Spausdinti

Vištiena visai kitaip – nei sekmadienio pietų, nei bet kokios šventės stalo nesugadins.

Vištienos slėgtainis, arba greitas vyniotinis

0
komentarai
31
Porcijos
4 asm.

Reikės:

2 vištienos krūtinėlių (4 puselių)
apie 1 kg maltos vištų šlaunelių mėsos
saujos pistacijų riešutų
1 poro
sviesto kepti
džiovintų čiobrelių šakelės
12 saulėje džiovintų ir konservuotų aliejuje pomidorų
kelių šakelių petražolių
juodųjų pipirų, druskos
2 kiaušinių
5 šaukštų džiūvėsėlių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Nuplautą porą susmulkiname peiliu ir pakepiname svieste.

2

Kol poras kepa, į sumaltą vištieną beriame pistacijų riešutus, nubraukiame lapelius nuo čiobrelio šakelės.

3

Susmulkiname saulėje džiovintus pomidorus, petražoles ir beriame į maltos mėsos dubenį. Nepamirškime ir pakepintų porų, pipirų, druskos.

Reklama
41011
4

Įmušame porą kiaušinių, beriame džiūvėsėlius ir viską gerai išmaišome.

5

Vištienos krūtinėlės gabaliukus perpjauname išilgai pusiau. Kiekvieną gabaliuką pasūdome ir pabarstome pipirais.

6

Pailgą kepimo indą išklojame popieriumi ir sluoksniuojame mėsą: ant dugno klojame sluoksnį maltos mėsos su prieskoniais ir jį išlyginame šaukštu, tada tiesiame vištienos krūtinėlių gabaliukus, kad uždengtų apatinį sluoksnį, tada vėl krečiame maltą mėsą ir vėl užklojame krūtinėlių mėsa. Paskutinį sluoksnį formuojame iš maltos mėsos ir gražiai sulyginame paviršių.

7

Slėgtainį pridengiame kepimo popieriumi ir siunčiame į 180 laipsnių orkaitę. Jis keps apie 1 val. ir 10 min.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Beata, labai sudomino jūsų gamintas vištienos slėgtainis šios dienos tv laidoje. Norėjau paklausti, ar galima nedėti porų arba gal pasiųlysit kuo juos pakeisti, nes mano šeimyna jų nevalgo.

  2. Dėkoju už puikų receptą. Riešutus pakeičiau džiovintomis rūkytomis slyvomis. Nuostabūs sekmadienio pietūs ir manau, kad bus puikios vaišės Kalėdoms. Ačiū!

  3. Niekad nebuvau laidos gerbėja, bet sekmadienį Beata „užkabino” 🙂 Vakar kepiau vištienos teriną, paprastas pagaminimas, labai gražus vaizdas ir skanus kvapas, skonio sugadinti neįmanoma ką dėtum į faršą. Labai patiko, ačiū už receptą.
    Keksiukai irgi sudomino, artimiausiu metu išbandysiu ir gal net dažniaus žiūrėsiu laidą 🙂

  4. Super! Sultingas, daug skonių, net vaikai neišrinko porų ir pomidorų:) tikrai įtrauksiu į dažnai gaminamų patiekalų sąrašą.

  5. išbandžiau labai patiko, darysiu kaledoms, man jis saltas skaniau ir nebyra taip kaip karstas. Dar tik pastebejimas, kad pistacijos man cia del grozio daugiau, nes ypatingo skonio nebuvo nuo ju.

  6. Man taip pat gavosi puikiai, namiškius vaišinau, vežėmės į svečius, kas ragavo, tas gyrė, greitai dingdavo nuo stalo, puikus receptas, ačiū Beata 🙂

  7. Super, super, super !!! Fantastika! Pasakiškas skonis, atrodo, taip viskas paprasta, ingredientai irgi, bet skonis…ne veltui yra posakis – visas genialumas yra paprastume. Tikrai tiks ir šventiniam stalui. ačiū už puikų receptą.

  8. Mano uosviene nei svogunu, nei poru nevalgo, vyras alergiskas riesutams, tai vietoj poro dejau nusunkta tarkuota cukinija ir morkas bei pjaustytus sviezius pievagrybius(nekepintus), kad daugiau dregmes ir skonio butu. Super gavosi, valgem silta su mieziniu kruopu sutiniu ir baltu padazu.

  9. Sveiki. Ar galima pakeisti vistienos farsa i kiaulienos farsa, o vistienos krutinele – kiaulienos kumpiu? Ar toks kiaulienos variantas taip pat gautusi?

Rašyti komentarą