiog is saldytuvo??? Nes kai du kartus dariau quiche pagal Beatos recepta is kalendoriaus, tesla gavosi gera, o sviesta irgi emiau is saldymo kameros… Taip nefaina, kai nesigauna, ypac kai tikiesi.. Nebesinori gaminti…

  2. siandiena kepiau obuoliu pyraga labai grazus gavosi ir skanus mano vaikai dar praso kad iskepciau ,tai dabar kepsiu jiem ir sventei gales smaiziauti

  3. siandiena kepiau obuoliu pyraga labai grazus gavosi ir skanus mano vaikai dar praso kad iskepciau ,tai dabar kepsiu jiem ir sventei gales smaliziauti

  4. Labas, šį pyragą darė mano 12 metų dukra, viskas pavyko kuo puikiausiai ir labai skaniai, tik kepėm ilgiau, bet čia jau turbūt nuo orkaitės priklauso . Labai ačiū už puikų receptą.

  5. Sveiki visi, sendien kepiau sy pyraga 🙂 viska dariau taipat, tik virsu dengiau teslos juostelem. Obuoliai iskepe puikiai. Gavosi labai skanus 🙂 Aciu Beata uz nuostabu recepta. Laukem nauju pyragu 🙂

  6. Esu ne kokia virėja, nes gaminti tikrai nemėgstu. bet pamačiusi ši receptą per Tv pamaniau, kad net man turėtu pavykti. ir buvau teisi. Dariau viską tiksliai pagal receptą ir pyragas gavosi puikus. Kas ragavo iš draugų, nelabai norėjo patikėti, kad aš taip galiu. (gerąja prasme:))
    Ačiū Jums, Beata, už skanu ir nesudėtinga receptą.

  7. Sveiki,
    vakar pirmą kartą kepiau šį pyragą. Labai skaniai gavosi. Norėjau paklausti, gal tiktų čia ir koks nors kitoks įdaras? Pvz. uogienė arba bananai? Noriu eksperimentuoti, tačiau bijau, kad skystesnis įdaras turės įtakos tešlos purumui. Gal kas nors bandėt?

  8. Sveika, Beata,
    kątik kepėme tarptautinį obuolių pyragą iš naujausios knygos. Pyragas lyg ir gavosi, bet vizualiai skiriasi nuo to, kuris pavaizduotas knygoje. Iškilo klausimas dėl pyrago pagrindo – kiek laiko reikia jį maišyti mikseriu ir kokio tirštumo ta tešla turi gautis? Nes mums iškepus pagrindas labai plonas gavosi, gal tik 0,5-1 cm storio. Gal taip atsitiko dėl formos dydžio? Nurodyta vidutinio dydžio forma, o kokio skersmens tai būtų? Ir prie to pačio dar vienas klausimas – kokio dydžio skiltelėmis reiktų supjaustyti obuolius (į kiek dalių obuolį reikėtų supjaustyti)? Atsiprašau, kad čia klausiu. Dėkoju iš anksto už atsakymą…

  9. Pats skaniausias obuolių pyragas 🙂 Kadangi obuolių turiu daug, tad šis pyragas dažnas svečias mano virtuvėje 🙂

  10. Iskepiau, gavosi. Kiek esu skaiciusi, pries kepant pagrinda reikia subadyti sakute, ir manau, kad obuolius geriau supjaustyti gana smulkiai, kad tolygiau pasiskirstytu, ir kai kepimo laikas trumpas, jie geriau iskeps, cukru su cinamonu deti i obuolius tiesiai, ypac, jeigu jie rugstus. I trupinius kita karta nedesiu cinamono, nes tuomet jtrupiniu spalva kazkokia blyski. Geriau jau naturali.

  11. Nerealiai skanus pyragas! Super! Tikrai visos išbandykite! Nustebino, nes pyragas gavosi labai labai skanus. Beje, manau puikiai prie pyrago tinka ledai 🙂 Siūlau tikrai kepti-nepasigailėsite! Ačiū, BEATA! 🙂

  12. Puikus receptas. Išbandytas jau ne vieną kartą 🙂 tik pyragą pagardinu tai uogomis, tai kokia uoginene dedant ant obuolių. Bet labai nedaug 🙂

  13. gaminu tik si obuoliu pyraga 🙂 jis fantastiskas, siaip nemegstu obuoliu pyragu, tik si VIENINTELI 🙂 aciu, kad irodete kad ir obuoliu pyragas gali buti LABAI skanus 🙂

    Su pagarba,
    Jusu virtuves gerbeja 🙂

  14. Su drauge gaminome šį pyragą, gavosi puikiai, tiesiog nuostabus ir paprastas receptas, pasigaminti gali bet kas, tik vietoj obuolių męs įdėjome bananų , buvo labai skanu, ačiū už puikų receptą 🙂

  15. Nusprendžiau, kad galų gale reiktų išbandyti ir kitokį obuolių pyrago receptą, o ir sviesto šaldytuve kažkodėl labai daug buvo…Taigi mečiau iššūkį savo nekokiems virtuvės įgudžiams 🙂 Pasigirsiu – pavyko!
    Iš pradžių kilo kiek kėblumų..Kadangi studentiškoj virtuvėj kombaino neradau, tai tarkavau sviesta burokine tarka (kažkieno video mačiau, kad ir taip galma..), sumaišiau tešlą ir hm..kažkodėl ir man iš pradžių nelipo niekas į vieną gabalą, bet dar šiek tiek vandens ir viskas galų gale susiklijavo. Matyt vis dėl to tarka nebuvo pats geriausias sprendimas..O ir šaldytuve teko ilgiau palaikyti.. Bet nieko! Po to tešla gražiai išsikočiojo ir gražiai padengė formą. Jos dar net ir liko didžiausias gabalas. Taigi pyragai išėjo DU. Pagrindas taip pat ne plonas išėjo..hm..matyt gal kažko daugiau įdėjau..
    Kad ir kaip ten bebūtų. Pyragas labai skanus! Vieną nešuosi pas draugus, o kitas liks puikiam sekmadienio rytui:) Ačiū už puikų receptą! Savaitgalio nuotaika nuostabi, o ir namai obuoliais kvepia 🙂

    P.s. nesusilaikiau neišbandžiusi „iš akies” metodo ir pusę trupinių dariau su kakava.. Labai gražus viršus gavosi 🙂

  16. nieko gero skonis geras, bet daugiau nieko trupinei neduoda jokio surisimo receptas nelabai apskaiciotas matyt is galvos sove, toki piraga sumustinio storio reike daryti tai per pus maziau produktu, arba geriau visai nedaryti. ir kepa tikrai ilgiau nei 30 minuciu 45 maziausiai

  17. Sveika Beata. Siandien kepiau pyraga,gavosi isties labai Geras. Tiekiau su vaniliniais ledais,visai seimai begalo patiko.

  18. Pati beveik nekepu jokių konditerinių gaminių ir dažnai man jie nesigauna. Bet šis pyragas gavosi puikiai!!! Dėjau visų ingredientų gramas į gramą ir viską dariau tiksliai kaip parašyta, tik kepiau 10 min ilgiau, nes mano orkaitė nesandari.
    Ačiū, receptas paprastas ir geras 🙂

Rašyti komentarą