Spausdinti

Visi mėgsta keptą vištą, tad jei atsitiko toks stebuklas, kad liko keptos vištos iš po vakar… Tarkime, sekmadienį laukėt svečių, pusė jų neatėjo – liko pusė vištos… Kuri, aišku, skani ir šiaip šalta ar su majonezu ir garstyčiom, ar su mango chutney trupučiu sumaišytą ant šviežios čiabatos į sumuštinį… Alkūnes galima nusigraužti, kaip skanu… Aš labai mėgstu, kad keptos vištos liktų, taigi ramiu veidu 2 suaugusiem ir 2 vaikam darau didelę keptą vištą, nes žinau, kad tai, kas liko, sudorosiu iki paskutinio kauliuko dar geresniais būdais. Iš griaučių privalu išvirti sriubą, o visą likusią mėsytę kaip panaudoti, jei jos liko, irgi yra tūkstantis ir vienas būdas. Ši mišrainė – vienas iš jų. Parduotuvėse, turbūt pastebėjot, būna tokių įmantrių ryžių mišinių pirkti: laukiniai (juodi, ploni, ilgi) ryžiai, sumaišyti su paprastais ilgagrūdžiais.

Dabar dėl morkų recepte: galima ir virtas naudoti, bet keptos daug daug daug skaniau, nes morkose esantis cukrus neišverda lauk su vandeniu, o karamelizuojasi aplink jas orkaitėje kepdamas, taigi, jos daug skanesnės. Aš, jei jau jungiu orkaitę, ir jei lieka joje vietos, visada supjaustau belekokių daržovių, kokių turiu. Kitai dienai panašioms mišrainėms pietums sutaisyti… Net jei ir tik morkos jūsų sandėliuke liko. Supjaustyti jas pailgom, storom juostom (morką išilgai per pusę ir dar per pusę). Taigi, iš vienos morkos turėtų išeiti bent keturios, jei morka liekna, ir šešios, jei stambesnė. Jas truputį žolelėm prieskoninėm pabarstyti, druska, pipirų ir aliejaus trupinėlį… …Kitą dieną tas morkas tik šast į mišrainę ir puikumėlis…

 

Vištienos, keptų morkų ir ryžių salotos/mišrainė

0
komentarai
2
Porcijos
4 asm.

Ingredientai

Keptos vištos
Virtų ir jau atšalusių ryžių
Keptų arba virtų morkų (tiek pat, kiek ir vištos)
Poros saujų vynuoginių pomidorų ir rukolos
juodųjų pipirų

Padažui:

4 šaukštų aliejaus
1 šaukšto garstyčių
1 šaukšto medaus
3 šaukštų balto vyno acto ar citrinos sulčių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Išverdame ryžius. Svarbu ryžius virti truputį trumpiau, nei nurodyta ant įpakavimo, o kai išvirs, nuodugniai perplauti su šaltu vandeniu ir palikti sietelyje nusivarvėti… Dar gerai pakratyti paskui, kad visas vanduo išbyrėtų, nes mišrainei reikia kiek įmanoma sausesnių ir biresnių ryžių…

2

Sumaišome visus padažo ingredientus.

3

Į dubenį sudedame vištos likučius, rukolą, pusiau perpjautus pomidoriukus ir morkas.

Reklama
41011
4

Viską sumaišome su padažu, pagardiname pipirais.

Ingredientai
Alternatyva

Jei nėra rukolos, po ranka (o kaip žinia, tai nelabai paplitęs produktas mūsų parduotuvėse ir daržuose), labai skanu yra konservuotų persikų pjaustyti gabaliukai ir elementarus agurkas.

 

 

 

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą