8241
Beatos virtuvė
Beatos Cukinijų, varškės ir lašišos blynai

Cukinijų, varškės ir lašišos blynai

(31)

Valio panelei Cukinijai, daržo princesei…

Print Friendly
Reikės:
  • 1 vidutinio dydžio cukinijos (apie 300 g)
  • 200 g pusriebės varškės
  • 3 kiaušinių
  • 40 g miltų (1,5 kupino v. š. miltų)
  • Šaukšto smulkintų krapų
  • apie 100 g lašišos rūkytos arba sūdytos, plonai pjaustytos
  • druskos, pipirų

 

Kaip paruošti:

  1. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, įmušame kiaušinius, įtrupiname varškę, pamaišome, kad varškė ir kiaušiniai subyrėtų, ir susimaišytų.
  2. Įdedame miltų, druskos, pipirų ir krapų.
  3. Kepant į blyno vidų įdedame lašišos gabaliuką.

Dėmesio! Kadangi druska pradės iš cukinijos leisti vandenį, tai antras blynų užėjimas gali pasirodyti truputį skystesnis, t.y. gali norėtis įdėti papildomai miltų, jei labai suskystės tešla… Tai galima truputėlį jų įdėti, gal pusę šaukšto, kad per daug nesitaškytų.

Ir pusryčiams, ir vakarienei, ir pietums – viskam tinka….

Aš dar kepu su… hmm.. kaip čia dabar gražiau pasakyti, kad žmonės sveikuoliai neįsižeistų. Su pieniškomis dešrelėmis arba virtu kumpiu, kurį galima sutarkuoti… Nes vaikai kartais nusprendžia, kad viską nori patys valgyti, o šaukšto valdyti dar nelabai gerai moka, tai, žinoma, visko prigalvoji. Vienas iš prigalvojimų buvo tokie blyneliai… Technologija tokia pati, daugiau cukinijų, truputį mažiau mėsos (virtas kumpis, kuris susismulkina arba susitarkuoja), kiaušiniai, truputis miltų – labai populiarūs ir skanūs blynukai…

Arba dar – jei yra likusios bulvių košės, tai ją sumaišyti su tarkuota cukinija ir vėlgi blynus iškepti… Dar tarkuotą cukiniją su stambiai tarkuotomis bulvėmis kartais kepu, bet tik bėda čia yra tokia, kad cukinija iškepa greitai, o poniai bulvei reikia laiko, taigi labai ilgai ir po dangčiu, ir ant mažos ugnies tokie blynai gaminasi…

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (31)
Komentarai
  1. Narina parašė:

    Kepiau pagal si recepta, gavosi tikrai labai skaniai, tik kazkodel blynai tapo nepanasus i blynus, nes sugriuvo bevartant… Gal kita karta ilgiau apkepti reikes. O gal visa ta mase galima orkaitej kaip koki apkepa iskepti?

  2. Rūta parašė:

    Gardūs tie blynai:) Bet…Blynų tešla, kol be druskos, tiršta, bet nuo druskos akimirksniu suskystėja..ir pusantro šaukšto miltų tikrai per mažai…Kepiau du kartus šiuos blynus, ir abu kartus pirmoji keptuvė virto koše…Kepdama antrąjį kartą, tikėjausi, gal pavyks, neskubėjau apversti, bet nesisekė…kitas keptuves teko gelbėti miltais ir recepte jų vis dėlto per mažai nurodyta…

  3. Veronika parašė:

    Patarčiau sutarkavus cukiniją apibarstyti druska ir palikti pusvalandžiui, kad isšsiskirtų nereikalingas skystis, kurį po to sekmingai galima nupilt. Tada įdėjus druskos į tešlą, ji nebus tokia trapi ir skysta.

  4. Lina parašė:

    As labai panasius blynelius kepu,bet kadangi nevalgau zuvies,dedu juostelemis pjaustyta kumpi,ir dar bulviu itarkuoju per smulkia burokine tarka.Mano seimyna kaipmat sudoroja viska ir negaili pagyru mamytei 🙂

  5. Kristina parašė:

    O galima siuos blynelius kepti konvekcineje krosneleje? Taip viskas sveikuoliskai atrodo, kad nesinori blynus aliejuje kepti… bet va galvoju kaip tuos blynus reiktu kepti…?

  6. Ligita parašė:

    Labai skaniai gavosi, kepiau Užgavėnėms, kaip „pagrindinį“ patiekalą. Aš sutarkuotą cikinija truputį pasūdžiau ir palaikiau, išsiskyrė skystis, kurį nupyliau, tad kuo puikiausiai pavyko. Žodžiu, super receptas 🙂

  7. Renata parašė:

    Super receptukas, labai labai skanus blyneliai gavosi 🙂

  8. Indre parašė:

    Mūsų šių metų cukinijos atradimas! Beprotiškai skanūs blynai, kartais vietoj lašišos į vidų dedame sūrio Džiugas – malonus ir sodrus skonis 🙂

  9. I. parašė:

    Nereprezentacines isvaizdos gavosi, pusiau zali, o ir siaip lasisa iskepus nelabai, geriau jau jos tiesiog salia pasipjaustyt….

