Spausdinti

Nepergyvenkite, kad neišeis super dailūs, čia svarbu, kad skanūs ir be „vitamimo E”. Skanumėlis.

Svainio naminiai makaronai

0
komentarai
7
Porcijos
4 asm.

Reikės:

400 g miltų
4 kiaušinių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Į bliūdą suberiat miltus, sumušat kiaušinius, sudedat druską, šlakelį aliejaus (jis nebūtinas).

2

 Viską išminkote, tada, jei turite makaronų darymo mašiną, makaronus darote su ja, jei neturite mašinos, tešlą iškočiojate plonai ir suplaustot norimos formos makaronais.

Ingredientai
Patarimas

Tereikia išlaikyti paprastą proporciją: 100 gr. miltų – 1 kiaušinis, galima pridėti žiupsnelį druskos ar kokį šlakelį alyvuogių aliejaus.

Alternatyva

Jei norite pomidorinių makaronų – puse kiaušinių pakeiskite pomidorų pasta, tik susimildami nenaudokite kečiupo, naudokite pomidorų pastą.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Mano a.a. močiutė darydavo taip -tokią paruoštą makaroninę tešlą itin gerai išmiltuodavo, tada ją susukdavo į volelį – dešrą ar kaip čia pavadint…Ir va tokį voliuką plonai supjaustydavo plonytėmis riekelėmis…Gerai išmiltuota tešla tarp savo sluoksnių nesukimba, verdant tokie makaronai gražiai išsivynioja visi arba pusiau išsivynioja, taigi voliukas neturi būt per storas – bus ilgi makaronai..Tokius makaronus galima šaldyti, įmesti į kokį gaminamą patiekalą ir pan.

  2. Italijoje, kur kiekvienoje seimoje daromi makaronai, i tesla kiausiniu musa tiek, kiek asmenu, t.y. vienam valganciajam – vienas kiau5inis:)

  3. meginau seimynai gaminti naminius makaronus, nes norejau isbandyti savo nauja pirkini. Dariau santykiu 1kiausinis – 100g miltu. tesla gavosi tikrai kietoka. makaronai labai grazus. Dar juos padziovinau, kaip rekomenduoja instrukcija. Kita karta pilsiu slakeli alyvuogiu aliejaus. Arba darysiu tesla tik su siltu vandeniu, kaip koldunams.

  4. jau kuris laikas mane labai vilioja naminiai makaronai, bet noretusi pasidaryti keliemas kartams, tai vat ar butu galima juos susidziovint?

Rašyti komentarą