Na tai kaip, mielieji, ar jau užsinorėjote koldūnų???  Jau dabar galite pradėti laukti Viduklės koldūnų šventės, kuri žada bus rugpjūtį ir sutrauks galybę koldūnų mėgėjų. Galite netgi pradėti treniruotis ir galbūt galėsite sudalyvauti greitojo koldūniukų raitymo rungtyje???

Kai filmavome šią laidą, tai visa kūrybinė grupė tiesiog pašėlo nuo koldūnų, kaip visi norėjo, ir seilę varvino negalėdami sulaukti, kada išvirs… Kažkam net išsprūdo frazė, kad tai skaniausi kada nors valgyti koldūnai. Pagal Viduklės taisykles jie turi būti mažučiai, kad tilptų į šaukštelį, bet, aišku, ne kiekvieno meistriškumui ir kantrybei tie mažučiukai koldūniukai. Nieko neatsitiks, jei jūsų bus didesni ir galbūt labiau tradicinės formos, tik, aišku, juos virti reikėtų ilgiau, nes Vita virė juos vos keletą minučių… Štai čia rasite receptą, kurį atsivežė malonioji Vita iš Viduklės.

Kitas receptas, kurį sėkmingai man padėjo padaryti Martynas, yra Rytų kraštų koldūnai. Neveltui jis yra vienas geriausių Lietuvos akordeonistų. Taigi, apie tuos koldūnus daugiau galite pasiskaityti viską žinančioje Wikipedijoje. Bet esmė tokia – kinai yra tikrieji koldūnų specialistai ir meistrai, jų dim sum nėra lygių. Čia tokia supaprastinta versija, kurią aš gaminu savo draugėms.

Beje, Martynas neseniai atnaujino savo puslapį, kuriame galite sekti jo veiklą… Lapkričio 5 d. Martynas koncertuoja Wigmore hall Londone kartu su kitais jaunaisiais klasikinės muzikos talentais – smuikininke Diana Galvydyte ir pianistu Christopher Guild. Būtinai eisiu, jei tik galėsiu.

Gero savaitgalio jums.

Komentarai
  1. tokius kolduniukus,ale vidukles,as jau seniausiai gaminu ir man cia nieko naujo.ir nei man kas rode kaip juos daryti,nei ka,pati susigalvojau tokia technika 🙂

  2. Beata, turiu klausimuka del kinisku koldunu. Ziuredama laida nevisiskai supratau, kaip jie isverda. Ar Tu pirma juos apskrudini keptuveje is visu pusiu, po to uzpili vandeniu ir uzdengus pagarini penkias min.ar kazkaip kitaip ? Aciukas:)

  3. Miela Beata, ziuriu tavo laidas internetu ir jau ne pirma karta „uzkliuna” man Maggy reklama tavo laidu metu…. Nu taip man ta Maggy reklama nuvertina ir nupigina tavo laidas, nu visai netinka tie plastikinio-cheminio skonio kubeliai tavo laidose… Juk tu ju ir pati tikriausiai nenaudoji… Bent jau kokio naturalaus sultinio be jokiu cheminiu priedu reklama butu arba kokios lietuviskos duonos, nu bet ko, tik ne sito slamsto:) Nezinau, ar tu kazhkiek turi tam itakos, bet butu smagu, kad tokioj saunioj laidelej tokie produktai nebutu reklamuojami…. Siaip tai labai smagi naujoji laida ir tu labai isgrazejusi:)

    Sekmes!

    Ieva

  4. Jusu laida pati geriausia kulinarijos laida kokia as tik maciusi.Labai skaniai ten jums gaunasi as pati ne karta bandziau su mama arba mociute.Kuo daugiau jusu skaniu patiekalu tuo daugiau mano komentaru labai skanus buvo paskutines (Spalio 27) laidos Vidukles koldunai ir tie paprasti koldunai kur gaminote su tuo vaikinu.(:

  5. 3 puodeliai miltų , 1 puodelis vandens, 3 valg.šaukštai aliejaus, truputis druskos.
    Kokiu puodeliu matuojame miltus, tokiu pačiu turime matuoti ir vandenį. Užviriname vandenį ir verdantį pilame ant miltų, aliejaus ir druskos. Kol karšta maišome šaukštu, kai pravėsta – suminkome. Gaunasi labai puiki tešla. Kočiojant nereikia papildomai barstyti stalo miltais arba tepti aliejumi. Pabandykit.

  6. Labai skanūs gavosi koldūnai,na tešla lyg ir nieko naujo,bet šit,kaip juos užraityti,man buvo nauja:) taip pat nustebau,kad paprasčiausiu stikliuku juos galima formuoti,pasirodo ir visai nebūtina pirkti specialius prietaisus:)
    Sėkmės,Beata !

Rašyti komentarą