  10. Julia parašė:

    Blynai istizo, gavosi kose….teko gelbeti miltais…varske netinka, pagal recepta per daug kiausiniu, todel jie prisvyla…

  11. deimante parašė:

    na o man gavsi tobuli, nors ir be lasisos, nes neturejau 🙂 purus, minkstuciai, naujo ir idomaus skonio.. tik pasiskaiciuosi komentarus miltu iskart dejau daugiau, tesla gavosi tikrai tirsta, bet blynai lb grazus 😉

  12. Elena parašė:

    O su kuo juos valgyti?

  13. Jelena parašė:

    Įdėkite krakmolo ir nesutiš bei nepaleis sulčių. 😉

  14. Jovita parašė:

    Kepiau orkaiteje! Gavosi tobuli 🙂 Tik vietoj paprastu miltu, dejau pilno grudo miltus ir tik 1 šaukštą. Būtinai kartosiu 🙂

  15. Aušra parašė:

    Nieko gero. Blynai skysti, svyla, sunku apversti ,baisiai tyška, po kepimo reikia valyti visą virtuvę. Skonis prastas, lašiša sukietėjo ir tapo visai neskani, žodžiu nerekomenduoju, nes 10 balų sistemoje duočiau ne daugiau 4. Daugiaut ikrai nekepsiu.

    • Roberta parašė:

      Kaip lasisa gali sukieteti viduje blyno? Galbut kazka ne taip darete. As kepiau juos gal 20 kartu ir puikiausiai. Kai neturiu varskes kepu su grudetaja. Gaunasi puikiai, o maniskis sake Dar ir skaniau jam 🙂 Mat gyvenu UK ir paprastos ne visada turiu.

  16. Rimante parašė:

    Labai skanus blyneliai. Neturejau krapu, idejau petrazoliu .Kepiau orkaiteje. Su jogurtu nuo stalo dingo akimirksniu.Vaikai vos ne kiekviena diena praso iskepti. ,,Idara“ sugalvoju vis nauja. SUPER.

  17. Akvilė parašė:

    Man pirma keptuvė gavosi nekaip, blynai suiro, tada įdėjau daugiau miltų ir paėmiau lietinių keptuvę. Joje viskas iškepė puikiai, pavyko lengvai blynus apversti, skonis super!
    Dėjau 2 kiaušus vietoj 3 ir šiek tiek krakmolo. Bandžiau pagal kažkieno patarimą palaikyti tarkuotas cukinijas su druska, tačiau skysčio neatsirado, kuri būtų buvę galima nusunkti.
    Kepsiu tikrai dar ir dar, man labai patiko 🙂

  18. Elika parašė:

    seniai šį receptą Jūsų kyngoje paskaitinėju, vakar ryžausi bandyt, super, labai skanu, miltus tai dėjau iš akies, žiūrėdama, kad kuo tirštesnė tešla būtų, niekas nesuiro 🙂 kepsiu dar ne kartą 🙂

  19. solvita parašė:

    Pirma karta kepiau šiuos blynus, super gavosi, tik miltų dejau beveik dvigubai, ir labai gerai įkaitinti keptuvę. Ačiū Beatai

  20. Laura parašė:

    Šiandien kepiau šiuos blynus – kažkoks atradimas 🙂 labai skanu, patiko visai šeimynai 🙂

  21. Kamilė parašė:

    Pirmą kartą gaminau iš cukinijos, blynai gavosi puikūs! Šiek tiek sudėtinga apversti, bet pavyko. Labai skanu 🙂

  22. Agneta parašė:

    Superiniai

  23. […] sezonas dar tolokai, parduotuvėje jau pačiumpu vieną, kitą. Šiuos blynus (receptą radau pas Beatą) nesunku įsiūlyti ir tam, kuris cukinijų nemėgsta. Tai, sakyčiau, didelis […]

  24. Laura parašė:

    Man jie keptuveje labai pasileido, gal zinot kodel?

  25. Vaiva parašė:

    Gavosi puikiai – normalūs visai nepatižę blynai, tik kiaušinių įdėjau 2, miltų šaukštu daugiau, o cukinija puikiai nusisunkė:-) Tik įdomu, keliems žmonėms parašytas receptas, nes 2 suaugusiems ir 1 mažam valgytojui buvo kaip tik kepant iš dvigubos normos…;-) Iš parašytų kiekių man teišėjo 2,5 keptuvės blynų…

  26. Vaiva. parašė:

    Gavosi puikiai – normalūs visai nepatižę blynai, tik kiaušinių įdėjau 2, miltų šaukštu daugiau, o cukinija puikiai nusisunkė:-) Tik įdomu, keliems žmonėms parašytas receptas, nes 2 suaugusiems ir 1 mažam valgytojui buvo kaip tik kepant iš dvigubos normos…;-) Iš parašytų kiekių man teišėjo 2,5 keptuvės blynų…

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.