Spausdinti

Druska ir cukrus žuvį konservuoja, iš jos ištraukdami drėgmę. Lašišai įsisūrėti užtenka 12 valandų, bet galite laikyti ir visas 24. Svarbu, kad žuvis iš abiejų pusių būtų padengta druskos mišiniu, taigi nepamirškite pasūdyti ir odą.

Lašišą rekomenduoju patiekti su tradiciniu švedišku medaus ir garstyčių padažu arba su labiau lietuvišku variantu – burokėlių ir krienų padažu.

 

Gravlax arba sūdyta lašiša

0
komentarai
0

Reikės:

šviežios lašišos filė (1,3 kg)
100 g rupios druskos
100 g rudojo cukraus (galite keisti ir baltuoju)
1 šaukšto šviežiai grūstų įvairių pipirų
krapų patiekti

Medaus ir garstyčių padažui:

2 šaukštų medaus
2 šaukštų grūdėtųjų garstyčių
0,5 citrinos sulčių
žiupsnio smulkintų krapų

Krienų padažui:

2 šaukštų šiaudeliais tarkuoto burokėlio
2 šaukštų krienų
2 šaukštų majonezo
pipirų
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Druską sumaišome su cukrumi ir šviežiai grūstais pipirais. Pasiruošiame indą, į kurį tilptų visa ar pusiau perpjauta lašišos filė.

2

Indo dugną pabarstome druskos mišiniu, dedame lašišą odele žemyn, viršų pabarstome likusiu druskos mišiniu. Uždengiame ir kišame į šaldytuvą 12 valandų.

3

Susikaupusį skystį nupilame, lašišą nuplauname (nebūtinai), nusausiname, supjaustome pageidaujamo dydžio gabalėliais ar juostelėmis.

Reklama
41011
4

Sumaišome padažų sudedamąsias dalis. Padažus patiekiame šalia lašišos dailiuose indeliuose.

Ingredientai
Patarimas

Sūdyta lašiša šaldytuve gali stovėti keletą dienų. Taip ruošti galite ir mažesnius filė gabaliukus, tik svarbu žuvį gausiai padengti druskos ir cukraus mišiniu.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą