Spausdinti

Rizotas su voveraitėmis

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 svogūno
1 skiltelės česnako
1 morkos
1 šaukšto alyvuogių aliejus
2 šaukštų sviesto (ryžiams)
stiklinės Risotto ryžių
stiklinės baltojo vyno
1,5 litro daržovių sultinio
200 g voveraičių
2 šaukštų sviesto (grybams)
žiupsnio druskos
žiupsnio pipirų
saujelės žalumynų (krapų, petražolių)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Susmulkiname svogūną ir pakepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi.

2

Supjaustome morkas, česnaką ir pakepiname su svogūnu.

3

Tuomet dedame arborio ryžius, pamaišome ir pilame vyną. Leidžiame jam pagaruoti.

Reklama
41011
4

Tuomet pilame sultinio, maišome ir leidžiame jam išgaruoti. Kai išgaruoja, pilame vėl sultinio ir vėl laukiame, kol išgaruos – taip supilame visą sultinį – tai trunka apie 20 minučių.

5

Voveraites pakepiname su sviestu. Susmulkiname žalumynus ir sudedame į voveraites.

6

Į rizotą sudedame tarkuotą sūrį ir išmaišome.

7

Rizotą patiekiame su voveraitėmis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą