Spausdinti

Tarte flambee yra Alzaso regione populiarus kepinys – savotiška Pietų Vokietijos ir Šiaurės Rytų Prancūzijos pica. Ant mielinės tešlos pagrindo dedama grietinės, svogūnų ir šoninės. Ar toks derinys gali būti neskanus? Žinoma, kad negali. Tarte flambee receptą esu užrašiusi „Kepinių knygoje“, o čia pateikiu pavasarinę improvizaciją: tešla ne mielinė, o varškinė su visų grūdo dalių miltais, dar pridėjau vėlyvo pavasario delikateso – smidrų. Tik grietinės ir šoninės negalima niekuo keisti.

Pagaminsite du didelius pyragus, jais pavaišinsite 8–10 žmonių.

 

 

Tarte flambee su smidrais

0
komentarai
8
Porcijos
8 asm.
Gaminimo laikas
20 min.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Reikės:

100 g pusriebės varškės
60–80 ml kefyro
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
120 g speltos miltų
120 g visų grūdo dalių kvietinių miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos

Priedams:

150–200 g šaltai rūkytos neriebios šoninės
300–400 g smidrų
150 g grietinės
šviežių krapų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Varškę sumaišome su kefyru ir aliejumi. Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.

2

Varškę sumaišome su miltais ir suminkome tešlą. Ji turi būti gana minkšta, bet nelipti prie rankų. Tešlą paliekame pastovėti 15 minučių.

3

Šoninę supjaustome nedideliais kubeliais. Jei smidrai stori – perpjauname juos pusiau, jei laibi – paliekame tokius, kokie yra.

Reklama
41011
4

Tešlą padalijame pusiau. Ant miltuoto stalviršio iškočiojame pailgus papločius. Perkeliame juos į kepimo popieriumi išklotas skardas.

5

Papločius patepame grietine, pabarstome šoninės gabaliukų ir išdėliojame smidrus. Kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškepusius pabarstome smulkintais krapais. Kepinį tinka valgyti ir karštą, ir šaltą.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Laba Beata. Netoleruoju gliuteno ir laktozes. Kuo rekomenduotumet pakeisti grietine ir miltus Is anksto dekoju

  2. Sveiki,
    „120 g visų grūdo dalių miltų” – čia kvietinių ar kokių? Iš viso 240 g miltų?
    Dėkui, Jurga

  3. Miela Beata,išbandžiau ši recepta,-skanu,tik nežinau,gavosi kietas padas,ar nereikejo i tešla deti kiaušinio,nes Jusu kitame recepte.namines picos tešloje dedamas kiaušinis.

  4. Aciu uz atsakyma,smagu kai yra su kuo pasitarti.Bandysiu bent maziau viso grudo miltu det,reikia gi seimyna pratint prie sveikesniu produktu:)

  5. Šitas super, viskas pavyko iš pirmo karto, o svarbiausia tešlos minkymas nebuvo sudėtingas. Tiesa, man gal kiek per sausas viršus buvo, grietinė susigėrė į padą, tad ant iškepusio pyrago gabalėlių, kai jau pravėsio, uždėjau po philadelfijos sūrelio, reikalai iš kart pasitaisė. Rekomenduoju!

Rašyti komentarą