Spausdinti

Pagal galimybes rinkitės aukštos kokybės lazdynų riešutus ir juos gerai paskrudinkite, skonis bus intensyvesnis. Šio pyrago ištakos – Pjemonte, Italijos Langės regione, kur auga skaniausi, itin vertinami lazdynų riešutai (Tonda Gentile delle Langhe). Kavos kremas ir pati kava puikiai paryškina pyrage esančių riešutų skonį.

Lazdynų riešutų pyragas su kavos kremu

0
komentarai
3
Porcijos
10 asm.

Reikės:

220 g cukraus
5 kiaušinių
50 ml stiprios kavos
2 šaukštelių vanilės ekstrakto
350 g maltų lazdynų riešutų
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
150 ml alyvuogių aliejaus

Kremui reikės:

55 g cukraus
125 ml stiprios kavos
300–350 g maskarponės
75 g skrudintų lazdynų riešutų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. 22–24 cm skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.

2

Kiaušinius su cukrumi išplakame iki purumo.

3

Maltus lazdynų riešutus sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsniu druskos.

Reklama
41011
4

Į kiaušinių plakinį supilame pravėsusią kavą, vanilės ekstraktą ir maltus riešutus. Sumaišome.

5

Supilame alyvuogių aliejų, sumaišome ir masę sukrečiame į kepimo formą. Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 minutes. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti.

6

Gaminame kremą. Mažame puodelyje cukrų sumaišome su stipria kava ir pakaitiname, kol cukrus ištirps. Šiek tiek atvėsiname.

7

Maskarponę paplakame elektriniu plakikliu, supilame ketvirtadalį kavos ir dar kartą gerai išplakame.

8

Pyragą subadome mediniu iešmeliu ir palaistome keliais šaukštais kavos.

9

Ant pyrago tolygiai paskleidžiame kremą, pabarstome smulkintais riešutais ir pašlakstome kava.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą