Jei šeštadienio rytą buvote suplanavę kitaip (miegojote, kepėte blynus pusryčiams ar kitaip rūpinotės ūkiu) ir nespėjote pamatyti laidos, tai, kaip visada, laida budi ir nepailstamai laukia jūsų TV3play puslapyje.

Čia dalinuosi pamėgtų savos gamybos pusryčių – granola – receptu. Anksčiau dar esu skelbusi ir kitokį šio lesalo gamybos būdą. Kam nepatiks naujasis – patikrinkite šį.

Taip pat trumpos, paprastos gamybos, bet ilgo naudojimo itališkų sausainių receptas. Džiūvėsėliniai sausainiai a la cantucci pravers, kai vėsiais vakarais pas jus netikėtai atlėks draugai ar patys sumanysite užsukti karšto vyno netuščiomis rankomis 🙂

Manau, visi kiti receptai laidoje buvo gana aiškūs ir nesudėtingi, svarbiausia, manau, tinkamas įkvėpimas…

Gero savaitgalio visiems….

Aš šią savaitę buvau Lietuvoje ir visą kitą taip pat būsiu – filmuosiu laidas, tai iš anksto atsiprašau, kad negalėsiu dažnai į blogą kojos įkelti… Bet pasistengsiu iš visų jėgų, kad jis nedirvonuotų :))

Komentarai
  1. Sveika Beata,
    Sestadienio ryta, kaip visada, su seima praleidome ziureami tavo nuostabia laida, likome suzaveti tavo troskiniu su kepurele, bet kam kepurele taip ir likome nesuprate, gal galetum mums suteikti informacijos kokiu tikslu ji buvo daroma?
    Taip pat labai sudomino vienas klausimelis, kas jusu stiliste?
    Aciu uz nuostabius receptus, o ypac dziuveselius.
    Laukiame Jusu atsakymo, iki

  2. Tik noriu padekoti Beatai.. Jos deka pamegau virtuve.. Gaminu su malonumu, nes tikrai visada viskas pavyksta. Tikrai nesinori meilikauti ar pataikauti, bet tiesa tokia, kad tai pirmoji kulinarine laida , kurios visada laukiu su nekentrumu – tiesiog paprasta ir aiski, be jokiu nesuprantamu receptu ar nematytu negirdetu ingridientu.. Beata – jums didziausios sekmes ir nesibaigianciu ideju… O as lauksiu kaledu – paprasiau jau senelio, kad Beatos receptu knygas po eglute padetu…

  3. Labas, Beata!

    Norėjau pirmiausia pasakyti, kad man labai, labai patinka Tavo laida: kaip Tu vedi, patiekalai, kuriuos gamini, ir kaip viskas apipavidalinta. Ne išimtis, dėl to žiūrėjau ir šitą laidą. Norėjau paklausti, kadangi virtuvėje aš esu ganėtinai naujokė, kiek ilgai galima laikyti miuslius ir granolą nesuvalgytus? Jie neturėtų greitai sugesti, ar ne? Ir dar, nežinau, ar gražu siūlyti savas idėjas, bet siūlau paskirti kokią laidą patiekalams, kuriuos galėtų gamintis studentai :)))

    Ačiū ir didelės sėkmės!

  4. Mėgstu visokius dribsnius, sausainius. O kai laidą veda Beata, aš su savo vaikais prie ekrano prisiplojusi. Šiandieną, t.y.po šeštadienio laidos, dukrelė gamino avižinius sausainius. Trapumas dieviškas, skonis angeliškas. Dabar eilė- granolai.
    Ačiū Beatai.
    P.S. Šokoladainis fantastika, nors aš juodo šokolado nemėgstu. Vyrui ir vyriausiajai dukrai- rojus, kai yra šokoladainio.

  5. man labai patinka italiski sausainiai, as turiu draugus italus, kai jie vaisina namie, vakarienes pabaigoje padeda tuos sausainius ir mirkome juos i desertini vyna arba porveina, labai skanu…..

  6. Prisidedu prie visu,is tikruju jusu laida nuostabi:)Kepiau troskini su kepurele.Naudojau bemieles teslos kepurele,bet is vidaus tesla man neiskepe.Padariau bamba(nedidele) gal per maza buvo.

  7. Sveiki, Beata, didelis dėkui už nuostabią laidą. Mano dukrelei greit bus penkeri ir ji yra didelė Jūsų gerbėja 🙂 Net pati stebiuosi, kaip ji atidžiai klauso ir žiūri laidą. Bet gi va, tas pastabumas pakišo koją 🙂 Laidoje „visiems patikti ir įtikti” paminėjote žalią lazaniją. Ir dabar mažoji atsisako valgyti įprastą, nes „Beata sakė, kad lazanija žalia, o tavo raudona!” Gal galėtumėte padėti pagaminti „Žalią Beatos lazaniją” – patikslinti, ką turėjote omenyje? Arba nuorodėlę mestelėti 🙂 Nes ta „žalia lazanija” primenama kiekvieną kartą, kai rodomi „Beatos virtuvės” anonsai :)))

  8. sveiki, noreciau padiskutuoti del granolos ir medaus. Mano ziniom, kaitinant medų jau prie 37°C temperatūros jis praranda daugelį vertingų savybių.Meduje, kuris laikomas šiltai arba šildomas aukštesnėje kaip +30 ºC temperatūroje medus skyla atsiranda nuodingas junginys – hidroksimetilfurfurolas. Ar yra prasme deti medu i orkaite, nes po skrudinimo lieka tik saldumas ir nuodingi junginiai…
    Gamindama granola dedu rudaji cukru arba kepu be jokio saldiklio, o iskepus uzpilu medum , ismaisau ir dar palieku padziuti orkaiteje…
    Ieskau atsakymo, kur slypi tikroji tiesa ? kaip gaminti butu teisingiausiai ir sveikiausiai ?:)
    aciu uz atsakyma.
    Aiste

  9. gali buti, kad Jusu ir Beatos orkaites skirtingai nustato karsti ir del to neiskepe, bet kepinius bet kokiu atveju reikia tikrinti sausu dantu ar siaip pagaliuku. Mano kepiniai visada reikalauja ilgesnio kepimo negu nurodyta recepturoje.

  10. Laba diena, Beata,
    Laukiu nesulaukiu aviziniu sausainiuku recepto is sestadienines laidos. Ar idesite? Siandien tokia nuotaika uzejo, kad noris kepti, virti ir t.t… 🙂

  11. O as turiu klausima nesusijusi su laida (nors ji man tikrai patiko, kaip ir visos zavejo paprastumu ir naturalumu!) – kaip butu galima Jums, Beata, parasyti laiska/klausima grynai maisto gaminimo klausimu kuris man baisiai knieti? Jei neimanoma, viskas suprantama, jei imanoma – labai prasau pasakyti kaip 🙂 nemegstu klausti man aktualiu klausimu viesai 🙂

  12. Miela, Beata! Tavo laida nuostabi, o Tu geriu spinduliuojanti asmenybe! Man tik 17, bet visuomet nepraleidziu progos pamatyti Tavo laidos, o ir veliau begti i virtuve kazka pagaminti skanaus 🙂
    Sekmes!

  13. gal galite patiekaliuka koki pasiulyti Kaledu proga ? Nors Kaledos dar gana toli , jau pradedu ruostis . Noriu , kad sios Kaledos butu ipatingos musu seimai . Labai jums dekoju .

Rašyti komentarą