Spausdinti

Turtinga, jauki dovana. Gražiai atrodo, o ir linkėti galima simboliškai – gausos, sveikatos, įvairovės. Tokiu kiekiu užpildysite 1 litro stiklainį.

Turtingi sausainiai stiklainyje

0
komentarai
1
Porcijos
4 asm.

Reikės:

ožekšnio ar kitų džiovintų uogų
140 g avižinių dribsnių
100 rudojo cukraus
50 g migdolų riekelių
50 g kokosų drožlio
50 g moliūgų sėklų
50 g linų sėmenų
50 g saujos įvairių razinų
140 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių

Sausainiams iškepti reikės:

150 g kambario temperatūros sviesto
1 kiaušinio
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Ruošiame mišinį:

1

Pasiruošiame švarų, sausą stiklainį.

2

Pasimatuojame visus produktus ir sluoksniuojame: ant miltų beriame avižinių dribsnių, tada rudojo cukraus sluoksnį, migdolų riekeles, razinas, kokosų drožles, moliūgų sėklas, vėl avižinių dribsnių, ožekšnio uogų, jei dar likę – migdolų drožlių. Paspaudžiame šaukštu, kad išeitų oras ir  kuo glaudžiau viskas susispaustų.

3

Į miltų likutį įmaišome kepimo miltelių šaukštelį ir  jais užklojame paskutinį sluoksnį.

Reklama
41011

Kepame sausainius:

1

Kambario temperatūros sviestą išsukame su kiaušiniu ir suberiame visą stiklainyje paruoštą mišinį. Išmaišome, tešlą, formuojame graikinio dydžio rutuliukus ir dedame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.

2

Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 12–15 min.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Gavosi pernelyg trapūs, sunku formuoti sausainius, ir iškepę trupa. Manau, sviesto turėtų būti daugiau…

Rašyti komentarą