Spausdinti

Tiesog karališkas desertas – sodrus, šokoladinis, pasipuošęs avietėmis, kurių sezonas šiemet buvo ypatingai ilgas ir tik dabar baiginėjasi. Tebūnie tai odė uogoms jų išlydėtuvių proga.

Šokoladinė aviečių tartaletė

0
komentarai
0
Porcijos
10 asm.

Tešlai:

90 g sviesto
40 g miltelinio cukraus
Kiaušinio trynio
140 g miltų
40 g kakavos
Druskos
Kiaušinio baltymo (nebūtinai)

Įdarui:

150 g juodojo šokolado
150 g pieniško šokolado
3 kiaušinių
Šaukšto cukraus
Šaukšto krakmolo
300 ml pieno
Druskos
Šaukštelio vanilės pastos
600 g aviečių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pradedame nuo tešlos. Minkštą sviestą elektriniu kombainu arba pirštais sutriname su miltais, cukraus milteliais ir kakava bei žiupsneliu druskos. Triname iki drėgnų trupinių konsistencijos. Į šiuos, šlapią smėlį primenančius, trupinius įmaišome 1 kiaušinio trynį. Jei matosi, kad tešla nenori sukibti į vieną kamuolį, galima įpilti dar truputį kiaušinio baltymo (bet viso neprireiks, nes kitaip gausis per šlapia tešla). Tešlą sulipdome į vieną gumulėlį ir uždengę plėvele statome į šaldytuvą bet 15 minučių atvėsti.

2

Susirandame kepimo formą išimamu dugnu ir nelabai aukštais krašteliais. Jei turima kepimo formelė jau mačiusi gyvenimo ir vietomis jos paviršiaus danga nudilusi, būtų saugiausia ją kruopščiai pirma ištepti riebalais (dėl visa ko, kad iškeptas pyragas norėtų išsilaisvinti). Tešlą kočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų – iškočiojame kaip įmanoma plonesnę tešlą – ji turi gautis tokio dydžio, kad pilnai padengtų naudojamos kepimo formos dugną ir kraštelius. Iškočiotą tešlą įsodiname į kepimo formą (kepimo formos popieriumi tiesti nereikia). Pirštais kantriai ir tvarkingai prispaudžiame tešlą, kad susiformuotų tešlos krepšelis be jokių skylučių ar įtrūkimų tešloje. Tada ant jos uždedame jau panaudotą kepimo popieriaus lakštą ir jį prislegiame, vidun suberdami kokias nors nenaudojamas pupeles (jos atstos svarelius, kurie neleis tešlai pakilti) ir šauname kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.

3

Gaminame šokoladinį kremą. Nedideliame puode užkaitiname pieną iki virimo. Kitame dubenyje išmaišome kiaušinius su šaukštu cukraus ir krakmolo. Labai smarkiai jų neplakame – tik išmaišome, kad susijungtų. Pienui užvirus, nedidele srovele pilame apie trečdalį jo į kaiušinių mišinį ir vis maišome, kad kiaušiniai sušiltų, ten pat sudedame vanilę.

Reklama
41011
4

Į puode likusius du trečdalius pieno (jau nuimto nuo kaitros) sudedame pasmulkintą šokoladą ir pamaišome, kad šis ištirptų. Šiam ištirpus, kiaušinių masę supilame į šokolado mišinį ir gerai išmaišome.

 

5

Pyrago pagrindui apkepus, nuimame kepimo popierių su visais svoriais. Į pagrindą palengva supilame paruoštą šokoladinį kremą ir tolygiai išdėliojame avietes (daugiau nei pusė nurodyto kiekio aviečių turėtų atlikti papuošimui, pyragui jau iškepus). Sumažiname orkaitės kaitrą iki 160 laipsnių ir kepame apie 30 minučų. Iškepusį pyragą atvėsiname iki kambario temperatūros ir viršų gardiname avietėmis jų negailėdami.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą