8241
Beatos virtuvė
IMG_2629

Rūgštynių pesto

(7)

Ideali proga išnaudoti rugštynes ir įvilkti jas į naujus vakarėlio rūbus. Šiek tiek atskiedę su citrinos sultimis ar aliejumi galite naudoti kaip padažą keptoms riebesnėms žuvims kaip skumbrė ar lašiša. O taip pat, kaip padažą makaronams. Sodresnės konsistencijos galite tepti ant skrebučio. Sumaišę su sauja džiūvesėlių galite suformuoti plutelę žuvies užkepimui orkaitėje. Galimybės beribės!

Print Friendly
Reikės:
  • 80-90 g rūgštynių
  • Dosni sauja petražolių
  • 50g gliaudytų pistacijų arba saulėgrąžų
  • 2 česnako skiltelės
  • Alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus
  • Šaukštelio medaus arba agavų sirupo
  • Druskos
  • Citrinos sulčių (pasirinktinai)

Viską, išskyrus citrinos sultis ir aliejų, sudėkite į maisto kombaino indą. Prireiks kiek didesnio, nes naudosime apie dvi dosnias saujas rūgštynių. Įpilkite 2-3 šaukštus aliejaus ir leiskite kombainui nudirbti darbą už jus. Jei matysite, kad masė labai sausa, įpilkite dar šlakelį aliejaus. Masė turėtų būti rupi ir tepamos konsistencijos.

Jei kombaino ar maisto smulkintuvo neturite, rūgštynes pasmulkinkite peiliu ir viską dėkite į grūstuvę, o tada jau teks pasitelkti savo rankų jėgą ir viską sutrinti į daugmaž vientisą masę.

Paragaukite, visi skonio svertai jūsų rankose – gal norėsis daugiau druskos, gal saldumo ar stipresnės rūgštelės.

IMG_2645

 

 

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. Ieva sako:

    Miela Beata,o citrinos sultys nenurūgština? Šiaip labai gardžiai nuskambėjo,ypač ant skrebučio.Jau mintyse kuriu naujus variantus 😉 Ačiū už idėją !

  2. Violeta sako:

    Sveka Beata. Pati gaminu pesto bazilikų, o kaip dėl špinatų ?
    Ačiū už įdėją.

  3. kristina sako:

    Hmm, reiks išbandyti, ir dar su pistacijom, labai įdomu :)

  4. Monika sako:

    Norejau pasiteirauti, kiek ilgai toki pesto galima laikyti saldytuve?

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.